Polipok, cápák, sárkányok és Hugh Jackman a hét legjobb műsoraiban

  • PORT.hu / PORT.hu

Aki azt gondolná, hogy csupa természetfilmet ajánlunk, az téved. Ugyanis inkább az izgalomé lesz a főszerep. A hét legjobb filmjei közül szemezgettünk.

1. Úgy látszik, ez tényleg állatos hét lesz, ugyanis találunk még sólymot, farkast is a kínálatban. Az X- Men - Az eljövendő múlt napjai például a mutánsos mozik közül a kiemelkedőbbek közé tartozik, nem árt kiszemezgetni az ilyeneket a szuperhős áradatból. Mint megszokhattuk, a történet középpontjában itt is mutáns mutánsnak farkasa (SUPERTV2, Hétfő, Május 16., 21:00).

2. A hét legjobb retró sorozata egyértelműen A polip. Nemcsak azért ajánljuk, mert sok évtized után megnézve is izgalmas sorozat, hanem azért is, mert az első évad első részébe kapcsolódhatunk be (M3, Szerda, Május 18., 21:00). 

És ha már ilyen tenger alatti állatoknál tartunk, mint a polip, akkor érdemes megemlíteni minden idők egyik legjobb thrillerjét, A cápát is, ami szintén támad a héten (PARAMOUNT CHANNEL, Hétfő, Május 16., 23:20).

3. Állatos hetet emlegettünk, úgyhogy itt a helye Torrentének is, akinél kevés nagyobb állatot találni. Vasárnap két filmet is megnézhetünk egymás után az idióta nyomozóról: Torrente, a törvény két balkeze (AMC, Május 22., Vasárnap 19:50), Torrente 2. - A Marbella küldetés (AMC, 21:40).

4. Aki látta az Így neveld a sárkányodat első részét, az tudja, hogy egy nagyon élvezetes és intelligens meséről van szó, ami elé gyermekeinket is szívesen leültetjük, és még mi magunk is élvezzük. Ezúttal a második részt tekinthetjük meg (TV2, Hétfő, Május 16., 19:00). A sólymok eközben végveszélyben vannak, de nem természetvédelmi, hanem háborús szempontból. Ridley Scott a háborús műfajban korszakalkotót forgatott a „Mogadishu-ügyről” (FILM+, Péntek, Május 20., 23:15).

5. A hét legérdekesebb ismeretterjesztő filmjének a Pompeii: Új titkok feltárása ígérkezik. Természetesen jó ismeretterjesztő filmek nap mint nap láthatók a csatornák műsorán, ám ennek, a Pompeii-ről szólónak az a különlegessége, hogy egészen friss, 2016-os darab, így a benne lévő kutatási eredmények is nagyon naprakészek (VIASAT HISTORY, Hétfő, Május 16., 20:00).