Nézd meg! A legfontosabb előzetesek, Batman vs Superman, De Niro, öngyilkos alakulat

A film világában nincs uborkaszezon, három ígéretes produkcióhoz is új, ütősnél ütősebb előzetesek érkeztek, és akkor még nem beszéltünk az új

Joy (2015)

David O. Russell rendező nem tud leszakadni a Jennifer Lawrence - Bradley Cooper duóról: a Napos oldal és az Amerikai botrány után ismét velük forgatott. Igaz, Cooper ezúttal csak másodhegedűs, a Joy abszolút fő- és címszerepe Lawrence-nek jutott, aki az ismert feltalálót és üzletasszonyt, Joy Manganót alakítja.

Russell pályája elején kifejezetten formabontó, sőt polgárpukkasztó filmeket készített, majd A harcossal Hollywood-barátabb vizekre evezett. Úgy tűnik, a Joy-jal visszatér némileg a merészebb stílushoz, az előzetesből legalábbis erre lehet következtetni. A történet több évtizedet fog át, és Lawrence állandóan változó külsején kívül elsősorban az erősen stilizált képi világ, illetve a markáns világítás tűnhet fel. És a humor hiánya: a trailer egy látványos, fordulatos önéletrajzi drámát ígér, sok megható pillanattal. Jennifer Lawrence eddig sem panaszkodhatott arra, hogy nem találják meg az izgalmas szerepek, de látva ezeket a képsorokat, valószínűleg ismét elfoglalt lesz a díjszezon idején. A Joy-ban, nem mellesleg, Robert De Niro is feltűnik, a Napos oldallal ellentétben itt nem Bradley Cooper, hanem Jennifer Lawrence apjának karakterét alakítja. 
A film előzetesét megnézheted a PORT.hu oldalán itt
 

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (2016)


A DC kiadó és a vele szövetséges stúdiók még jó ideig bottal fogják ütni az univerzumépítésből jelesre vizsgázott Marvelt, de jövőre talán megkezdik a felzárkózást. Első körben szuperhősistállójuk két húzónevét, Batmant és Supermant vetik be, a képregényekben már jól bevált receptet követve. A Batman Superman ellen - Az igazság hajnala új előzetesét látva akár erős izgalmi állapotba is kerülhetnénk, de nem árt az óvatosság, Zack Snyder rendező ugyanis mindig tanítani valóan vágott, ütős trailereket készít. Ami biztos, hogy rengeteget elárul a filmről ez a három és fél perc, felbukkan egy-egy pillanatra Wonder Woman (Gal Gadot), Lex Luthor (Jesse Eisenberg röhejes parókában), az új Alfred (Jeremy Irons) és talán még Aquaman is (Jason Momoa). Kiderül továbbá az is, hogy miért fordul Bruce Wayne Superman ellen: az ő szemén keresztül látjuk Az acélember fináléjának pusztítását, amikor is tanúja annak, hogy kollégája ártatlan embereket sodor veszélybe. Nyilván nem véletlen, hogy ezek a jelenetek a 9/11-es terrortámadás képsorait idézik. Az eléggé komor hangulatú előzetesben azért elrejtettek néhány fanyar poént is, érdemes például megállítani a képet a tüntetők transzparenseinél, amelyekből megtudhatjuk, hogy a Superman = illegális bevándorló.
A film előzetesét megnézheted a PORT.hu oldalán itt

Suicide Squad (2016)

Még mielőtt befutna a mozikba 2017-ben a Justice League, vagyis a DC válasza a Bosszúállókra, érkezik jövőre a Suicide Squad, a DC válasza A galaxis őrzőire. Az összevetés csak részben jogos: ebben a sztoriban is „rosszfiúkból” és „rosszlányokból” verbuválnak csapatot egy küldetés erejéig, de David Ayer filmje az első előzetesből ítélve jóval komolyabban veszi magát. Itt is a szereplők bemutatásával nyitunk, láthatjuk Deadshot (Will Smith), Boomerang (Jai Courtney), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje), Enchantress (Cara Delevingne), és többek közt Harley Quinn karakterét, aki messze a legtöbbet szerepel, így nyugodtan feltételezhetjük, hogy neki főszerep fog jutni. Őt a mostanában nagyon felkapott Margot Robbie (Focus - A látszat csal, A Wall Street farkasa) alakítja, figurája a képregényben Joker egyik hűséges katonája, itt viszont arra lehet következtetni, hogy nem éppen harmonikus a viszonya a Jared Leto által alakított főgonosszal, aki talán a Suicide Squad igazi célpontja. Az előzetes ügyesen zsonglőrködik az információkkal, feltűnik például Batman is, pedig könnyen lehet, hogy őt csak pár másodpercig látjuk majd egy flashback formájában. Ha beváltja minden ígéretét a film, akkor igazi bűnös szórakozásban lesz részünk jövő augusztusban.

A film előzetesét megnézheted a PORT.hu oldalán itt