Találd meg az igazit!

Íme a pénteki programkínálat, de ne feledd, kattintgass az oldalon, mert mindig felbukkan újabb és újabb koncert, színház vagy más online érdekesség.

Karaván Színház: Banyamesék

Online, január 15-17., egész nap

A „BANYAMESÉK” c. élőzenés, bábos mesejátékot óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk. Az előadás keretében három, rövid népmesét láthatnak a gyerekek. A meséket bábok segítségével, paraván nélkül adják elő a színészek, akik mimikájukkal és játékukkal teszik színesebbé a humoros előadást.

Improvizáció felnőtteknek

Online, január 15., 10:00

Péntekenként 10:00-12:00 között OTTHONRÓL merülhetsz bele a játékba! Csinálj valami egészen mást és kapcsolj ki! Szökj ki a kisszobába egy laptoppal/telefonnal és szabadulj fel! A foglalkozást Vargyas-Tóth Juliska tartja, aki 10 éve foglalkozik színházi improvizációval, 9 éve a Grund Színház tagja. Az online tér új dimenziókat nyit meg előtted itt. 

On-line Bábos Mesekuckó Eszterrel

Online, január 15., 10:30, 17:30

Bábos Mesekuckó, az értékes együttlét. Ha csak egy mesét néz gyermeked egy nap, legyen az a bábos mesekuckó. Asztali bábjáték keretében elevenednek meg a sok dallal, mondókával fűszerezett mesék, mely után közös zenélés, dalolás következik, és a meséhez kapcsolódóan mindig újabb kézműves ötletek kerülnek elő, melyet otthon el is készíthettek.

Online tárlatvezetés: Dürer kora

Online, január 15., 15:45

Megismerkedhettek Albrecht Dürerrel, a sokszorosított grafika mesterével, és a kortársakra gyakorolt hatásával. A tárlatvezetés összefoglalja a legfontosabbakat, felnagyítja a részleteket, rávilágít az összefüggésekre. Nem a kiállítótérből jelentkezik be a tárlat, de az előadás az élő vezetésekhez hasonlóan interaktív. Az online tárlatvezetés leginkább vetített prezentációra emlékeztet.

Harmónia Jazzműhely: Ávéd János Quintet feat. Kosztolánszki Dominik

Online, január 15., 17:00

A szaxofonos Ávéd János az egyik legeredetibb fiatal magyar zenész, született újító. Roppant sokoldalú muzsikus, aki bármilyen anyagból lenyűgöző zenét alkot. Tehetséges zeneszerző, akit beválasztottak a European Saxophone Ensemble-ba.

Barangolások a palóc mesék birodalmában - Zabartól Galgamácsáig

Online, január 15., 17:30

Villányi Péter hosszú évek kitartó munkájával Galgamácsát a Kárpát-medence egyik legjobban dokumentált településévé tette. Többezer szövegből álló gyűjteménye szinte páratlan, ebből válogatott Mácsai huncutságok c. kötetében.

Concerto Budapest, vez.: Keller András, km.: Matan Porat (zongora)

Online, január 15., 18:00

Matan Porat Berlinben élő nagyszerű izraeli zongoraművész 2015 óta koncertszólistaként, kamaramuzsikusként, sőt komponistaként is visszatérő vendége a Concerto Budapest együttesének. Még a jelenlegi mostoha helyzet sem gátolhatja meg őt abban, hogy együtt játsszon a Concerto Budapesttel, ezúttal Bach-muzsikát, hiszen a program a billentyűs versenyművek történetének rögtön oly bámulatos első korszakát reprezentálja majd.

Űrteknősök Ingyenes élményfestés

Online, január 15., 18:00

A festésben bárki résztvehet, hívjátok bátran barátaitokat. Érdemes a képet előre felrajzolni, amihez nemsokára készíthettek egy sablont. A festés visszanézhető lesz, a sablont az esemény alatt a beszélgetések fül alatt találjátok majd. Ezt az eseményt megelőző napokban teszik ki.

Kolibri MobilMesék

Online, január 15., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Visszapillantó

Online, január 15., 18:00

Hogy milyen is volt a 2020-as év a Kikötőben? Erről készítettek Nektek egy kis összeállítást, ami hol édes, hol keserű, hol vicces.

Jászai Mari Színház: Vízkereszt, vagy amit akartok

Online, január 15., 19:00

Shakespeare-t játszani mindig mámorító kihívás a színészeknek és a rendezőnek, mindig megdöbbentően friss élményt okozó, felkavaró a nézőknek. Színházra termett színházcsinálóknak és csodálatos színházi élményre vágyó nézőknek való! Megszólalt a harmadik figyelmeztetés: színpadra fel! Tessék vigyázni, jön az élet édes-bús görbe tükre!

Veres 1 Színház: Rövidzárlat (Black Comedy)

Online, január 15., 19:00

Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című bohózatát. Brindsley, a fiatal szobrász áramkimaradás miatt egy sötétlő lakásban reked. Várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna…

Budapesti Operettszínház: Tajtékos dalok

Online, január 15., 19:00, 22:00

Francia életérzés, elsöprő virtus, ’50-es évek Párizsa. Ide repít minket Boris Vian, élet és halál határmezsgyéjén egyensúlyozó, fékezhetetlen polihisztor zseni, a 20. század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája a Tajtékos dalok sanzonjaiban.

Dumaszínház: Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló estje

Online, január 15., 19:00

Már az ősember is mesélt történeteket a tűz mellett ülve a barlangban. Az élmény azóta is az ösztöneinkben van, de ötezer évvel ezelőtt nem lett volna ennyire komfortos az élmény. Kőhalmi Zoltán önálló estjén a nézők székeken ülhetnek, van ajtó és nem mamutagyarral kell fizetni.

Győri Nemzeti Színház: Primadonnák

Online, január 15., 19:00

Két valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész elhatározza, hogy Hollywood felé veszi az irányt, ehhez azonban pénzre van szükség. Egy újsághirdetés nyomán „Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán" elmennek a megadott címre, ám ott már segítők és jóakarók egész hada nyüzsög. Ráadásul kiderül: a keresett rokonok nők. Szerencsére a bőröndökben ott a teljes Shakespeare-ruhatár.

Pesti Magyar Színház: Valahol Európában

Online, január 15., 19:00

Egy árva gyermekekből álló csapat, és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész varázslatos története hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben a háború sújtotta Magyarországon. Az egyik legcsodálatosabb magyar musical Dés László zenéjével a Pesti Magyar Színház Színpadán!

Zuglói Filharmónia, vez.: Medveczky Ádám - élő közvetítés

Online, január 15., 19:00

A Zuglói Filharmónia koncertjének élő közvetítése a veszprémi Hangvillából.

Pénteki lazítás Gabi bácsival

Online, január 15., 19:30

Minden alkalom egy kicsit más és az egyedi élményhez Te is hozzájárulhatsz, ha megírod kommentben az aktuális kívánságodat.

Schubert & Tsai

Online, január 15., 19:30

A két névrokon, a dalnok Schubert és a mesterséges intelligenciát a zene szolgálatába állító Schubert munkássága között eltelt 150 év alatt az éneklésről alkotott elképzelés drámai változáson ment át. A bécsi alapítású MIKAMO Közép-európai Kamarazenekar a koncerteket összművészeti alkotásként fogja fel, és mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett egészében gondozza a 20. századi közép-európai zenei tradíciót, valamint a historikus repertoár mai zenére vonatkozó részét.

Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Robin Ticciati, km.: Christian Tetzlaff (hegedű)

Online, január 15., 19:45

A koncerten a 20. századi angol és orosz zeneirodalom egy-egy kulcsfigurája, a hazájuk népzenéjéből szívesen merítő Vaughan Williams és Stravinsky, köztük pedig korunk egyik legizgalmasabb polihisztora, a zeneszerző-karmester-előadó Jörg Widmann kapja a főszerepet. Szólistaként a Widmann-versenymű ősbemutatójának hegedűse, Christian Tetzlaff lép színpadra, akinek szenvedélyes és fékezhetetlenül virtuóz előadása iránymutató a Bachtrack kritikusa szerint. Az est karmestere a Colin Davisnél és Simon Rattle-nél tanult Robin Ticciati.

Concerto Budapest, vez.: Keller András, km.: Kaczander Orsolya (fuvola)

Online, január 15., 20:00

Színpad ON / Madách Dekameron: Pályacsúcs! - Különleges tudakozó Tompos Kátyával és Szemenyei Jánossal

Online, január 15., 20:00

A sorozat házigazdája Kadarkai Endre, akinek igazságkereső szenvedélyével művészeik valóban közelebb kerülnek Önökhöz.

SzínpadON: Lelkek a pányván - Fundák Kristóf és Kovács Gerzson Péter koreográfiái

Online, január 15., 20:0

Kovács Gerzson Péter a táncházmozgalom hőskorszakában Timár Sándor tanítványaként indult a legendás Bartók Táncegyüttesben, de már a nyolcvanas évek második felében kortárs táncegyüttest alapított. A fiatal táncos és alkotó Fundák Kristóf műveiben – KGP-hez hasonlóan – mélyre ás, az örök emberit, a jelenre kritikusan reflektáló lélek válaszait boncolgatja.

Örkény István Színház: Édes Anna (felvételről)

Online, január 15., 20:00

Kosztolányi Dezső drámai epikája tele van titkokkal és kérdőjelekkel. Címszereplője a magyar irodalom egyik legtöbbet vitatott-elemzett karaktere. A szerző ugyanis az élet titokzatos sokszínűségét, az ember megismételhetetlen egyediségét vallja. Elvet minden olyan eszmét és gondolatot, amelyik egyetlen okkal magyarázza a miérteket.

E-Néző #06 - Fekete Ádám: Levél Anyámhoz Online esemény

Online, január 15., 20:00

Fekete Ádám az írás folyamatába enged betekintést, az önmagát szöktető és önmagát kigáncsoló gondolat vesszőfutásába.

Facebook ÉLŐ Kovács Patríciával - SzínházTV

Online, január 15., 20:00

ovács Patrícia egy közvetlen beszélgetésre invitálja a Színház TV nézőit, hogy elmondhassátok eddigi tapasztalataitokat, véleményeteket a SzínházTV-ről. A beszélgetésre Facebookon kapcsolódhattok be!

MaszkaBál Bakonyi Anikó és Sándor Csaba operaestje

Online, január 15., 20:00

2021. január 15-én a MaszkaBál műsorában Bakonyi Anikó szoprán és Sándor Csaba basszbariton válogatnak legkedvesebb áriáikból az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon.

Momentán Társulat: Impró Ninja Warrior

Online, január 15., 20:00

Három Momentános három impró ninja szerepébe bújik, akiknek különböző improvizációs kihívásokat kell teljesíteniük. Hogy pontosan miket, azt sem ők, sem a közönség nem tudja előre. De épp ettől válik izgalmassá. Rögtönzött viadal, szórakozás, nevetés, imprópárbaj és persze főleg játék egymással és az online létezés nyújtotta lehetőségekkel.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu