Petrocelli háza, Columbo felesége és egyéb láthatatlan sorozatszereplők

Kincsek, amik nincsenek.

92 éves korában elhunyt Barry Newman színész, vagy ahogy többen ismerik mifelénk is, Petrocelli megformálója. A Harvardon végzett olasz–amerikai ügyvédről sok nézőnek nem is a csavaros jogi esetek jutnak eszébe, hanem egy nem létező ingatlan – az a családi ház, amelyen Petrocelli a teljes széria alatt folyamatosan dolgozott feleségével (Susan Howard később Donnaként a Dallasban is megjelent, akkor már mint Ray Krebbs felesége), és amellyel csak az alapokig jutott.

A ház amúgy nem csak a magyar nézők fantáziáját ragadta meg, akik ráismertek a saját helyzetükre az ügyvéd sziszifuszi küzdelmében, de egy gyors netes kereséssel kideríthető, hogy többen is jó ötletnek gondolták ingatlanfejlesztő vállalkozásukat Petrocelliről elnevezni.

Forrás: Petrocelli Homes

 

Lássunk még néhány hasonlóan rejtélyes sorozatszereplőt a kedvenc szériáinkból!


Robin Masters – Magnum

A nálunk is nagy sikerrel vetített, Amerikában eredetileg 1980 és 1988 között futó Magnum egyik legizgalmasabb rejtélye az volt, hogy Higgins valójában maga Robin Masters-e, vagy tényleg csak a Hawaii-on is rezidenciát fenntartó, milliomos bestselleríró gondnoka, és a két kutya (Zeusz és Apolló) felelősségteljes pótgazdija? Robin Masters ugyanis hiába tervezgette éveken át, sosem látogatott el a saját rezidenciájára, és mindössze kétszer hallhattuk a hangját (amit akkor Orson Welles kölcsönzött az eredeti változatban). Bár a sorozat vége felé Higgins valóban elismeri, hogy ő Robin Masters, nem sokkal később már azt állítja: hazudott korábban a milliomos író igazi kilétével kapcsolatban.


Mrs. Columbo – Columbo

Columbo hadnagy (Peter Falk) feleségét mindig csak emlegették a Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő tévéfilm-sorozatban, de sosem mutatták meg egyetlen epizódban sem.

Columbo állandóan a feleségéről beszél, általában akkor, amikor egy gyanúsítottat hallgat ki. Úgy tűnik, mindig van egy tökéletes anekdotája a feleségéről, és ezek a sztorik gyanúsan passzolnak az adott helyzethez, ezért sok néző megkérdőjelezte, hogy létezik-e egyáltalán a nő. A sorozat egyik alkotója, William Link felvetette, hogy Columbo talán csak kitalálta a feleségét, Peter Falk azonban úgy nyilatkozott, hogy szerinte Columbónak van felesége, csak a rokonai számát túlozza el.

Készült viszont egy spin off széria Mrs. Columbo címmel, ami 1979 és 1980 között futott: ebben a hadnagy felesége, Kate Columbo (Kate Mulgrew) eredt a bűnügyek nyomába. Bár az intróban láthattuk Columbo szivarját és a kutyáját is (sőt, a ház előtt parkoló, ütött-kopott vászontetős Peugeot 403 kabriót is), maga Peter Falk sosem bukkant fel ebben a sorozatban. Talán ez vezetett odáig, hogy a szériát végül egy névcsere után (Kate Columbóból Kate Callahan lett) elkaszálták az alacsony nézettsége miatt.


Charlie - Charlie angyalai

A '70-es évekbeli Charlie angyalai sorozatban ugyanúgy nem tudta a néző, kicsoda pontosan Charlie, ahogy a Cameron Diaz-féle mozifilm verziókban is csak rádión vagy telefonon keresztül adta az utasításokat a címbéli, titokzatos karakter, aki egy magánnyomozói iroda inkognitóban élő vezetőjeként küldte veszélyes feladatokra a neki dolgozó lányokat. Charlie kilétét egyedül Bosley (David Doyle) ismerte, de ő cinkos hallgatásba burkolózott, és a néző is egyedül akkor láthatta a rejtélyes megbízót, amikor Charlie meglátogatta az egyik kórházban lévő angyalát, Kellyt (Jaclyn Smith) – de még ebben a jelenetben is orvosi maszk takarta az arcát, és csak egy üveg mögül leskelődött be a kórterembe, személyesen ekkor sem találkozott a kolléganőivel.


