Szerdai ajánlások

Megőrültek a cicusok, ahogy említést tettem nekik a mezőgép kiállításról, és azóta sem hagyják abba, hiába mondtam nekik, hogy, héé, macskák, azért a legtöbb program elég szokásos, nem lehet bírni velük, csak a fesztivált csinálják doszt. Persze, azért tényleg van elég érdekes is, például a Marokkóból, de akkor is! Nem kéne ekkora patáliát csapni, főleg ott a hintaszék mögött! Micsoda egy szerda, de a macskáknak ne beszéljetek róla!

Januárban ismét élőben várja Önt Magyarország legjelentősebb agráripari találkozópontja a megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Mezőgazdasági gépek, szolgáltatások, input anyagok, díjnyertes termékek, technikai innovációk és színvonalas szakmai programok egy helyen.

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, január 26., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával. 

Vegyél részt az M2 Petőfi TV új showműsorának felvételén! Három előadó, három sláger és egy nagy csavar. Az „Én vagyok Te!” adásaiban hétről hétre születnek újjá a már jól ismert dallamok. Sorsolás útján derül ki, ki kinek a dalát dolgozhatja át, a feladatra egy hetük van a zenészeknek. Minden adásban végig követjük a folyamatot a próbateremből egészen a színpadig! Egy mini show keretein belül pedig egymás előtt debütálnak az új szerzemények az A38 Hajón.

Zságer Balázs új, hiánypótló live act sorozata ezúttal az atmoszférikus, hallgatós zenékre fókuszál – azoknak szól, akik szeretnek elmerülni az élőben megszülető ambient szövetekben és a pszichedelikus elektronikus zenékben.

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban.A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás – talán.

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, január 26., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja. 

Christian (Jean-Paul Rouve), aki ornitológus, élete fő művén dolgozik. Az árván marad nagy liliket szeretné megtanítani a költözésre egy motoros sárkányrepülő segítségével. Fia, Thomas (Louis Vazquez), először értetlenül nézi apja tevékenységét, majd később megváltozik az álláspontja.

Az Egri Squared ezúttal Ludányi Tamással a sokoldalú kiváló szaxofonossal és az iF-ben és Pesten sajnos kevesebbszer látható világhírű jazz dobossal Hodek Dáviddal egészül quartetté.

Harmadik évadát kezdi meg a Fonóban Rosonczy-Kovács Mihály zenekara, a FolkEmbassy klubestje, amelyet 2022. júniusáig minden hónap utolsó szerdáján tartanak a Fonó Szerda keretében. Ez alkalommal a "Revival adatközlők" beszélgetés vendége Porteleki László, népzenész.

Open Mic Wednesdays @Pótkulcs

Pótkulcs, január 26., 21:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.