Középszerda

Bár a fertőzésátadási veszélytumultusnak már fújtak riadót, az időjárás olykor mégis a szobában maradásra készteti az embert, ami dícséretes, természetes önkontrollszabályozási mechanizmusként sejteti a mindenhatót mögöttünk. Én mindenesetre már kidobtam a laptopot a ligetbe, mert a kert túl kicsi volt. Engedve a közösségi nyomásnak inkább offline programokat gyűjtöttem össze, de a borongósságra való tekintettel főleg zárt térbe szorítottakat. Irány a galéria és a színház, de azért ne hanyagoljátok a szegény otthoni fotelt se!

Harisnyás Pippi

Online, május 26.,  8:00

Ki ne ismerné a svéd írónő copfos bajkeverőjét, az örök rebellis, neveletlen Pippit? Mellette nem lehet unatkozni, mert ő az, akivel mindig történik valami, de akinek mindig helyén az esze és a szíve. Pippi kalandjai Novák Eszter rendezésében elevenednek meg a Nagyszínpadon.

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, május 26.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

DEX Dalszerző Expo 2021

The Studios, május 26.,  10:00

2021-ben visszatér a DEX!Dalokat írsz? Csatlakozz a DEX Dalszerző Expohoz 2021 májusában Budapesten! Zeneszerző, dalszövegíró, zenei producer vagy? Gyakorlati workshopok, kerekasztalbeszélgetések, networking, egyéni tanácsadások várnak rád mindenféle zenei műfajban és témában.

Startart X Szeri Viktor

Online, május 26.,  17:00

Ismerjétek meg a koreográfus szakmát! A Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetéseinek keretében olyan, szakmájukban sikeres alkotókkal ismerkedhetünk meg, akik különböző művészeti területen dolgoznak.

Női reflexiók a térre - Válogatás Rátfai Attila gyűjteményéből

B32 Galéria és Kultúrtér, május 26.,  18:00

A kiállításon Rátfai Attila műgyűjtő legújabb, nő művészek által alkotott munkái tekinthetőek meg.

Ilona Keserü Ilona: Jelmeztervek, szitanyomatok, rajzok Szentendréről és a 20. századból

ÚjMűhely Galéria, május 26.,  18:00

Az ÚjMűhely Galéria hosszú évtizedek óta a szentendrei művészet egyik emblematikus kiállítótere. A Szentendrei Grafikai Műhely autentikus helyszínén, a galéria második emeletén kiemelkedő minőségű szitanyomatok készültek Lipták Mihály nyomdamester vezetésével. 

Hájim öröksége - Élményséta – középkori titkok nyomában a budai Vár alatt

Budavári Mikve, május 26.,  18:00

Menjen el Budapest egyik legújabb és izgalmas tematikus sétájára, amelyen bemutatják a középkori budai zsidóság ünnep- és hétköznapjait! A Budai Várséták új tematikus programján feltárul az egykori Zsidó utca egyik házának kapuja, és bepillanthathatnak egy család mindennapjaiba. Megismerkedhetnek Hájimmal, egy 13 éves fiúval.

Álmomban megcsaltál

Thália Színház, május 26.,  19:00

Francia Riviéra, 2020. A valóság néha egészen álomszerű. Angèle gondtalanul, boldogan él a férjével, Marc-kal egy tengeri panorámás luxusvillában, amit okosotthonná alakítottak.

Szlovák-magyar színházi beszélgetések

Szlovák Intézet, május 26.,  19:00

Vendég: Anna Šišková, szlovák színésznő, a bratislavai (pozsonyi) ASTORKA Színház tagja. A pandémia alatt a budapesti Szlovák Intézet V E R Š E (K) című sorozatot indított, melyben szlovákiai és magyarországi neves színművészek vettek részt. Ezek a versvideók YouTube csatornánkon, Facebook- és Instagram-oldalainkon keresztül elérhetőek a nagyközönség számára.

A két pápa

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, május 26.,  19:30

A pápának – pápaként kell meghalnia is. Nem lehet lemondania a szentatyaságról, kivéve, ha súlyos vagy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Hétszáz éves hagyomány tört meg 2013. február 11-én, amikor XVI. Benedek pápa lemondott, egyben bejelentette, élete végéig megtartja az „emeritus pápa” címet. Ismerjük a folytatást is: a vatikáni Sixtus kápolna ajtaja bezárult, a bíborosi konklávé pár nap múlva az argentin Jorge Bergogliót választotta pápának. A Ferenc nevet vette fel.

Cseh Péter-Farkas Zsolti Duo

IF Cafe, május 26.,  19:30

Hallgassátok meg milyen nagyszerű fiatal muzsikusok vannak közöttük! Sokezer éve megy a fanyalgás, hogy a mai fiatalok már nem... hát de, igen, nagyszerűek!

A Formatex bemutatja: Szakcsi Lakatos Róbert Trio

Budapest Jazz Club, május 26.,  20:00

A klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó, hihetetlenül tehetséges művész 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat, egyebek között az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. 2006-ban, Avignonban a Bolla Quartettel a legjobb szólista címét nyerte el. Legutóbbi, Gregory Hutchinsonnal rögzített lemezét Chick Corea személyesen is méltatta.