Mit mondasz? - Méltóság

A 25 éves KézenFogva Alapítvány az emberi Méltóságról szóló társadalmi színházi fórumát április 10-én rendezi meg, a Vitakultúra Egyesület közreműködésével. Az interaktív rendezvény mindenki számára nyitott, aki szeretné megismerni mások történeteit méltóságról és ennek hiányáról – vagy szívesen elmondaná a sajátját is. A közönség személyes tapasztalatait a playback-színház színészei fogják improvizatív módon megjeleníteni az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

A Társadalmi Párbeszéd Színház olyan nyilvános közösségi fórum, amelyen az éppen adott témában az érintett társadalmi csoportba tartozók elmondhatják és meghallgathatják egymás nézőpontjait – majd ezeket az élményeket és történeteket a szakmai csapat improvizatív módon be is mutatja. Az playback-színházi forma így a közönség bevonására és az interaktív közös alkotásra ugyanúgy épít, mint a központi téma mélyre ható megvitatására. A playback-színházban a résztvevők személyes történetei fogalmazódnak meg, amiket aztán a társulat minden egyeztetés vagy előkészítés nélkül játszik vissza nekik. A saját élményeket így mások történeteivel is képesek lesznek összevetni, ami nem csak egymásra hangolja a résztvevőket, de inspirálja is őket a további gondolkozásra az adott témáról. A program elsődleges célja pont ez: érzékenyítéssel erősíteni az egyéni és társadalmi felelősségvállalást, miközben a nézők egyben szereplők is.

Az április 10-i esemény központi témájaként az emberi Méltóság jelenik meg, az érdeklődők ennek kérdéskörét járhatják végig a helyszíni moderátorokkal az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben. A Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott fórum három egymásra épülő lépcsőből áll. Az első egy kerekasztal-beszélgetés a központi téma megismeréséről, amit kiscsoportos diskurzusok követnek a résztvevők személyes gondolatainak, élményeinek megosztásával. A megszületett impulzusokat végül a playback-színházban jártas színészek jelenítik meg – a hat órás esemény így egy olyan improvizatív színházi előadással zárul, amelyben a közönség személyes tapasztalatai játsszák a főszerepet. A feldolgozott témákat egy képzőművész élőben örökíti meg.

Az események playback-színházi szakmai vezetője Donáth Attila tréner, aki több mint 25 éves tapasztalatával oktatja a módszertant hazánkban és külföldön is.


A kerekasztal-beszélgetés felkért résztvevői:
Csángó Dániel (inkluzív oktató)
Kovács Éva (szakmai vezető, KézenFogva Alapítvány)
Pordán Ákos (ügyvezető, KézenFogva Alapítvány)
Tausz Péter (tulajdonos, Fruccola)


Az esemény ideje: 2018. április 10. 11:00-17:00


Helyszín: Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér (1067 Budapest, Eötvös utca 10.)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu