Szombati programok

Bár a nagy fesztiválok már bevégezték, az iskola elkezdődött, a helyi élet azért pezseg tovább, hogy amig a jó idő tart, mehessünk még hétvégén mindenhová is. Fesztiválok zenével, gasztro csemegékkel és kulturális programokkal, belépő karkötők és virtuális pénz-tokenek nélkül, csak úgy, az utcán. És az elmaradhatatlan zenei csemegék.

Bakáts Feszt 2022

Bakáts tér, szeptember 2-4.

Idén is megrendezik Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Feszt-et. Könnyűzenei koncertek, családi- és gyerekprogramok, helytörténeti séták, filmvetítések,  helytörténeti séták, kiállítás, színház, komoly zene, irodalom egyaránt szerepel a kínálatban. 

Távol-keleti komolyzenei fesztivál

Magyar Zene Háza, szeptember 1-4. 

Vigyázó szemeiket vessék Távol-Keletre – hangzik a sokak által osztott vélemény, miszerint a klasszikus zene jövőjét nem egyedül Európában és az Egyesült Államokban, de Ázsiában érdemes keresni. Nem csupán az évről évre felfedezett fiatal virtuóz muzsikusok jelzik kelet felemelkedését, hanem az a fúzió is, amely a két világtáj egyesítésével sajátos színeket és formákat hoz létre. A Farkas Gábor által életre hívott I. Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál Japán gazdag zenei kultúráját mutatja be.

Pozsonyi Piknik

Újpesti rakpart, szeptember 3.

A Pozsonyi Piknik Újlipótváros – és Budapest – egyik legnépszerűbb, legnagyobb civil kulturális rendezvénye! Rendezvényüket Újlipótváros kulturális falunapjának is szokták becézni, ahol számos kulturális és zenei programmal várnak mindenkit szeptember első szombatján!

XXXI. Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Jókai tér, szeptember 3.

Szeptember 3-án már 31. alkalommal rendezik meg a Jókai téren az egész napos, ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelyen a hagyománynak megfelelően idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb alkotói fogadják a közönséget.

Kowalsky meg a Vega

Budapest Park, szeptember 3., 18:00

A Kowalsky meg a Vega az elmúlt években kétségtelenül az ország egyik legnépszerűbb zenekarává nőtte ki magát. Számos teltházas Parkos koncertet tudhatnak maguk mögött, és ebben a szezonban másodszor is visszatérnek, szeptember 3-án!

Japán jazz és világzenei koncert: Keresztműfajok

Magyar Zene Háza, szeptember 3., 18:00

Nem túlzás kijelenteni, hogy Sumie Kaneko zenei gondolkodása több mint egy évezredet ölel fel, hiszen pályája a tradicionális japán zene bűvöletében indul, majd a jazz és az etno felé fordult. Hangszere, a koto 13 húrral rendelkezik, amelyet a játékos pengetővel szólaltat meg. A citerákkal rokon, majdnem két méteres, és egykor minden menyasszonynak illett rajta játszani.

Ossian

Barba Negra, szeptember 3., 19:00

Három év után újra Budapesten az Ossian! Szeptember 3-án, szombaton végre újra a fővárosban játszik az Ossian! A Paksi Endre vezette legendás zenekar hosszú-hosszú szünetet követően nemrég szállt ismét a ringbe, már ami a koncertezést illeti, most azonban nemsokára elérkezik a pillanat, hogy a sikeres nyári fellépés-sorozatuk kiemelt állomásaként a Barba Negrában is találkozzanak rajongóikkal.

A legendás világzenei csapat rendes évi egyszeri fellépése. 

Binder Quartet

Budapest Jazz Club, szeptember 3., 20:00

A sokoldalú művész a ‚’70-es évek vége óta halad kérlelhetetlen következetességgel azon az úton, amelyet magának kijelölt, s amelyen egyáltalán nem voltak hazai előképei. Zeneszerzői fejlődésében Bartók Béla grandiózus életműve mellett tisztán nyomon követhető a kárpát-medencei folklórkincs, a magyar őshaza, a Volga-Káma vidék dallamvilága, és a Steve Reich nevével fémjelzett amerikai repetitív iskola hatása is.

Esti Kornél - Dupla

Kobuci Kert, szeptember 3., 20:00

Már hagyománynak tekinthető, hogy a nyarat a Kobuciban zárják, idén ráadásul dupláznak. Mindkét nap 2 órát zúznak nektek, nem teljesen ugyanazzal a setlisttel, hogy minél több dalt eljátszhassanak. Szóval, lesz minden!

Az elmúlt 25 évben a beskatulyázhatatlan szaxofonos, Benjamin Herman generációjának egyik legfékezhetetlenebb és legtermékenyebb zenészévé vált Hollandiában. Eddig összesen 50 lemezt adott ki, részben szólistaként, részben pedig groove-orientált együttese, a nyolctagú New Cool Collective élén.

 Kristoaf művészete a feltáratlan belső víziókon alapszik, a melodrámát tárgyiasítja. Retrospektív, eserédesen nosztalgikus, de jelenre utaló. Végtelenül romantizál, viszont földhözragadt próbál maradni. Örökösen keresi a pillanatnyi eufóriát, a láthatatlan inspirációt.

Free BJC Jam Session: Pozsonyi Piknik Jazz After: Szendőfi Péter Fusion Jam

Budapest Jazz Club, szeptember 3., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.