Szerdasáv

Elment a nap, táskájába tevén, én meg szentháromságként ott vagyok a tévén, online lévén. Miért mondom ezt? A jelen szerdai programok közé túlnyomórészt került online okosodás, azért. Gondoltam, a sok zene és fesztivál közé illik illeszteni néha gondolatébresztő sávszélességet is, ki tudja, mit hoz a jövő, tán nem árt szélesíteni!

VII. Music Hungary Konferencia és Showcase Fesztivál 2021

Veszprém, november 17-18.

Idén először a Music Hungary Szövetség – hagyományteremtő jelleggel – feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

24. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat

Budapest, november 17-20.

A Faludi Film és Média meghirdeti 24. tematikus nemzetközi filmszemléjét és a hozzá kapcsolódó fotópályázatát. Az idei év mottója: Többre születtél.

VI. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny és Zongorafesztivál

Kaposvár, november 17-21.

Nagy öröm, hogy a ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraversenyt és Zongorafesztivált idén novemberben újra megrendezhetik! Az öt napos esemény alatt a zongoraverseny kísérőrendezvényeiként gazdag komolyzenei és társművészeti programsorozattal is készülnek.

Ringató - zenés foglalkozások kisgyermekeknek

Müpa, november 17., 10:45

A Ringató sorozat foglalkozásait vezető dr. Gállné Gróh Ilona énektanár játékkal, énekszóval várja hároméves korig a kicsinyeket és azokat az édesanyákat, édesapákat, akik gyermekük nevelésében kiemelkedő szerepet szánnak a zenének és a mozgásnak.

A bosszúálló szellemek legendája Szutoku császár történetének tükrében – webinárium

Online, november 17., 11:00

A nindzsakutatáshoz kapcsolódó publikációi mellett több munkája foglalkozik a japán vallással és a történeti kultúrával, így ezúttal nem a nindzsák lesznek középpontban, hanem a japán történelemre nagy hatást gyakorló szellemek, azon belül is az úgynevezett bosszúálló szellemek (onrjó) legendájába enged betekintést egy webinárium formájában.

Szennyezett szennyvíz a csatornában. Paradoxon?

Online, november 17., 14:00

Az elmúlt évtizedekben jelentős mértékben lecsökkent az ivóvíz használat, a szennyvíz töményebbé vált, a csatornahálózatban uralkodó áramlási viszonyok romlottak. A folyamat szükségszerűen vezet a kommunális szennyvíz minőségének romlásához.

Amikben hibáztam – Beszélgetés Bojár Gáborral

Online, november 17., 14:00

Sokan a sikerek mögötti kudarcokat, próbálkozásokat elrejtik és már csak a remek végeredményt mutatják meg a karrierjükből. Bojár Gábor máshogy segít inspirálódni, szívesen megosztja vezetői buktatóit is, mivel hisz abban, hogy ezek remek tapasztalatként szolgálhatnak másoknak is, akik növekvő szervezetet vezetnek.

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, november 17., 15:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.

Egy kis séta Ady Endrével

Petőfi Irodalmi Múzeum, november 17., 17:30

Találkozási pont: a PIM előtt (1053 Budapest, Károlyi utca 16.)A séta a Nemzeti Múzeumnál végződik. „Milyen az ősz maguknál, édes? / A nap még most is úgy ragyog?” – kérdezi Ady Endre, és a séta a költő keresésére indul. A tematikus sétán Ady életének pesti helyszínein idézik meg őszi bolyongásait.

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, november 17., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Traccs! - Dr. Zacher Gábor

Kölcsey Központ, november 17., 18:00

Traccs! Az országosan teret hódító nagy sikerű beszélgető-est sorozat debreceni állomásának második vendége Dr. Zacher Gábor, akit alighanem senkinek sem kell bemutatni. Ő az, aki közvetlen stílusban, mégis kíméletlenül és kendőzetlenül őszintén kimondja gondolatait!

Gyakorlati tippek a fenntarthatóbb városi élethez

HuMuSz - Hulladék Munkaszövetség, november 17., 18:00

Az előadásban röviden bemutatják a Green Guide projektet és azon keresztül rátérnek a városi élet rutinjaira, majd hosszabb áttekintést adnak arról, hogy a mindennapok szokásait hogyan tehetjük tudatosabbá és fenntarthatóbbá.

Jazz itt! - Karosi Júlia (ének), Kristjan Randalu (zongora), Juhász Gábor (gitár)

Zeneakadémia, november 17., 19:00

Különleges formáció, három különböző zenei világból érkező, ugyanakkor tökéletes összhangban lévő muzsikus lép színpadra. Karosi Júlia gyakorta látott vendég a legrangosabb magyar és külföldi pódiumokon. A klasszikus zenei háttérből kibontakozó jazzénekesnő előadóként kiváló ízléssel nyúl Gershwin és Cole Porter örökzöldekké vált műveihez, de Bartók munkásságával is kiemelten foglalkozik.

Benkó Dixieland Band - Dixie Klub

Pinceszínház, november 17., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja.

 

Budapesti Távmozi, november 17., 20:00

E Mike Figgis rendezte dokumentumfilm meghitt portrét állít a legendás Rolling Stones tag Ronnie Wood előtt, mint zenész, művész és túlélő. A film a hetvenes éveiben még mindig az élvonalba tartozó zenész karrierének szerény, észak-londoni kezdeteitől – ahol idősebb testvérei arra inspirálták, hogy rocksztárrá váljon – az immár ötven éve tartó pályája csúcsáig jut el, amely során a világ valaha volt legnagyobb pop-rock zenészeivel dolgozott.

Roma Jazz Fesztivál: Szakcsi Lakatos Béla Trio

Budapest Jazz Club, november 17., 22:00

A fesztivál célja, hogy bemutassa a romák műfajon belüli kimagasló eredményeit, ezzel reprezentálva a roma-jazz jelenét. A klasszikus értelemben vett gipsy-jazz műfajával ellentétben a kárpátmedencei ötvöződés egy sajátos játékmódot jelent, melyben gyakran megjelennek a térségre jellemző hangszerek: a hegedű, a cimbalom, vagy éppen a klarinét.

Budapest Jazz Club, november 17., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.