Nincs még semmi programod a hétvégére? Segítünk!

Textiltervezők kiállítása! Felvillanyozó zenék elektrofesztiválja! Agatha Christie-dzsembori a MOM-ban!

ARS SACRA Fesztivál – Budapest, több helyszínen, szeptember 15-23.

Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

Telekom Electronic Beats Festival Budapest 2018 - Várkert Bazár, szeptember 14-16.

Ismét Telekom Electronic Beats Festival a magyar fővárosban, nagyobb léptékben, mint valaha: az ősz első napjaiban, a dunai panorámás Várkert Bazárban készülnek egy aktuális és felvillanyozó zenei lineuppal, és olyan további aktivitásokkal, hogy talán még a Lánchíd forgalma is átalakul tőle.

Agatha Christie Fesztivál – MOM Kulturális Központ, szeptember 15-16.

Agatha Christie nélkül lehet élni, de nem érdemes... Legyen az regény, színdarab, egész estés film, filmsorozat vagy egy életérzés, Agatha Christie kell! Szeptember 15-től a kétnapos fesztivál ideje alatt színes programkínálat várja Agatha Christie legnagyobb rajongóit a MOM Kulturális Központban.

ElevenŐsz Fesztivál - Bartók Béla Boulevard, szeptember 14-16.

Mexikó színeivel, hangulatával, ízeivel ismerkedhetnek meg a fesztivál látogatói. Festmény- és fotókiállítások, kapcsoló workshopok színesítik a látogatók lelkét. Tüzes táncelőadások, performanszok, koncertek mozgatják meg a testet. Fűszeres ételek, édességek perdítik táncra az ízlelőbimbókat. Elcsendesedve, filmek és történetek mesélnek még nekünk Mexikóról. Magyar kiállítása jegyében Frida Kahlo szellemiségét is megidézik.

III. Texhibition – FUGA, szeptember 6-28. Lengyel, magyar és román textiltervezők kiállítása

A TEXHIBITION 2016 óta minden évben különböző generációkhoz tartozó textiltervezők és textilgyártók együttműködésével valósul meg. Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező (Eventuell Galéria) 2015-ben kezdeményezte a projektet, amely a Radnóti Tamás belsőépítésszel közösen szervezett Határtalan Design kiállítások szerves része lett. Korábban a Bálnában, tavaly óta immár második alkalommal önálló kiállításként láthatja a közönség a FUGA-ban.

Voivod (CA) - 35th Anniversary Tour – Dürer Kert, szeptember 15.

A kanadai pszichedelikus metál legenda, a Voivod 35. születésnapját egy világkörüli turnéval ünnepli, amiből természetesen a hazai rajongók sem maradhatnak ki szeptember 15-én a Dürer Kertben. Ráadásul a jubileum mellett szeptemberre ígérik új lemezüket is.