Madagaszkár

Hollywood megállíthatatlanul dolgozó sztahamozista animátorai újabb díszpéldánnyal próbálják megérinteni a fókuszcsoport, vagyis a gyermekközönség szívét, s azon keresztül szüleik pénztárcáját.

A kasszasikerhez vezető rögös út ezúttal is hamvas gyermeki lelkeken keresztül vezet, s noha a cél nem szentesítetheti az eszközt, ezúttal ez utóbbi is kérdéses. Hiába, a Shrek és Irdatlanék olyan magasra tették fel a lécet, amit egy mezei állatos-vicces mese nem biztos, hogy még egyszer az életben át fog vinni. Azért a Dreamworks csapata lelkesen próbálkozik, úgyhogy itt a legújabb gyerekcsemege, lehet fogyasztani.

A történet kezdőpontjának színhelye a New York-i Central Park állatkertje, amit mindenki, itt él Alex, büszke oroszlánként az állatok és az állatkert királya. Legjobb barátaival a zsiráffal, a zebrával és a vízilóval négyesben kiváló körülmények közt tengetik kellemesen a rablét napjait. A bajkeverő zebra azonban kíváncsi arra a világra, ami nem az állatkert, így néhány furfangos pingvin segítségével olajra lép. Barátai természetesen utána szöknek, ugyanis félő, hogy kiderül a dolog és akkor bizony baj lesz. Elindulnak tehát a zebráért hogy meglessék mit csinál, a Központi Pályaudvaron bukkannak az elkószált zabos zebrára. Hogy a fura csapat nem tűnik fel senkinek? Állatok a városban? Még New Yorkban is feltűnik az ilyesmi, így kerülnek hőseink fogságba kerülnek, egy kábító injekció után pedig dobozban találják magukat egy Afrikába tartó hajón. A cseles és ravasz pingvinek azonban újfent keresztbe tesznek, így kerülnek az állatok Madagaszkár szigetére. A városi állatoknak megbirkózni a vadonnal meglepő módon majdnem olyan ijesztő és bonyolult, mint Robinson Crusoe-nak volt vala.

A történet tehát ennyi, aki nem szerette a Dreamworks előző dobását, a Cápamesét, nem biztos, hogy kitörő lelkesedéssel fogadja ezt a mozit, a gyerekek azonban legalább jól járnak. A Shrek-recept alapján a felnőtteknek szóló poénok azonban nem ülnek annyira jól. Kicsit fárasztó, kicsit túlspilázott rajzfilm a Madagaszkár, gyerekek nyáreleji szórakoztatására viszont tökéletesen alkalmas.