Szerdai online események

Tegnap is lefotóztam az otthoni munkahelyem, de már este volt, így nem nagyon jó lett a kép. Sajnos, amint látszik, rossz magokat ültettem, így répa helyett kaktuszom lett, de a kávém még legalább forró. A könyveim színével is baj lett, a fogaskerekek mutatják. De a lényeg a monitoron látszik, nagyon sok jóság akadt most is online szerdára. Én főleg az utazásokon és a kncerteken fogok részt venni, de akinek több energiája van, egész nap tobzódhat!

Kippkopp karácsonya

Online, április 14.,  7:00

A Kippkopp karácsonya előadás a TáncTánci baba-táncszínházi program keretében jött létre a legkisebb korosztálynak. "Kippkopp a havas erdőben sétált, mikor odaröppent hozzá barátja, a cinke…"kezdődik Marék Veronika meséje egy egészen különleges napról, melyben a kis gesztenyefiú ellátogat a városba, hogy megtudja, miért nőtt fenyőfa egy házban, a szoba közepén.

Kippkopp és Tipptopp

Online, április 14.,  7:00

"A napsütötte őszi erdőt felkavarta a szél. Egy helikopter-falevélen gesztenye-kislány utazott magasban. Fel akarta fedezni a világot. Lassan, óvatosan ereszkedett lefelé. Éppen ott pottyant le, ahol egy sün turkált a tarka levelek között." - veszi kezdetét a mese a gesztenye-kislányról, Tipptoppról, aki szeretné megosztani élményeit valakivel, aki olyan mint Ő. 

Sóvirág

Online, április 14.,  9:00

Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani. Éva nem szokott búcsúzkodni, Emese szeret hazajönni. Közös anyanyelvük a tánc. Éva az utolsó tanúk egyike. Gondosan megőrzött fiatalkori ruháit mintha csak Emesére szabták volna. Emese magas, Éva még mindig magasnak hiszi magát. Hasonlítanak

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, április 14.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Education in Action - nemzetközi online konferencia pedagógusoknak

Online, április 14.,  17:00

Milyen változásokat hozott a koronavírus okozta világjárvány az európai oktatásban? Milyen  kihívásokkal találták szembe magukat az oktatás résztvevői, és hogyan kezelték a helyzetet? Az angol nyelvű konferenciára várják az érdeklődő pedagógusok jelentkezését. Az eseményen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. A helyek korlátozott számban érhetők el. 

Online, április 14.,  17:00 

Fedezze fel a koronázási palástot, nézze meg a legszebb aranykincseket vagy vessen egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire! Ismerkedjen meg a gyűjtemény legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában!

Online, április 14.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

25 év az Alpokban - Virtuális kulturális túra

Online, április 14.,  18:00 

Az életerő forrása - 25 év az Alpokban - Nagy Gábor idegenvezető, fotográfus, rajzoló előadása.

Afréka - egy afrikai misszió története

Online, április 14.,  18:00 

Dr. Fodor Réka magyar orvosként bejárta Afrikát. Az esemény során beszélgetnek arról, miért pont ott folytatja misszióját és hogyan sikerül ezt az itthoni életével, anyaságával, karrierjével összeegyeztetnie. Szó esik majd az Afréka Alapítvány munkájáról, a hit és tudomány összeférhetőségéről és a külföldi tapasztalatairól, azok életére gyakorolt hatásairól is mesél meghívott vendégük.

Valami Swing trió

Online, április 14.,  19:00 

"A 'Valami Swing' zenekar tagjait Django Reinhardt zenéjének szeretete hozta össze, de már kezdetektől feszegetjük a gipsy jazz, a jazz, a manouche és a swing kereteit. A hosszú évek óta tartó közös zenélés alatt természetes módon alakítottuk ki saját stílusunkat, melyet úgy hívunk: Hot Jazz & Cool Swing". (Babindák István zenekarvezető)

Világhazafiak #6 - Derdák András & Orsós László Jakab

Online, április 14.,  19:00 

Magyarok. Nem (csak) Magyarországon dolgoznak, nem (mindig) itt élnek. Az egyiknek a szó az eszköze, a másiké a kép, a zene, a mozdulat, a test. Az egyik magánéleti, a másik politikai okból költözött el, az egyik kétlaki, a másik ritkán látogat haza.

