Premajálisas szombat

Hónapzáró előünnepi programkavalkád! Ehhez méltón meglepő választék és választékos meglepetés. Kisvasút, nagyhajó, új építészek és régi járművek egyaránt megtalálhatók a nap folyamán. Tavaszilag még az űrből is válogathatunk! Mindezek után könnyfakasztó mennyiségű és minőségű zene szórakoztatás! És személyes kedvencem, a sorozatgyilkosok!

Ezen a napon csak belépőjeggyel lehet az Ökoturisztikai Központba belépni. A belépőjegyet vásárlók karszalagot kapnak. A rendezvény helyszínei és alábbi eseményei csak a karszalaggal látogathatók. Az erdei vasút szerelvényein is csak a karszalaggal rendelkező látogatók utazhatnak. A programokról és az erdei vasút indulásáról érdemes a helyszínen érdeklődni, mert az időjárási helyzet függvényében módosulhat. 

Avagy hogyan látjuk a várost? - ma, holnap, régen, a jövőben, kintről, bentről, gyerekszemmel, fentről, éjjel, másképp, gyengén, vagy akár más érzékszervekkel... Világszerte rendszeresen megszervezésre kerülő ArchiKids eseményén a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, aki alkotja, formálja és időnként újra álmodja a városi tereket. 

Akkor és Most Jármű Expo 2022 

Rugby Club hotel, április 30., 10:00

2022-ben újra megrendezik a tavasz egyik legkedveltebb, és legjobban várt programsorozatát Esztergomban! Akkor és Most Jármű Expo - Veterán és új járművek Kiállítása 2022. április 29. - május 1. között a Rugby Club Hotel területén.

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, április 30., 11:00, 13:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.   

Végre ez is megtörténik: a bűnös berlini underground két fő karaktere fényes nappal vág bele az éjszakába, latexszagú árnyalatokat csapva a Turbina membránjaira.  

Radics Béla 75 – jubileumi nagykoncert 

Kós Károly Művelődési Hát és Könyvtár, április 30., 17:00

A hatvanas-hetvenes évek legkarizmatikusabb gitárosa tavaly február 6-án töltötte volna be hetvenötödik életévét. A járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt a jeles évfordulóról való zenés megemlékezés akkor elmaradt, de idén sor kerül rá. A Radics Béla RB. Emléktárság, valamint a Kós Károly Művelődési Ház szervezésében és helyszínén nagyszabású koncerttel, pódiumbeszélgetéssel, valamint fotó- illetve rocktörténeti kiállítással tisztelegnek a magyar gitárkirály emléke előtt. 

Minden szombaton az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában!  

A 2021-es év vízválasztónak bizonyult a Jü életében. Egyrészt a londoni székhelyű RareNoise Records gondozásában megjelent harmadik sorlemezük, a több hazai és nemzetközi évvégi lemez toplistán szereplő III, másrészt közel 10 év után Miklós Szilveszter vette át a dobos posztot Halmos Andrástól. 

Gyilkosok, akik félelemben tartanak minket!? Pszichopaták akiktől ráz a hideg?! De vajon mi jár a fejükben? Erre a kérdésre és még sok minden másra válaszol Róka László szakpszichológus és Tikvicki Dóra műsorvezető. Ha érdekel a gyilkosok gondolkodása és belelátnál egy őrült fejébe akkor ezt az eseményt neked találták ki!  

Marczibányi Téri Művelődési Központ, április 30., 19:00

KALÁKA. Akusztikus koncert felnőtteknek. vendég: Szalóki Ági. BECZE GÁBOR, GRYLLUS DÁNIEL, GRYLLUS VILMOS, RADVÁNYI BALÁZS  

Tíz év után a Nitzer Ebb újra Magyarországon koncertezik! A Depeche Mode-dal közeli barátságot ápoló, essexi Nitzer Ebb az EBM egyik legmeghatározóbb formációja. Az 1982-ben alakult csapatot több ízben is láthattuk Budapesten a Depeche Mode előtt, most pedig az indusztriális zene híveinek legnagyobb örömére december 19-én az Akváriumban celebrálnak újra 10 évvel legutóbbi magyarországi koncertjük után, ráadásul az eredeti felállásban. 

A Holdfénymentes éjszakán sötét lesz, de annál sokszínűbb. A teljesség igénye nélkül mutatnak be nagyon különböző, de egyformán elbűvölő égi objektumokat. A változatosság jegyében egy csodás gömbhalmaz, egy helyes planetáris köd és az egyik legszebb galaxis lesz ma terítéken.