Szombati programajánló

Aki nem leredőnyözött, ventillátorozott szobában akarja átvészelni a hétvégi hőséget, remek programok közül választhat cserébe. És, ha már úgyis izzad az ember, tegye ezt táncos lábbal!

Nyári MondoCon 2024

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, július 13-14.

Július 13-14-én újra vár a MondoCon, hazánk egyik legnagyobb animés, gamer, sci-fi, fantasy és K-Pop rendezvénye!

Utazás a Föld körül - Vadnyugati kalandok

Tündérkert, július 13., 9:00

A délelőtt programja: - 10:00 Óz, a nagy varázsló a Pódium Színház előadásában, - 11:00 Country line dance táncbemutató - DOKK19, - 9:00-12:00 kaszinó a teremben, - 9:00-12:00 kézműves foglalkozás Ádám Valériával (Kreatív Relax), - 9:00-12:00 Western tematikájú fajátékok. A rendezvény ingyenes!

Drum and Bass a NOMÁDBAN

Nomád Bár, július 13., 16:00

Az idén visszatér a KanyarCrew a Nomádba egy "nappali" buli keretein belül. A menü a szokásos: liquid,deep,old school,jungle. Az italokat a Nomád bár szolgáltatja, ahol leginkább készpénzzel tudtok fizetni, de a Revolutos azonnali utalás is biztosított. Az ételekért a bejáratnál található Irgum Burger a felelős, ahol a környék legjobb hamburgereit kóstolhatjátok meg.

Csillagkapu! Holdraszállás és Spica-Hold együttállás!

Svábhegyi Csillagvizsgáló, július 13., 17:00

Irány a Hold! Egy héttel a holdraszállás 55. évfordulója előtt nyári Csillagkapun a Holdé lesz a főszerep! Az égiek is így gondolják, hiszen egy szépséges Spica - félhold együttállással készültek az eseményre. A csillagkapun újra átélhetik a holdraszállás izgalmát és legdicsőségesebb pillanatait, majd távcsöveikkel felkeresik az Apollo missziók leszálóhelyeit a Holdon. Megcsodálhatják Holdról származó meteoritok külöleges kőzetszövetét, és gyönyörködünk a langyos nyári este legszebb csillaghalmazaiban és ködeiben is! Csillagkapu: A mai színes forgatagban a Svábhegyi Csillagvizsgáló csillagászati programhelyszínei szabadon, saját tempóban bejárhatók. Ha biztosan nem akarsz lemaradni e zsongó csillagészlelő forgatagról, a helyszínen értékesített jegyeink mellett már jó előre, online is megválthatod belépődet.

Utcabál - Bal de rue

Francia Intézet, július 13., 18:00

A Francia Intézet ismét megrendezi hagyományos Utcabálját a francia nemzeti ünnep alkalmából.
Az Utcabálra idén is színes programmal készülnek! Az est elején egy workshop keretében sajátíthatod el a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok új sportágának, a break táncnak az alapjait. Ezt követően tahiti táncbemutatón vehetsz részt, ahol megidézik az olimpiai szörfversenyek idei helyszínének, Tahitinek szellemét. Az utcabál második felében az Ötödik Évszak világzenei és a Romano Glaszo európai cigány és magyar népdalfeldolgozásaira rophatod a táncot. Az estet Daniel Moritz fergeteges DJ-szettje zárja.
A Troquet végig nyitva lesz, frissítőkkel és harapnivalóval vár titeket! Tartsatok velük!

Hollán Jazz Street: Tóth Dániel & Szabó Gergő

Hollán Ernő utca - Sétálóutca, július 13., 18:00

Hétvégi jazz koncertek újra Újlipótváros kapujában, közkedvelt sétálóutcájában! Az esemény együttműködő partnere a Budapest Jazz Club! A részvétel díjtalan!

Analog Balaton

Kobuci Kert, július 13., 19:00

Az AB, mint minden évben, idén is ellátogat a Kobuciba és ez lesz az utolsó budapesti klubkoncertjük nyáron.

5 vagy $árkány koncert

Kacsakő Bisztró, július 13., 19:30

5 vagy $árkány zenekar egyetlen és megismételhetetlen koncertje a Kacsakő színpadán! Blues-rock, Blues-funk, Jazz-rock, meg lesz pop

Amerikai Pite Live Show

Kertem, július 13., 19:30

A 2000-es évek highschool házibulijainak hangulata és zenéi egy kivételes estén! A kizárólag erre az alkalomra létrejött zenekar a legnagyobb pop-punk himnuszokkal készül, a bulihangulatot pedig különleges show biztosítja: medence, cheerleader lányok, speciális látvány és rengeteg meglepetés. A műsorban olyan dalok fognak felcsendülni, mint az All The Small Things, Welcome To My Life, The Anthem, Kid's Aren't Alright, Sk8er Boi, Scotty Doesn't Know, The Middle, Sugar We're Going Down, Fat Lip, és még sok más korszakalkotó szerzemény.

20 éves a Kettő kettő tánczenekar

Barlang, Dunaparti Művelődési Ház, július 13., 20:00

Nehéz elhinni, de 20 éve alakult az instrumentális ska Budapest-Szentendre tengelyen működő majdnem big bandje. Gombócból is sok. Amire számítani lehet, az az elmúlt két évtizedben megszokott maratoni koncert, ezúttal a múltból meglepetésszerűen felbukkanó arcokkal. Meg tánc.