Cziffra Café: Tompos Kátya és Balázs János online koncertje

Online, április 14.,  19:00 

Van egy kis hely egy sötét mellékutcában, amiről senki sem tud és amit mégis mindenki ismer. Itt az élet akkor kezdődik, amikor lemegy a nap, és csak akkor zárnak, amikor a világ is véget ér. Megannyi dal – egy-egy pillanatfelvétel az extázisfüggő vendégekről: fiatal szeretők és öreg bohémok, naiv álmodozók és érzéki bűnözők, művészek és bebetonozott törzsvendégek. A koncert követhető a Filharmónia Magyarország FacebookYoutube és Vimeo csatornáján.

Ego Trip

Online, április 14.,  19:00 

Az Ego Trip az egyén önmagához és másokhoz való viszonyát kutatja. Születésünk pillanatától kezdve a körülöttünk lévő világ megismerésén dolgozunk. Igyekszünk megismerni és tágítani a korlátainkat, ebben pedig fontos szerepet játszik az idő. Vajon melyik pillanat határoz meg bennünket a leginkább? A múlt? A jövő? Vagy elég mindössze a jelen pillanatot megélnünk és elfogadnunk?

Fonó Tavasz: Nyitrai Tamás - Mihó Attila duókoncert

Online, április 14.,  19:30

A Bazseva zenekar illetve a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának két kiváló hegedűse, Nyitrai Tamás és Mihó Attila „Kettős hangzat - Népzene két hegedűre a Kárpát-medencéből” elnevezésű koncertje a Kárpát-medencében élő nemzetiségek körében megmaradt népi hegedűjáték sokszínűségén alapul.

Pályacsúcs! – Különleges tudakozó Balla Eszterrel és Oroszlán Szonjával

Online, április 14.,  20:00 

A Madách Színház online sorozatának a célja, hogy Nézőik az eddig csak a színpadon csodált színészekről minél többet megtudjanak, kerüljenek közelebb hozzájuk. Művészeiktől azt kérték, hogy legyenek őszinték, igazak és hitelesek. Természetesen ez a műsor nem kíván a színészek magánéletében vájkálni, dezilluzionálni, hanem épp ellenkezőleg, meg kívánja mutatni a színészi hivatás küzdelmeit, szépségeit, heroizmusát.

Shakespeare/37

Online, április 14.,  20:00 

Shakespeare összes drámáját feldolgozó websorozatot indít a TRIP Webszínháza. A Shakespeare/37 szériában 37 kortárs magyar író értelmezi újjá a drámaíró 37 színművét egy-egy jelenetben, olyan jellemző morális dilemmákat helyezve a középpontba, amelyek a mindannyiunk számára ismerős emberi történetek lélekállapot-változásait, a szereplők tetteit és azok hatásait vizsgálják. 

Élő Csillagászat – Kiss Lászlóval

Online, április 14.,  20:00 

Folytatódik a virtuális űrséta, a szerda esti Élő csillagászattal a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. "Utazzunk messze a képzeletünk és az előadás segítségével, pillantsunk bele a világűr titkaiba a mindenki számára érthető előadáson."

Alerant Jazz Est: Random Szerda

Online, április 14.,  20:00 

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel. Minden koncerten az instrumentális, fúziós zene születésének megismételhetetlen pillanatait élhetik át a hallgatók. 

Online, április 14.,  21:00 

Friss hírek és újdonságok, pénzcsináló marketing tippek, Top 10 listák, marketing #fail... hogy híresebb és gazdagabb legyen a céged mint ahogy a legvadabb álmaidban elképzelted! Szerda esténként Wolf Gáborral.