Táncos szombat

Írhattam volna vegyes, vagy programdús szombatot is, mert az igazsághoz ezek is közel állnak, ám úgy érzem, a muzsika viszi a prímet ezen a tán kevésbé szép napon (ezt a meteorológiai előrejelzés mondatja velem). Hiszen lesz ásvány, cseresznye, irodalom, csillagos ég, és ruházati érdekesség is, ám ezeken túl a zenebona csillaga fog ragyogni a szombat zenitjén, csak a képzavar okán. Vagy hagyjuk a dagadt koncerteket másra, és egyéb programmal lépjünk ki a pástra!

Ismét lesz Sakura ünnep a Füvészketben! Haiku-író verseny. A Szakura ünnephez kapcsolódva a Füvészkert haiku-író versenyt hirdet. A haiku néhány szóból álló, sajátos szerkezetű, költői mondat, a költőélményének tizenhét szótagba foglalt eszenciája.

Sétálj egyet a Krúdy-negyedben, és fedezd fel az író egykori lakhelyét, kedvenc kávézóját és vendéglőjét! A panelházak tövében korabeli alkotások és hírlapok idézik meg egy letűnt világ – Óbuda századfordulós hétköznapjait.

25. Lurdy Házi ÁsványBörze

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, április 2., 10:00

Ahogy végre felszabadultunk a korlátozások alól, a legnagyobb örömmel jelentik be, hogy ÚJRA NYITVA MINDENKI SZÁMÁRA szabadon a rendezvény! Se maszk, se kártya nem áll már az utatokba, ami egy kis könnyebbséget csempész ezekbe a nehéz, olykor kilátástalan napokba. Az emberek ezeken a rendezvényeken tudnak kapcsolódni és kikapcsolódni, és ez sokka-sokkal többről szól, mint egy vásár.

A Ruhafröccsön ezúttal is mindenki kedvére válogathat, kikerülve a pénztárcaürítő és ökolábnyomot hagyó vásárlást. A ZeroFashion szervezői kényelmes öltözővel, kategóriák szerint kirakott ruhákkal, fröccsel és zenével várnak titeket a szentendrei művészeti helyszínen.

A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzuk el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit.

A főváros ékszerdoboza - A Várkert Bazár, ahogy még sosem látta

A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több, mint 200 éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

Instant-Fogas Szombat

Minden szombaton az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában! 

"Mindenkinek jó lesz!" - Közelről

Vörös István zenekaros koncert - dalok a Prognózistól napjainkig. Vendégek : Szekeres András (Junkies), Á La Quartet vonósnégyes. A koncerten felcsendülnek Vörös István több évtizedes pályájának legismertebb dalai, valamint a Mindenkinek jó lesz! albumról néhány dal - közelről. A koncert után dedikálás lesz.

A Dürer Kert és az Emptiness Booking bemutat - European Tour 2022.

A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg. A 2006 óta működő Santa Diver formációt a 2019-ben Artisjus-díjjal kitüntetett jazzhegedűs Kézdy Luca, a multiinstrumentalista-zeneszerző Szesztay Dávid és Szegő Dávid dobos alkotja. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg.