Szombati programajánló

Már szokássá vált, hogy a szombat csurig tölti a programkosarat, és csak a lepattanókat hagyja a vasárnapnak. Nem tudom, most is így lesz-e, de az már most látszik, hogy a napi programfelelős nem bírt magával! Családok, gyerekek, táncoslábúak és vájtfülüek, irány a szombat!

IV. Újbudai Gyermekkönyvünnep

Gárdonyi tér, szeptember 14-15.

Idén immár negyedik alkalommal Újbudai Gyermekkönyvünnep! Zenés programokkal, színes könyvkínálattal, változatos gyerekműsorokkal és kreatív workshopokkal várnak kicsiket és nagyokat szeptember harmadik hétvégéjén a Gárdonyi téren!

Masni és Pocó Mihályi Rékával

Müpa (Üvegterem), szeptember 14., 11:00

A két kitalált mesekarakter, Masni és Pocó a közösségi médiában máris komoly rajongótáborral rendelkezik, de aligha csak nekik szerzünk örömet a nagy hírrel: a Müpában lesz Mihályi Réka Szuperhős című új albumának lemezbemutató koncertje! A humoros, kedves szövegek és a minőségi zene vadonatúj tartalommal párosul. Mihályi Réka énekesnő ezúttal is az óvodás korosztály gondjai és örömei felé fordul dalaiban, és persze a színpadon két bábművész jóvoltából jelen lesznek a címszereplők, Masni és Pocó is. A saját szerzeményeket kvartett kíséri, sőt vendégként Farkasházi Réka is közreműködik.

Fluctuations - Az Áramló Fesztivál

Turbina Kulturális Központ, szeptember 14., 13:00

Csatlakozz a Fluctuations - Az Áramló Fesztivál budapesti állomásához szeptember 14-én!
Ez a különleges nemzetközi projekt egy Európán átívelő folyókon utazó fesztiválsorozat, amely művészeti, zenés és civil programokon keresztül kapcsolja össze a résztvevőket, és lehetőséget teremt a közös gondolkodásra a jövőről, a társadalomól és környezetről. Lille → Brüsszel → Utrecht → Budapest

Táncházak Éjszakája – XXXV. Országos Szezonnyitó Táncház

Fonó Budai Zeneház, szeptember 14., 16:00

Harmincötödször nyílik meg a táncházi évad, a Fonó-béli esemény a Táncház Egyesület szervezésében jön létre, az este folyamán terítékre kerülnek a Kárpát-medemce magyarságának táncai, zenéi. Már délután 16.00 órától várják az érdeklődőket a MintaKINCStár kézműves foglalkozásaival és interaktív gyerekprogramokkal, gyerektáncházzal az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület közreműködésével.

Selecta On Board: Autumn Clean-Up - Daytime Open-Air

A38 Hajó, szeptember 14., 17:00

Mielőtt túl hamar elkezdenétek siratni a nyarat, ne feledkezzetek meg róla, hogy az A38-on még nem zárult le a szezon. Zárás előtt megkérték a hajó személyzetét, hogy tisztaságban és rendben hagyják magára az öreg Artemovszkot, ezért utoljára beterveztek még egy rendes & tiszta Garage estét. A kedvenc takarítóbrigádjukkal karöltve, a Gemcamp srácokkal állnak neki a takarításnak egy laza öt órán keresztül.

Dj Nara presents: The Golden Era of Hip-Hop & RnB

A38 Hajó, szeptember 14., 17:00

Menj el HipHop & RnB sorozat idei utolsó felvonására, ahol a 90-es és 2000-es évek legbólogatósabb és legseggrázósabb ütemeit hozzák vissza nektek Szeptember 14.-én, 17:00-22:00-ig az A38 orrteraszán! A nyár lezárásaként Nara ezúttal két vendéggel tolja maxra a nosztalgia faktort!

Csillagkapu! A Szaturnusz nagy napja!

