Mi lesz Az év szava?

Mit mutatnak a korfestő szavak? A tavalyi brexit után 2020-ban mi lesz az év szava? A járvánnyal kapcsolatos szavak közül melyek lesznek a lista elején?

Idén is keresik az év szavait a TINTA Könyvkiadóban.

A Kiss Gábor szótárszerkesztő által vezetett TINTA Könyvkiadóban 2009-től minden év végén internetes szavazással összegyűjtik az adott évre legjellemzőbb szavakat. Vallják a kiadóban, hogy a szó az élet tükre. Biztosak benne, hogy az évről évre szavazással összegyűlt szavak pontosabban mutatják be mindennapjainkat és a bennünket körülvevő világot, mint a nagy történészi tanulmányok. Idén immár tizenegyedik alkalommal folyik a TINTA Könyvkiadó honlapján szavazással a szógyűjtés. Mit fognak mutatni a 2020. évre jellemző szavak? Nem kell nagy jóstehetség, hogy a vírusjárvánnyal kapcsolatos szavak lesznek a lista élén. De pontosan melyek?

Forrás: Tinta Könyvkiadó

 

Néhány nem éppen pozitív kicsengésű szó az elmúlt tizenegy év korfestő szavaiból:
H1N1, influenza (2009), vörösiszap-katasztrófa, fülkeforradalom (2010), végtörlesztés, leminősítés (2011), korrupció, szegénység (2012), rezsicsökkentés, táblagép (2013), internetadó, szelfi (2014),
migráns, kerítés (2015), brexit, migráció (2016), Soros, korrupció (2017), rabszolgatörvény, foci vb (2018), brexit, klímahiszti, korrupció (2019).

A TINTA Könyvkiadó honlapján az alábbi linken három szóval bárki szavazhat a 2020. év szavaira, 2021. január 10-ig.

A szavazás után megtekinthető a szavak versengésének pillanatnyi állása és az előző évek szavai.

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu