Suliszerda

Cicus Bendegúz a bőséggel teli szerdatálat nézi (esetleg a szerdával teli bőségtálat) és nagyon tetszik neki. Diszkószemei koncertre csábítanak, mert főleg az van. Bár a fesztiválszezon lassan zárul, még mindig akadnak nyárbúcsúztató kivételek, inkább a színház és a tánc világából. Akárhogyan is, kövessétek Cicus Bendegúz szemeit, és valahová jussatok el ezen a szerdán is, mert aztán kezdődik a suli!

MOST FESZT 2021 - MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál

Tatabánya, szeptember 1-5.

A Jászai Mari Színház 2015-ben azzal a céllal hívta életre MOnodráma és STúdiószínházi FESZTiválját, a MOST FESZT-et, hogy egy speciális seregszemle keretén belül biztosítson bemutatkozási lehetőséget a vidéki, a független és a határon túli társulatok monodráma és stúdiószínházi előadásaiból kiválasztott produkcióknak. 

A Tánc Fesztiválja Veszprém - XXIII. TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál

Veszprém, szeptember 1-5.

Huszonharmadik alkalommal szólítják Veszprémbe a kortárs táncművészet legkiválóbb hazai alkotóit, előadóit. A szervezők, a résztvevők és a veszprémi közönség a kortárs előadóművészetnek szenteli ezt a néhány napot.

PaviloN, szeptember 1., 17:00

"Érezd jól magad", gyerek- és kutyabarát house dallamok a szerda estédhez a parkban. A helyszín OLTÁSI IGAZOLÁS NÉLKÜL látogatható.

HØT SPØT 2021 / Every Wednesday

A38 Hajó (Orrterasz), szeptember 1., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, szeptember 1., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Terasz Live – Cirkusz-KA duó

Esernyős, szeptember 1., 18:00

Etno-jazz, világzene, énekelt vers, saját dalok – a fado, a flamenco, a bossa nova és a magyar népdalok érintésével. „A Cirkusz-KA álom-világzenéje egyhelyben is elrepíthet a megszokás kikötőiből, a képzelet tükörré simult tengerein túlra...”

MÁV Szimfonikus Zenekar: „Karmesterek mestere” – Maestro Panula

BMC - Koncertterem, szeptember 1., 19:00

A karmesterek új generációjának képzésére általa alapított Panula Akadémia élén betöltött szerepe mellett a Maestro továbbra is sokat utazik vendégkarmesterként, karmesterprofesszorként és nemzetközi karmesteri versenyek zsűritagjaként. Panula óriási hatással volt a vezénylés világára.

Fanfara Complexa

Benczúr-kert, szeptember 1., 19:30

A Fanfara Complexa zenekar moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló, ritmusos tánczenét játszik. A balkáni hangulatú, szaxofonokkal, tangóharmonikával, kobozzal és dobbal előadott hangszeres zene egy mára letűnni látszó falusi világ kissé eklektikus lakodalmi, báli hangulatát idézi elő. A zenekar jelenleg új lemezén dolgozik.

Mitiszika - moldvai táncház a Hunniában

Hunnia Art Bisztró, szeptember 1., 20:00

Ünnepeld az új tanévet a Mitiszikával. Az esemény alkalmából érvényes diákigazolvánnyal féláron léphetsz be.

Barabás Lőrinc Random Szerda

Pontoon, szeptember 1., 20:00

Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel. Minden koncerten instrumentális, fúziós zene születésének megismételhetetlen pillanatait élhetik át a hallgatók. 

Szendőfi Péter Fuson Jam: Area 51 – lemezbemutató

Budapest Jazz Club, szeptember 1., 20:00

A zenekar jórészt a 70-es és 80-as években rögzített, azóta sztenderdekké vált Jazz-Fusion stílusú számokat játszik, azonban átformálva azokat a zenekar saját arculatára.

Junk Big Band feat. Kaszap Attila

Kobuci Kert, szeptember 1., 20:15

A Junk Big Band egy egészen különleges, 20 zenészből álló formáció, amit az inspiráció, az alkotás, a zene hívott össze immár több mint 7 éve. A big band legelső fellépése is a Kobuci kertben történt, számos új dal debütált itt és a Junk Big Band most is emlékezetes estére készül a már hagyománynak számító óbudai helyszínen.

Open Mic Wednesday at Pótkulcs

Pótkulcs, szeptember 1., 20:30

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

Sayonara Summer Sunset

Pontoon, szeptember 1., 22:00

Baleári naplemente-ünnep Gensi és Vikipop kormányzásával. Védettségi igazolvány minden programra kell.

Wednesday Open Jam: Rieger Attila Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 1., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.