Szerdán a fotelverdán

Ismét a gyerekek kezdik a punnyadást a reggeli torna múlásával, míg a felnőtt derekasan dolgozza a karantént társával. Tudomány és mese egészséges keveréke után belecsap a komolyba a délután. Irodalom, befektetés és zene, mivel ez utóbbi van később, bánja a fene!

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

május 6. 8:00

A szerdai home office-tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

 

Csimotaságok

május 6. 9:00

A Csimotaságok sorozat elérhető kéthetente szerda délelőttönként a Kozák téri
Közösségi Ház Facebook-oldalán. Kisgyermekes szülőknek ajánlják, hiszen a program kiemelten a gyermeknevelésre fókuszál.

 

Ha én lennék Mátyás király online

május 6. 10:00, 18:00

„Mi lenne ha én lennék Mátyás király? Vagy te? Tudnánk-e „olyan” igazságosak lenni? Mit érdemelnek a mai kolozsvári bírók? Egy jó királynak megbocsátani is tudni kell. Te is lehetsz Mátyás király! Ez az igazság!” (Demeter Ferenc) Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mindannyian emlékezetükbe vésték. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők.

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

május 6. 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

május 6. 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Alkossunk együtt! - #várkertmatiné

május 6. 11:00

Minden szerdán 11:00 órakor kézműves-foglalkozással várja a gyerekeket a Várkert Bazár virtuális játszótere, a várkertmatiné. Ebben az időszakban a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek az érdeklődők. A foglalkozásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet  majd követni.

 

Kamasz szemmel

május 6. 16:00

"Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.” - tartja a mondás, de persze balgaság lenne komolyan venni... A Kamasz szemmel című programsorozat szerkesztésében tinédzserek is részt vesznek, hiszen ki tudná jobban, hogy mi is zajlik a lelkükben, mint ők maguk - jelenlétükkel talán könnyebben megértik a felnőttek is, hogy mi zajlik lelkük mélyebb rétegeiben. Ez a meghatározó korszak sok szülőnek nyújt fejtörést. A program segít meglátni a fényt az alagút végén. Elérhető kéthetente szerda délutánonként a Kozák téri Közösségi Ház Facebook-oldalán.

 

Nemesfény 2020 - Online kiállítás

május 6. 16:00

A „Práter” – Budapesti Komplex SZC Kézművesipari Szakgimnázium – ötvös és fotográfus tanulóinak kiállítása. A hallgatók saját tervezésű alkotásaikat az iskola gyakorlati foglalkozásain vagy szabadidejükben készítették el. A kiállított tárgyakat az iskolától független szakmai zsűri bírálta el.

 

Székely Csaba a karanténban! Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

május 6. 16:00

Május 6-án 16 órakor, Székely Csaba író lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl.

 

Karantén pitch & befektetői találkozó Vol.4.

május 6. 17:00

Végre a kanapédon ülve is támogathatod befektetéseddel a hazai startupokat! Vegyél részt a Tőkeportál online befektetői találkozó és pitch esemény sorozatán! Ismerd meg a közösségi finanszírozási kampányokat és légy a sikerük részese!

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 6. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Történelem mindenkinek online - Filmek és a történelem

május 6. 18:00

Hogy is kezdjünk neki egy családfakutatásnak? Valóban igazságos volt-e Mátyás király? Mennyire hitelesek a történelmi filmek? Mivel foglalkozik nap mint nap egy történész? Ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ az Újpalotai Közösségi Ház új, Történelem mindenkinek című előadássorozata, Kanász Viktor történész segítségével - jelenleg online kiadásban.

 

Vizeli Bálint & Vizeli Máté duó

május 6. 19:00

A két testvér még gyerekkorában, Nagykanizsán kezdett együtt muzsikálni, majd amikor Budapestre kerültek, ez egyre rendszeresebbé vált. Azóta mindketten megalapították saját zenekarukat, de ezzel együtt ugyanolyan szoros maradt a zenei kapcsolat, Máté rendszeresen közreműködik a "Vizeli Bálint és barátai"-ban, és Bálintot is gyakran láthatjuk a Góbé népzenei formációjában. Ezen az estén főként erdélyi és moldvai muzsikákat hallhatunk.

 

CSEND - A csend regiszterei - Ittzés Gergely jótékonysági koncertje

május 6. 19:00

Online jótékonysági koncertet ad Ittzés Gergely fuvolaművész az ÚjLélekZene kortárs zenei koncertsorozat keretében a Budavári Evangélikus Templomban 2020. május 6-án 19 órától. A koncertet élőben látható a Sonus Alapítvány facebook-oldalán.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Fertőzött politika | Karanténkurzus

május 6. 19:00

A Felelős Állampolgárokért Alapítvány és a Bánkitó Fesztivál formabontó beszélgetést szervez a rendkívüli jogrendről, a koronavírus-törvényről, az Európai Unió válságkezelő szerepéről és egyéb aktuálpolitikai kérdésekről Deutsch Tamással, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjével és Böcskei Balázs budapesti főpolgármester-helyettesi tanácsadóval, az IDEA Intézet kutatási igazgatójával.

 

Első Magyar Karantén-Színház // Maros András - Elég erős - online közvetítés

május 6. 19:00

A rendező előszava: "Számomra a darab az egymás mellett elbeszélésről, a nem találkozó jövőképekről és a társas magányról szól. A tartalom és a jelenlegi helyzet egy Zoom- film formáját kívánja és kínálja." Közvetítés itt.

 

Bonsoir, Espagne! - Mediterrán est I.

május 6., 19:30

A Zeneakadémia 2017. november 15-i hangversenyén Dukas, Saint-Saëns és Chabrier egy-egy műve a Filharmóniai Társaság Zenekarának előadásában, Madaras Gergely vezényletével hangzott el.

Karanténestek 39. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 6. 19:45

A Budapesti Fesztiválzenekar is csatlakozik az online kulturális programokat biztosítók sorába: március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek. Az online követhető kamarakoncerteket a zenekar próbaterméből közvetítik majd, hogy a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal töltsék meg. 

 

Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet

május 6. 20:00

A multiinstrumentalista zeneszerző első magyarországi koncertjét 1982-ben, Győrben adta a Mediawave szervezésében. Ez a felvétel a Müpa 2015. május 17-i koncertjén készült.

 

Miles Graham (IE) Garden Wonder koncert

május 6. 21:00

Az ír indie-pop rock énekes dalszerző londoni otthonából ad egy élő koncertet.

 

Spirit Színház: A Direktor kérdez - Perjés János beszélgetőtársa: Hegyi Barbara

május 6. 22:00

Sok reményt kíván a Spirit Színház a megpróbáló időkben! Úgy döntöttek, hogy olyan sokat adtak nekik szeretettel, hogy minden este nyilvánossá tesznek egy eddig csak saját használatra tartott darabfelvételt. 2020. áprilisát követően az előadások felvételei 48 órán keresztül láthatóak. Házi felvételek, közönséggel.