Szombati kultúreső

Reméljük, ma csak a kultúra zúdul a nyakunkba, az viszont dőlni fog innen is, onnan is. Örüljetek!

Veteránbörze az Aeroparkban

Aeropark, június 27., 9.00-15.00

Különleges autóval büszkélkedhetsz? Oldtimer? Ritka típus? Megmutatnád a nagyközönségnek is? Vannak felesleges alkatrészeid, amik mások számára kincset jelenthetnek? Akkor hozd el járműcsodádat az Aeropark Veteránbörzéjére!


Budai Képregénypiac

Budaörsi Virágpiac Budai Zsibvásár 4.sor, június 27., 9.00-15.00

Június 27-én rendezik meg a nyár első nagyobb képregényes rendezvényét, a Budai Képregénypiacot, ahol a rajongók végre ismét találkozhatnak kedvenc karaktereikkel és kiadóikkal. A Budaörsi Virágpiac keretén belül megrendezésre kerülő vásár az év első igazi képregényes találkozója lesz, hiszen a márciusra tervezett börze elmaradt a nemzetközi helyzet miatt.


Szamóca Kiskertész Klub: Kertészkedés mesehősökkel - Harry Potter és a mágikus növények

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert, június 27., 10.00 és 11.15

A program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés pedig olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.


Jancsi és Juliska

Center Színház, június 27., 11.00

Jancsi, Juliska, édesapjuk és mostohájuk nagy szegénységben éltek. Egy napon a mostoha úgy döntött, nem ad többet enni a testvérpárnak: elzavarja őket az erdőbe, éljék ott az életüket, ahogy tudják. Szomorú sors vár rájuk... de talán minden jóra fordul.


Écsi Gyöngyi online mesesorozata #várkertmatiné

Online, június 27., 11.00

Écsi Gyöngyi hosszú évek óta gyűjti és tolmácsolja a népdalokat. Sokoldalú művészi képességeit „bábos” előadóművészként is kamatoztatja, kétszemélyes meseszínházában a zenének, a szónak, a mozgásnak és az alkalmazott eszközöknek egyforma súlyuk, szerepük van. Népi bábjátékai, mesefeldolgozásai minden korosztály számára fontos üzenettel bírnak. Az online mesesorozatot a Várkert Facebook-oldalán lehet majd követni.

Blinken Osa Archívum - Múzeumok éjszakája - Online

Online, június 27., 15.00

A programok elérhetők itt, vagy az OSA Facebook-oldalán.

MARADJ MODEM! - művészet mindenkinek

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, június 27., 15.30

Rendhagyó, izgalmas, ám óvatosságra törekvő művészeti nappal várják a nyitás után az érdeklődőket a MODEM-ben és a Baltazár téren: június 27-én kora délutántól egészen éjfélig gyerekprogramok, tárlatvezetések, színházi és táncos előadások, felolvasás, zene és egy kis éji slam révén próbálják megidézni a korábbi nyarak kezdeti hangulatát.


A Múzeumkert titkai

Magyar Nemzeti Múzeum - Múzeumkert, június 27., 16.00

A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is. Mind a Magyar Nemzeti Múzeum, mind a Múzeumkert életére is tragikusan hatottak 1956 őszének történései, ugyanis a Magyar Rádió épületének közelsége miatt az épület már október 23-tól az események középpontjába került. A szakmai vezetés során feltárulnak a múzeumkert rejtett titkai és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik a látogatók.


FessNeki Online - Elefántok a Szavannán

Online, június 27., 16.00

A FessNeki következő, online festése elsősorban a gyerekeknek szól, de a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy kis időre kikapcsolni és alkotással tölteni a délutánt. A live videóban lesz lehetőség chatre is, így ha lenne kérdésetek, nyugodtan feltehetitek a bejelentkezés alatt. LINK

Lick The Click! Sunburst 10th Season Opening

A38 Hajó (Orrterasz), június 27., 16.00

A Lick the Click! trió rendszeresen jelentkező rendszertelen klubNapja. A város első teljes értékű nappali tánc„estje”, ami végre se nem after, se nem before. Ebéd utáni lazulás a Dunán. Bólogatós, kézfelrakós, mosolygós zenék, remek italok egészen naplementéig.