Svábhegyi Csillagvizsgáló, szeptember 14., 17:00

Ezen a Csillagkapun a Szaturnusz bolygó gyűrűinek ihletésében rengeteg különleges program vár! Megtudhatjátok, hogyan fedezte fel a Cassini űrszonda a Szaturnusz egyedülálló gyűrűrendszerét! Megszagolhatjátok, milyen felhőzetben kell majd dolgoznia a Szaturnusz Titan holdjára leszálló Szitakötő drónnak. És elkészíthetitek az Enceladus hold fagyosan füstölgő kriogejzíreit is! A gyűrűs bolygó a Naprendszer ékköveként lebeg a távcsövek látómezejében, sőt, mellette a bolygóra hasonlító Szaturnusz-ködöt és a Gyűrűs-ködöt is megfigyelhetitek. Nem utolsósorban pedig, a Nemzetközi Észleld a Holdat éjszaka alkalmából saját holdfotónkat is elkészíthetitek az égi kísérő lélegzetelállító krátereiről!

LavaLava

Budapest Városháza (Pop-up Park), szeptember 14., 18:00

Friss és klasszikus house és disco a főváros szívében, a Városháza pop-up parkban! A LavaLava Budapest egyik legrégebbi bulisorozata: már 2008 óta töretlenül, havi rendszerességgel hozza össze az ország egyik legnyitottabb közönségét. Most a Városháza pop-up parkban találkozhatsz velük! Az esemény ingyenes!

Thomas Anders - 40 years of Modern Talking

Budapest Park, szeptember 14., 18:00

2 év után, 90 perces élő szuperkoncerttel tér vissza Budapestre a 40 éves Modern Talking! Érkezik a 80-as évek legnagyobb sztárja, Thomas Anders, hogy a kedvenc helyszínén, a Budapest Parkban adja elő legnagyobb slágereit rajongóinak! Az eddigi teltházas koncertek után 2024-ben egy még nagyobb, önálló show részesei lehetünk, ezt az estét soha nem fogjuk elfelejteni!

Az utolsó Óriás + Turbo, Cataflamingo

Akvárium Klub, szeptember 14., 18:00

Az Akvában mindenki ott lesz, aki fontos volt az Óriás életében. És külön öröm, hogy a búcsúzás ünneplésére csatlakozik hozzájuk régi harcostársuk, a magyar pszichedelikus rock netovábbja, a fantasztikus Turbo. Vicces, hogy így lesz keretes a szerkezet, hiszen az Óriás bemutatkozó koncertjén, 2006. július 22-én is együtt játszottak velük.

Red Carpet Sins // Viki & the Flow // Depeche Mode+80’s+Past-Present-Future-Pop party

101klub, szeptember 14., 20:00

Ezen a rendhagyó estén két magyar szinti-pop koncertet is láthattok: a Red Carpet Sins bemutatkozását, akiket a régi barátaik, a Viki & the Flow támogat. A Red Carpet Sins itt fogja bemutatni első albumát, amin többek közt az augusztusban megjelent Az Ember Remeg című daluk is szerepel.

Oláh Kálmán és Barátai

IF Cafe, szeptember 14., 20:00

Havi rendszerességgel jelentkezik az iFben az Oláh Kálmán és Barátai sorozat.

Studio11 Evenings: Studio11 Ensemble feat. Éliás Jr.

Budapest Jazz Club, szeptember 14., 20:00

Folytatódik a jól ismert zenekar Studio11 Evenings című nagy sikerű sorozata! A kéthavi koncertek alkalmával egy-egy kimagasló énekes vagy hangszeres szólista csatlakozik a formációhoz. . Ezen a különleges estén Éliás Jr. a hazai zenei paletta show-műfajának egyedülálló alakja lesz a zenekar vendége.Erre az alkalomra a zenekar színes műsort állított össze, amelyben jazz-standardeket, soul és funky slágereket, valamint saját dalokat gondolnak újra.

