Mit húz a kultúra kisökre csütörtökre?

Válogass az online programok között! Lesz cirkusz, beszélgetés, koncert és színház is, hogy ne unatkozz otthon.

Pici cica találkozó

Május 14., 10h

Minden héten vár titeket a Minimax Gyerekhajó a Facebookon, ahol Pici cica különböző programokat hoz számotokra! Csütörtökönként pedig meglepetés vár, ez lehet meseolvasás, rajzolás, társasjátékozás. Tartsatok a Minimax hajóval és kövessétek a cicát!

Csopa Ovi- és Sulikaland

Május 14., 11h

Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. Az esemény linkje.

Öt Templom Fesztivál / Online

Május 14-18., 12h-tól

Május 14. és 18. között nagyszerű koncertfelvételekkel vár titeket az ÖT TEMPLOM FESZTIVÁL! Többek között a Budapest Bár, Barabás Lőrinc Live Act, Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, valamint a 30Y is zenél majd. Figyeljétek a fesztivál facebookját - természetesen a Maradj Otthon! is megoszt majd néhányat a koncertjeik közül.

Veronaki zenekar - #várkertmatiné

Május 14., 14h

Tartsatok a Várkert Bazárral (várkertonline) és a Veronaki zenekarral minden csütörtökön, hiszen interaktív zenés videósorozattal készülnek, melyben az örök kedvenc gyerekkönyv, a Gőgös Gúnár Gedeon meséit hozzák el megzenésítve! LINK a koncerthez.

Cirkusz+ LIVE

Május 14., 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

Ciróka gyerekjóga

Május 14., 16h

 Hogy ne maradjanak a gyerekek játékos mozgás nélkül, ezért hetente egyszer jelentkezik a Ciróka Gyerekjóga online, élő foglalkozással itt. 

Holch Gábor a karanténban! Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

Május 14., 16h

Holch Gábor 2002 óta Kínában élő interkulturális vezetési tanácsadó és coach lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl. Holch Gábor munkáját sanghaji otthonából tucatnyi európai és ázsiai ország között ingázva végzi, útközben pedig ír. A beszélgetést itt tudjátok megnézni.

Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál - Online Kiadás

Május 14-16., 17h-tól

A Diverse Youth Network csapata úgy döntött, hogy online és rövidebb formában, de megtartja a Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztiválját. Május 14-16  között 9 programot szerveznek nektek. Az esemény linkje.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Május 14., 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit itt hallgathatod.

Szezonális allergiák és a mögöttük megbúvó biokémiai folyamatok

Május 14., 17.45h

Az előadáson megtudhatod, hogy milyen félelmek, érzelmi működések, tudatalatti programok vezetnek el odáig, hogy a szervezet egy túlzott immunválasz formájában bizonyos értelemben leblokkoljon. Segítséget kapsz saját allergiád gyökerének megtalálásához és megteheted az első lépést vissza az egészségedhez. Az esemény linkje.

NTSz On - Duda Éva Társulat: Flashback

Május 14., 19h

Az előadás alapja Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve, amely fontos lenyomata egy korszaknak és életérzésnek. Online nézhető itt.

A Szent Háromság

Május 14., 19h

A család mágiája - Csórics Balázs online önálló-estje. A dualitás gyermekei vagyunk.
Két alap Erő, két alap Elem épít fel minket bármilyen testbe is szülessünk. 
Tűz és Víz.
Férfi és Nő.
A két elem két emberben ölt testet. Az előadás megtekinthető itt.

Pinceszínház: Molière: Tartuffe

Május 14., 19h

Becstelen álszent, ügyes taktikus… megtalálja az ember gyenge pontjait, és ott támad. Ő Tartuffe, a képmutatók zsarnoki uralmának nagyszabású torzképe. Beszivárog egy család életébe és átveszi a hatalmat. Online nézhető itt.

Weöres Sándor Színház: Makrancos Kata

Május 14., 19h

Macsóvilág. Férfiuralom. Ahol az erő, az erőszak az egyetlen igazság. Ahol a jelszó: „A sör nem ital; az asszony nem ember; a medve nem játékszer!” Az előadás itt nézhető meg.

Miskolci Nemzeti Színház: Hóhérok

Május 14., 19h

A miskolci teátrum az elmúlt hetek hagyományát követve, ismét elhozza egyik előadásának felvételét közösségi oldalán. Csütörtöktől a 2018-ban bemutatott Hóhérok című fekete komédia látható Béres Attila rendezésében itt. 

Karanténestek 45. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 14., 19:45

Ma este többek között J. S. Bach, Rossini és Lendvay Kamilló műveket hallgathattok a Fesztiválzenekar művészeinek kamara karanténkoncertjén. Ide kattintva nézheted a koncertet.

Igor Griglák, Eugen Vizváry és a Michal Bugala Quartet

Május 14., 20h

Vendég:  Kristína Mihaľová. A koncert itt hallható.

Ötödik Emelet Fesztivál 4. (Insta Live)

Május 14., 20h-tól

Elindult az Ötödik Emelet Fesztivál. Most rendhagyó módon csütörtökön lesznek a koncertek. Minden minikoncert a fellépők saját Insta-oldalán zajlik majd. A szervezők és a fellépők továbbra is várják a visszajelzéseket és a saját ötleteik mellé a tieiteket is. Az esemény linkje.

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

Május 14., 20h

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz. Itt tudod meghallgatni.

Jazz at Lincoln Center Orchestra Wynton Marsalis-szal - Az Elbphilharmonie Hamburg közvetítése

Május 14., 20h

A Müpa gondoskodik róla, hogy a kontinens legrangosabb előadó-művészeti központjainak nézőterén érezhessük magunkat egy-egy előadás erejéig. Így Facebook-oldalukon Európa jelentős koncerttermeinek programjába pillanthatunk be Lisszabontól Hamburgon át Londonig.

Vörösmarty Színház: Három nővér

Május 14., 21h

Ebben az előadásban a három nővér tulajdonképpen hat alakban jelenik meg. Hat arc, hat portré ugyanarról a három lányról: a nagyon fiatalról és arról az alakról, amivé az idő e szárnyaló lelkű, érzékeny lényeket torzította. Online nézhető itt.

Jenny Kern [CA] Garden Wonder koncert

Május 14., 21h

Hallgassátok Jenny Kern popzenéjét, amit nem meglepő módon a New Yorkból, a nappalijából fog streamelni, és a Garden Wonder facebook oldalán nézhetitek.

Spirit Színház: A Direktor kérdez - Perjés János beszélgetőtársa: Somorjai Tibor

Perjés János a Spirit Színház alapítója és igazgatója kérdezi A direktor kérdez című műsorában azokat a művészeket, akik segítik a színház munkáját. A beszélgetés itt tekinthető meg. 

33. Torinói Nemzetközi Könyvfesztivál

Május 14-17. 

A Torinói Nemzetközi Könyvfesztivál 33 éves története során először az online térbe költözik, ezzel együtt világszerte sok ezer olvasó házába is. A különleges kiadásnak köszönhetően május 14-től 17- ig a könyvfesztivál hivatalos honlapján, valamint közösségi csatornáin egy rendkívül gazdag program részesei lehetnek az érdeklődők.