ÓDZ Vonóstrió

Online, június 27., 17.00

Júniusban a klasszikus zene kap főszerepet Szentendrén, a már szokásos szombati szerenádokon. Az Óbudai Danubia Zenekar művészei hat alkalommal adnak félórás minikoncerteket a Szentendrei Kulturális Központ Kultszerenád sorozatában. LINK

Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra

Csokoládé Múzeum, június 27., 17.00

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.


Kezdődik a mutatvány! - Gyermekbúcsú a Kultúrkúria udvarán

Klebelsberg Kultúrkúria (Szabadtéri színpad), június 27., 17.00

Vándormutatványosokkal köszönti a gyerekeket a Kultúrkúria és nyitja meg újra a kapuit a kisebb és nagyobb látogatók előtt. Eső esetén a Kultúrkúria épületében kerül megrendezésre a program a járványügyi rendelkezések figyelembevételével.


Múzeumok éjszakája ... és három hónap után újra nyitva is!

Memento Park (Szoborpark Múzeum), június 27., 17.00

Tárlatvezetések, titkok és érdekességek, kvíz, Trabant-simogatás valamint filmvetítés is vár. Maszk viselése nem kötelező, de ajánlott.


Esteleg az Esetlegben Season 3.

Esetleg Bisztró, június 27., 17.00

Elindul az újabb szezon, tedd félre a bezártság okozta melankóliát, és lazíts esténként az Esetlegben!


Online Múzeumok Éjszakája 2020

Online, június 27., 18.00

Idén kicsit máshogy, de lesz Múzeumok Éjszakája! Aki azt gondolta, hogy a világjárvány útjába állhat a múzeumok szerelmesei számára legkedvencebb éves programnak, az pozitívan csalódhat: ha nem is úgy, mint máskor, de lesz Múzeumok Éjszakája 2020-ban is. Mégpedig online formában!


Wagner: Tannhäuser

Online, június 27., 18.00

Wagner operáinak legfőbb éltető eleme a feszültség. Ez az elektromos erőtér az, amely minden művében megszületik, s amely mágnesként vonzza magához az iránta fogékonyakat. Feszültség - a magasrendű művészet módján, elvek ütköztetésével - már a három korai „német romantikus operában” is kitermelődik, így a Tannhäuserben is. A felvétel a Müpa 2018. június 14-i koncertjén készült.

Lord, Pair O' Dice

Barba Negra Track, június 27., 18.00

Kapunyitás: 18.00, Pair O' Dice: 18.45, Lord: 20.00


ÓDZ Harsonakvartett

Online, június 27., 18.30

Az Óbudai Danubia Zenekar muzsikusai június 27-én két koncerttel örvendeztetik meg a szentendreieket és az online kapcsolódókat. Klasszikus és kortárs művek, feldolgozások lesznek hallhatók a fúvós formáció előadásában. A koncertet itt lehet követni.

Bán Zsófia: El! - Karády-mono Előadja: Fullajtár Andrea

Online, június 27., 19.00

Idén, 2020-ban ünneplik a legnagyobb magyar díva, a magyar Marlene Dietrichként számontartott Karády Katalin születésének 110., és halálának 30. évfordulóját. Az előadással rendkívüli művészi karrierjének, a háború alatt tanúsított bátorságának és emberségének, valamint emigrációba kényszerülésének kívánnak emléket állítani. LINK

Teraszhangulat a TV Manci zenekarral

Analog Music Hall, június 27., 19.00

Teraszon már lehet együtt lenni. Egy ölelésmentes, maszkos, zenés, távolságtartó iszogatás.


Pantera by Vulgar Display Of Cover I Korn by gRain

Instant-Fogasház, június 27., 19.00

PANTERA tribute by Vulgar Display Of Cover, KORN tribute by gRain Hungarian KoRn tribute band.


Árpishow

IF Cafe, június 27., 19.00

Lukács Eszter (ének), Dennert Árpád (szaxofon, klarinét), Nagy Iván (zongora)


Emberfej, avagy a kicselezett mindennapok - Mogács Dániel önálló estje

Dumaszínház, június 27., 19.30

Rengeteg humort rejt magában, ha tudjuk kívülről szemlélni bénázó, vakvágányon száguldozó lényünket. Mogács tipikus karaktereket, életszituációkat és felesleges gondolatainkat játssza el. Az emberek megpróbálják megúszni a mindennapok kihívásait. „Álarcban” járnak, burokba zárják magukat. Nem megélik, hanem megkerülik a pillanatot. A pörgés egyre gyorsabb és közben eltávolodunk mindentől, amiért érdemes élni... de nem kell félni.


Žagar AV Experience – Mass Syndrome Audiovizuális live projekt premier

Online, június 27., 20.00

Zságer Balázs és Kati Katona kortárs audiovizuális live projektje a körülöttünk lévő világ aktuális történéseire reflektál. Az előadás a zene és a mozgókép segítségével állítja szembe egymással a digitális világot és a valódi emberi érzelmeket. Az exkluzív live performance a tervezett Múzeumok Éjszakája program virtuális változata, a látogatók előtt még zárt, üres kiállítótérben készült. LINK

FRENK

Kobuci Kert, június 27., 20.00

Éjszakai élet, és minden, ami vele jár. Különös és magával ragadó, bizarr, erotikával túlfűtött világ, túlélési útmutató kezdőknek és haladóknak.


Canarro pop-up

Dürer Kert (KERTHELYISÉG), június 27., 20.00

A Canarro pop-up jelleggel fog feltűnni a Dürer kerthelyiségében.


Virtuózok Kamaraegyüttes

Benczúr-kert, június 27., 20.00

A Virtuózok Kamaraegyüttes újra színpadra lép! 3 hónapnyi karantén alatt sem volt rest a csapat, így most az elsők között mutatja meg, hogy hasznosan töltötte az elmúlt időszakot, így újabb darabokkal bővült repertoárját mutatja be.


Keep Floyding - With Friends Surrounded

A38 Hajó (Koncertterem), június 27., 20.00

Ötödik alkalommal tér vissza a zenekar az A38 hajóra és mindig igyekszik apró meglepetést szerezni a közönségének, ezúttal a koncert ténye a meglepetés, viszont gondolkodási idő az nincs sok, impulzív jegyvásárlók előnyben!


Dumaszínház

Budapest Park, június 27., 20.30

Fellép: Aranyosi Péter és Hadházi László, vendég: Elek Péter.


Ed Is On duó

Metro Club Theatre, június 27., 20.30

Ingyenes koncert!


Kosztolánszki Quintet

Budapest Jazz Club, június 27., 20.30

A Kosztolánszki Quintet egy lendületes fiatal együttes, amely a késői ötvenes, korai hatvanas évek zenei világából építkezve játszik közönségbarát modern jazzt.


„Ma az vagyok, aki előttetek áll”

Online, június 27., 21.00

Az előadás BAJOR GIZI alakját idézi meg, mely a villaépület sokak számára ismeretlen tetőtéri manzárdjában kapott helyet. E rejtekhelyen vészelte át a színésznő férje, Germán Tibor a nyilas rémuralom hónapjait. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kor ünnepelt dívájának, a villa egykori háziasszonyának színpad mögötti, privát életébe. Miként gondolkodott életről, halálról, szerelmekről és mindenekelőtt a színházról? Mindehhez kedves szerepeit valamint levelezését használták forrásként. LINK

BOTB Classics - Mick Jones Special

Beat On The Brat, június 27., 22.00

A BEAT ON THE BRAT házibulija folytatódik a legszerethetőbb táncolható számokkal a világon.


Reopening Weekender ▩ Tolo, Falcao, CT Kidobó, Llippi ▩ ▩

LÄRM, június 27., 22.00

Végtelen éveknek tűnt ez a pár hónap. De végre csak összejön: a megfeneklett éjszakai táncélet után a Fogas-Instant meggyújtotta a zöld lámpát. Leírni is szürreál, de megélni lesz csak igazán reál, hazai lineupokkal.


Ingyenes Jam Session estek: Free BJC Jam Session

Budapest Jazz Club, június 27., 22.30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet.


HELLO - Queer Pop Party

Toldi mozi, június 27., 23.00

Popdívák, QueeRebel éjszakai nagykövetek, álmodozók és felPOPpolt stílusikonok, eljött a ti időtök! Mártózzatok meg a legédesebb éjszakai cukormázban és színezzétek ki a sötétséget!


Los Santos Party

A38 Hajó (Tetőterasz), június 27., 23.00

Hatalmas pörgés, tánc és felszabadító hangulat rappel, r'n'b-vel, hip-hoppal, a nyolcvanas évektől napjainkig.


Jaffa Surfa - Secret Terrace Bar

Secret Room Budapest, június 27., 23.55

Három hónap után megnyílik a Secret Room terasza. A belépés ingyenes!