Elsa Valle & Afrocando

BMC - Opus Jazz Club, július 13., 20:00

A kubai zenészcsaládba született, de régóta Magyarországon élő Elsa Valle a közönség nagy kedvence. Az afro- és latin jazz hazai nagyasszonyának nemcsak féktelen energiája, hanem magával ragadóan nyitott, közvetlen és életörömmel teli személyisége is elvarázsolja a közönséget. Stílusa a tradicionális kubai éneklést, a bebop jegyeit és az improvizációt ötvözi, repertoárja összetett ritmusvilágú, ugyanakkor dallam-orientált. Elsa koncertjeit a sodró lendület és az energikus, kirobbanó előadásmód jellemzi, ami saját szerzeményeinek velejét is adja.

Jobim Goes cimbalom

IF Cafe, július 13., 20:00

Másodszor is eljön a projekt az iFbe, ami Tony egyik kedvenc klubja! FORRÓ LESZ AZ IFben, DE FORRÓ LESZ A HANGULAT IS! VÁRNAK!

RP3 - RÉMI PANOSSIAN TRIO

Budapest Jazz Club, július 13., 20:30

A Rémi Panossian Trio elsősorban három francia jazz-zenész története, akik 2009-ben kezdték közös kalandjukat. Egymást és mindeközben a műfaj íratlan szabályait is kihívások elé állítva, csibészséggel, melodikus líraisággal és fülbemászó groove-okkal alakították ki egyedi hangzásukat. A trió ugyanakkor bátran felvállalja popzenei irányultságát is. Zenéjük komplex, könnyen értelmezhető, ugyanakkor nívós. Gyakran hasonlítják őket a The Bad Plus-hoz, vagy Esbjron Svensson projektjeihez.

Top Gun hétvége - Top Gun + Top Gun: Maverick - Kertmozi az Aeroparkban

Aeropark, július 13., 20:30

Közkívánatra ezen a nyáron műsoron az Aeropark kertmozijában - a repülős filmek között - a Top Gun mindkét része. A klasszikus a 80-as évekből, és a folytatás 2022-ből! Július 13-án este először visszarepülnek a 80-as évekbe, hogy F-14-esek gyönyörű repülését és manővereit nézzék. Kezdenek minden idők egyik legizgalmasabb repülős akciófilmjével, a Top Gunnal. Kis szusszanás után pedig mintegy 35 évet ugranak az időben, csak a főszereplő, Tom Cruise nem változik! Folytatják a 2022-ben bemutatott Top Gun: Maverick-kel. 

Ingyenes Kertmozi a Budapest Gardenben - Vissza a jövőbe

Budapest Garden, július 13., 21:00

Marty McFly átlagos kamasznak látszik, de van egy őrült barátja, Doki, aki megépítette a plutónium meghajtású időgépet. Dokit váratlanul halálos támadás éri, s Marty is csak az új találmánnyal nyer egérutat. Arra azonban ő sem számít, hogy 1955-be utazik vissza, épp abba az időszakba, amikor szülei is a padot koptatják. A bajt csak fokozza, hogy majdani anyja Marty megérkezése óta ügyet sem vet majdani apjára, ami beláthatalan következményekkel járhat a jövőben. Ha életben akar maradni, el kell érnie, hogy szülei egymásba szeressenek és el kell távolítania az anyját molesztáló Biffet.

Italo-Wave

101klub, július 13., 22:00

talo disco - az örök nyár hangsávja. Vannak olyan előadók és olyan zenék, amelyeket soha nem játszanak egy 80-as bulin, pedig az italo disco ugyanúgy meghatározta a 80-as évek zenei világát, mint George Michael, Madonna vagy Michael Jackson. Az Italo-Wave a kommersz 80-as partik mellőzött zenéire koncentrál, kitekintve az italo disco mai alkotóira is és elmerülve a new wave ismert és kevésbé ismert számaiban.

WaterVibes ≋ BALADI ~ MEO CULPA ~ ÖNISMERETI DISZKÓ

Dürer Kert, július 13., 22:00

A WaterVibes sorozat receptjénél mi sem egyszerűbb: egy egység vízpart hullámokkal, sok zene hanghullámokkal, fűszerezésnek: elfolyó naplemente vagy épp a fénylő Hold A jó 'vibe'-ot pedig Ti teszitek hozzá, érzés szerint! Mind ez kint a szabadban egy kőhajításnyira a Dunától! Az évek alatt olyan kultikus vízparti helyeken fordult meg a sorozat, mint a Gátőrház, Lupa tó, Kabin, Piknik, Pontoon, Tandem vagy épp a Trip, ezúttal pedig a Dürer Kertnél vetnek horgonyt. Elektronika és világzene találkozásai, ethno, house, techno, indie törzsi diszkó, hypno.. sok fajta zenei élményben lesz részetek!

ROBOT Rock • A belváros rock diszkója

Robot, július 13., 22.00

Minden péntek és szombat éjszaka! A belépés INGYENES!

Fasza Kis Buli a Budapest Parkban ☾ Nights of Budapest Park

Budapest Park, július 13., 22:00

Hoznak nektek egy Fasza Kis Bulit a Budapest Parkba! Menjetek partizni 07.13-án is! A legnagyobb hely a legnagyobb buliknak. Nagytánctér: Fasza Kis Buli a Budapest Parkban #friss magyar alter, Dzsungel: Luxfunk Party #funky #r'n'b, Hoppá: Teenage dream #2010s, pop, Unicum Retro Kert: Backstreet's Back #retro, 90's, 00's

Luxfunk Radio Funky Party ☾ Nights of Budapest Park

Budapest Park, július 13., 22.00

Funky rajongók figyelem! Július 13-án a Dzsungel a Tiétek! Kedvenc funky és r'n'b számaitokra bulizhattok hajnalig a csillagos ég alatt!