Laza szombat

Jó kis szombat ez elsőre, még fesztiválunk is van! Mint minden jó szombat, ez is a zene pavilonjában ropja hajnalig, ráadásul még egy különleges retro programmal is szolgál, igaz a vidéki felebarátinknak. Ezért kapott a főváros is egy rockzenei visszatekintőt. És még mindig van a tarsolyban műfaj különlegesség, tessék csak mazsolázni!

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2022

Budapest, január 8-23. 

Mi ugyanazt halljuk, mint ők? Ők tudhatják azt, amit mi? Mi egy nyelvet beszélünk? És ők ugyanazt? A sorban kilencedik, 2022-es Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon a sokféle megközelítés a közös nevezőként szolgáló „Mi és Ők” mottójában egyesül.

Fák és fejfák - Farkasréti séta

Farkasréti temető, január 8., 10:00  

A Farkasréti temető magas fái és sírjai között csend és nyugalom vesz körül minket. A temetőben eltöltött idő pedig történelmi, irodalmi, tájképi és növénytani utazás is lehet egyben. A Farkasréti temetőben több a neves halott, mint a kolozsvári Házsongárdi temetőben és a budapesti Kerepesi úti temetőben együttvéve.

PavilOn Invites Szikra

PaviloN, január 8., 18:00

Bánkitós emlékeket idéző szikra, hó olvadás helyett kellemes összeolvadás. Nagy zenei ívet bejáró dj felhozatal lassú törtektől tribalig, miniatűr házaktól savas technokig, avagy késő délutántól éjszakába nyúló hipnotikus utazás velük. 

Januári Elvis-klub, vendégek: Puding + Ritchie

D39 Kultúrtér, január 8., 18:00

A januári klubestet nem a megszokott időpontban, tehát nem a hó második csütörtökén tartják - minden Elvis-rajongó sejti, hogy miért nem.

János vitéz

Budapesti Operettszínház, január 8., 19:00

A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született daljáték 1904-es, Király Színházbeli ősbemutatóján a darab elsöprő sikere még az alkotókat is meglepte. A színpad hol felpezsdült, hol megnyugtató vidámságot árasztott, a közönség derült, nevetett, majd Bagó meghatóan szép dala alatt már a sírás kerülgette a nézőket.

Arató pótszilveszter

Petőfi Kultúrtér, január 8., 19:00

Mert egy év se indulhat el pótszilveszter nélkül... ARATÓ Disco a Petőfiben!

Régi motoros a Neumann Balázs az iFben. Volt idő, amikor a születésnapját is az iFben ünnepelte. Ehhez a hagyományhoz tér most vissza.

➳Hataah ➳Akos Velvet ➳WAVER

A félapokaliptikus hangulat nyomása a külvilágban marad és indulhat 2022 egy boldog új rave-el. Kijött az új év, de olyan mint egy rossz béta verzió. Globális felmelegedés, éhínség, járványhelyzet,  modernkori diktatúrák és az apokaliptikus közhangulat nyomása alatt mi - ezzel ellentétben - feltüzelve baszunk oda az esztendőnek.

Robot, január 8., 20:00

A legendás Ramones autentikus tribute zenekara, akik nem csak hangzásban, de kinézetben is felidézik a legendás New York-i punkbandát és eljátsszák a teljes ~It's Alive~ lemez anyagát meg ráadásnak még egy pár jól ismert dalt.

A formáció 2008-ban alakult Olah Gipsy Allstars név alatt, a legnevesebb három magyarországi cigányzenekar vezetője csatlakozott ekkor a Romano Dromhoz. Mostani nevét 2011-től viseli a zenekar, változatlan felállásban. Ebben a formációban a legkiválóbb hazai roma zenekarok képviselőit láthatjuk egyszerre együtt, egy színpadon.

Geröly 5

Jedermann kávézó, január 8., 21:00

Czitrom Ádám (gitár), Kováts Gergő, Cseke Dániel (szaxofon), Ajtai Péter (bőgő), Geröly Tamás Sándor (dob)

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

90'S KIDS SPECIAL // Hangover party

Ötkert, január 8., 23:00

90’s kids irány az Ötkert! A város kedvenc partysorozata vár titeket minden szombaton az Ötkertben!
Kezdjétek 2022-es évet is az Ötkertben! Január 1-én egy hatalmas Másnaposok party vár Titeket! Csak nehogy Bangkokban vagy Vegasban ébredjetek utána...