Gereben Zita

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 14., 20:00

Gereben Zita és zenekarának eklektikus műsorában a dalok egyaránt hordozzák az R’n’B, a pop, a blues, és természetesen a jazz stílusjegyeit. A hazai könnyűzenei élet kiemelkedő énekes-dalszerzője 2009-ben alapította saját zenekarát; eddig három sikeres nagylemezt jelentettek meg, saját szerzeményekkel. Az első jazzlemezüket követően (Ready for the sun) megjelent a második, Our Places című album, amelynek populárisabb hangvétele tovább növelte a zenekar rajongótáborát.

Szakcsi Lakatos Róbert Gyp-bop

Magyar Zene Háza (Koncertterem), szeptember 14., 20:00

A sok oldaláról ismert Szakcsi Lakatos Róbert új formációja egy különleges fúzió, ami ötvözi az amerikai Be-bop stílust és az európai Django manuche swing zenét. Ehhez tökéletes partnereket talált: Debi Botos gitáron, Roby Lakatos hegedűn, Barcza Horváth József bőgőn játszik mellette. Játékuk tüzes, izgalmas, és egyben szórakoztató - fellelhető benne többféle európai cigányzenei stílus.

Péterfy Bori & Love Band - ELMARAD!

Kobuci Kert, szeptember 14., 20:15

"Kedves Péterfy Bori & Love Band Rajongók!
Sajnos a szeptember 14-re (ma estére) tervezett Péterfy Bori & Love Band koncert a rossz időjárási körülmények miatt ELMARAD!
A Kobuci Kert a zenekarral közösen úgy döntött, hogy a koncertet OKTÓBER 9-én, szerdán PÓTOLJÁK. A már megváltott jegyek természetesen érvényesek erre az időpontra."

Zárd életed legforróbb nyarát a Kobuciban! Bulizz egy óriásit a legjobb Bori dalokra!

Backstreet's Back ☾ Nights of Budapest Park

Budapest Park, szeptember 14., 22:00

Backstreet's Back 09.14-én a Budapest Parkban! ❋ Visszatérnek a retro, '80-as, '90-es, '00-es évek! Nagytánctér: Vice City #'80s #retro; 
Dzsungel: Luxfunk w/ DJ Deza & DJ Taylor #funky #r'n'b;
Hoppá: Frat Budapest w/ Ayonikz (NL), Bark, Biyo, Woockez, Cursative, Zoorg, Fluk #riddim #dubstep #bass;
Unicum Retro Kert: Backstreet's Back w/ Thomas #retro #'80s, #'90s #'00s

Tesco Disco

A38 Hajó, szeptember 14., 23:00

Fontaines D.C. ✘ Metronomy ✘ The Killers ✘ Arctic Monkeys ✘ Foals ✘ Alt-J ✘ Gorillaz ✘ Nothing But Thieves ✘ Grandson ✘ Royal Blood ✘ Franz Ferdinand ✘ Twenty One Pilots ✘ Fidlar ✘ Kasabian ✘ MGMT ✘ Muse ✘ The Beatles ✘ The Black Keys ✘ Cage The Elephant ✘ Kings Of Leon ✘ Klaxons ✘ The Kooks ✘ M83 ✘ Placebo ✘ Tame Impala ✘ Two Door Cinema Club etc.

Cruisin x The Project ▣ Season Closing Afterparty

Akvárium Klub, szeptember 14., 23:00

Magától értetődik, hogy a szezon utolsó Cruisin-ja nem ér véget Dunaparton. A THE PROJECT és a CRUISIN együttes erővel még dob egy nagyot, mielőtt bezárja a nyár kapukat: A kikötőből egyenes út visz az Akváriumig. Azoknak pedig akik lemaradtak a hajókázásról, most itt a lehetőség, hogy csatlakozzanak egy egész estés szezonzáró sikongatáshoz, ahol 19:26 és YUBIK együtt varázsol tőgázon egy maratoni szettet a NagyHallban.