Több mint 9000 adag ételadományt tekertek össze Hajós Andrásék

A Tekerj, hogy segíthess program keretében idén összesen 3090 gyermek napi étkezésére elegendő adomány gyűlt össze. A programra látogatók mellett kerékpáros versenyzők, közéleti személyek és zenekarok is bringára pattantak Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Hajdúhadházon, hogy a többi résztvevővel együtt tekerjenek hátrányos helyzetű gyerekek támogatásáért.

A jótékonysági akcióra buzdító felhívást több alkalommal mi is közzé tettük, mivel különféle fesztiválokon szólították meg a látogatókat, legutóbb egyébként a debreceni Zamat Fesztiválon és a hajdúhadházi Káposztás Napokon.

A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország először 2016-ban fogott össze, akkor három nap alatt 1365 gyemrek napi étkezését fedező adományt gyűjtöttek össze. Idén országossá nőtte ki magát a kezdeményezés. A tavasszal Budapesten indult jótékonysági kampány első állomásán 1188, Szegeden 456, Pécsett 696, Debrecenben és Hajdúhadházon együttesen 750 gyermek napi étkezését „tekerték össze” a résztvevők, így a 2017-es program során összesen 9270 adag ételre gyűlt össze támogatás. (1 km-es versenytáv letekerése 3 gyermek napi étkezését fedezte.)

Az érdeklődők mellett a hazai kerékpársport ismert arcai, közéleti személyek és hírességek is eljöttek, hogy támogassák a kezdeményezést: Hajós András énekes, Magyar Bálint színművész, Németh Juci, a Nemjuci zenekar és Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground zenekar énekesnője, Csonka András színművész, Lola énekesnő, Szalontay Sándor és Búr Zsolt kerékpáros versenyzők mind részt vettek a kezdeményezésben.