Szabadtéri színházi élmények a Bazilika lábánál!

Július 4-én megnyitja idei szezonját az Esztergomi Várszínház. A Nemzeti Összetartozás Évadja – a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából az összes környező országból érkeznek magyar színházak. Augusztus 17-18-án a Bazilika előtti ünnepi produkció István, a király koncertszínház lesz. Emellett többek között a Fehérlaposok rockopera; Vastag Tamás Sinatra és Laár András Besenyő Só estje, Szarka Gyula mesekoncertje és az idén 20 éves jubileumát ünneplő Esztergomi Bábos Tábor várják a kulturális feltöltődésre vágyó közönséget biztonságos környezetbe.

Géza fejedelem és az államalapító István király palotájának falmaradványai mellett, a Bazilika tövében várja idén is a színház szerelmeseit az Esztergomi Várszínház. „Az aktuális jogszabályoknak megfelelően ezen a nyáron is elindul az évad. A kötelező távolságtartás jegyében minden második székre ültetjük a nézőinket, így egy előadáson maximum 150 fővel számolunk.” – foglalja össze Horányi László művészeti igazgató, Jászai Mari és Bánffy Miklós díjas színész.

A környező országokból jobbnál-jobb előadásokkal érkezik a Komáromi Jókai Színház (A Glembay ház), a marosvásárhelyi Spectrum Színház (a soproni Petőfi Színházzal és a Zentai Magyar Kamaraszínházzal koprodukcióban: Római Karnevál), a Zentai Magyar Kamaraszínház (A fogadósnő), a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház (Forráspont) és a Temesvári Állami Csiky Gergely Színház (Hattyúk tava újratöltve, Húzd rá!)…

Mindemellett magasszínvonalú gyerekprogramokkal kedveskednek a családoknak: a Magyar Népmese Színház és Szarka Gyula előadásaival, a Brémai Muzsikusok interaktív játékkal és a két évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Esztergomi Bábos Táborral, amely a tervek szerint augusztus 3-7-ig lesz a Nagyváradi Bábszínház művészeinek vezetésével. Újdonság idén a Vár a Mozi névre keresztelt hét alkalmas sorozat, amely gyakorlatilag egy kerti mozi, ahol a legnagyobb nemzetközi zenés filmsikereket nézhetjük meg a nyár során.

„Sokat köszönhetünk a Kultúráért Felelős Államtitkárságnak, hiszen mindent megtettek azért, hogy a szabadtéri színházak a megfelelő biztonsági előírások mellett el tudjanak indulni idén is. Köszönettel tartozunk ugyanezért Esztergom Város Önkormányzatának is. Azt nézzük, hogyan tudunk továbblépni, oly módon, hogy mindenkinek a lehető legkedvezőbb legyen. Az emberi élet és egészség védelme a legfontosabb számunkra. Jelen szituációban a magunk eszközeivel szeretnénk hozzájárulni az újrainduló élethez és a város kulturális pezsgéséhez.”.

Esztergomi Várszínház – kulturális feltöltődés szabadtéren, biztonságosan egyedülálló történelmi környezetben!