Bob Sacamano – Seinfeld

Minden idők egyik legnépszerűbb szitkomjában is volt sokat emlegetett, de sosem látott karakter. Ilyen volt Kramer egyik őrült barátja, Bob Sacamano, aki csak egyre őrültebb anekdoták formájában jelent meg a szériában. Kiderül például, hogy elkapta a veszettséget, óvszergyárban dolgozott és orosz kalaputánzatokat árult.

Bobot állítólag a sorozat kreátorának, Larry Davidnek az egyik valós barátjáról nevezték el, de azután, hogy bekerült az első róla szóló utalás az egyik epizódba, összevesztek.


Diane - Twin Peaks

Dale Cooper titkárnője, akit az FBI-ügynök úgy jellemzett, hogy "egy szent és egy kabaréénekesnő érdekes keresztezése", főként akkor létezett a sorozatban, amikor Cooper diktált neki magnószalagokra.

Diane abból a szempontból kakukktojás, hogy a 2017-ben bemutatott 3. évadban mégis feltűnt Laura Dern alakításában.


Csúnya pucér pasi – Jóbarátok

A Jóbarátok legendás csúnya pucér pasija, akit a főszereplők élvezettel kukkoltak (mivel  sosem húzta össze a függönyt), nem volt a szó szoros értelmében láthatatlan, hiszen a szereplők állandóan őt nézték, csak mi nem láthattuk az arcát. És egészen 2017-ig a színész kiléte is teljes rejtély volt (egy Jon Haugen nevű kiemelt statiszta játszotta), és szándékosan nem árulták el, hadd találgassanak a nézők.

Forrás: Warner Bros.

 

A legemlékezetesebb epizód az volt, amikor a csúnya pucér pasi olyan mély álomba zuhant, hogy a bandának egy házi készítésű bottal kellett megböknie, hogy ellenőrizzék, nem halt-e meg.


Az elnök – Az alelnök

Általában, ha egy film vagy tévésorozat a Fehér Házban játszódik, az elnök fontos szereplő. De nem ez a helyzet HBO szitkomjában, amely Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) alelnökről szól. A döntés, hogy az elnököt kizárják a sorozatból, szándékos lépés volt az írók részéről, amelynek komoly következményei vannak Meyer életére és munkájára nézve. És ez poénforrásnak sem utolsó, a széria egyik visszatérő gegjeugyanis az, hogy Meyer gyakran megkérdezi az asszisztensét, hogy hívta-e az elnök, és a válasz mindig egy határozott "nem".


Hufnágel Pisti - Mézga család

Szerencsére nemcsak a nyugati popkultúrában vannak emlékezetes fantomkarakterek, hiszen nekünk, magyaroknak is van egy Hufnágel Pistink! Őt eleinte Paula emlegette folyton a '60-as években készült (majd később évtizedeken át nagy sikerrel ismételt) Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai című rajzfilmsorozat egyes epizódjainak végén, amikor rendre amiatt siránkozott a Köbükitől származó, jövőbéli kütyük okozta felfordulás után, hogy miért Mézga Gézához ment hozzá, és miért nem Hufnágel Pistihez. Az egykori udvarló aztán a harmadik Mézga-sorozatban, az 1978-as Vakáción a Mézga családban lép elő újra fontos szereplővé: ekkor invitálja ugyanis Mézgáékat Ausztráliába. Csakhogy mire a család befut Sydney-be, Hufnágel Steve már rég Floridába szökött... Kalandos kalamajka veszi hát ezzel kezdetét, mely során a Mézgáék keresztbe-kasul bejárták az egész világot az Antarktisztól a Szaharán át Dél-Amerikáig, ám a csirkefogó Hufnágel Steve-t sehol sem lelik (a néző is csak egyetlen egyszer láthatja őt – de a titokzatos gazfickó akkor is burnusz mögé rejti el a kőolajjal összemázolt arcát, így teljességgel felismerhetetlen).

Via: Slashfilm / Digitalspy