Tökéletes unaloműző programok karantén idejére

Amikor a nappali egyszerre átalakul kulturális térré - csütörtöki programajánló.

Pici cica találkozó

Május 7., 10h

Minden héten vár titeket a Minimax Gyerekhajó a Facebookon, ahol Pici cica különböző programokat hoz számotokra! Mint tudjátok Pici cica is otthon tölti a napokat, de sokat gondol rátok. 

Csopa Ovi- és Sulikaland

Május 7., 11h

 

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

Veronaki zenekar - #várkertmatiné

Május 7., 14h

Tartsatok a Várkert Bazárral (várkertonline) és a Veronaki zenekarral minden csütörtökön, hiszen interaktív zenés videósorozattal készülnek, melyben az örök kedvenc gyerekkönyv, a Gőgös Gúnár Gedeon meséit hozzák el megzenésítve! LINK a koncerthez.

Cirkusz+ LIVE

Május 7., 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

A Hazai Attila-díjas Kiss Tibor Noéval Szegő János beszélget

Május 7., 16h

A szakmai zsűri döntése szerint idén Kiss Tibor Noé kapta a Hazai Attila Irodalmi Díjat. Az elismerést olyan író kapja, aki Hazai Attilához hasonlóan szuverén, újító, kísérletező és kockázatvállaló szerző. Az idei díjazottal Szegő János, a Magvető szerkesztője beszélget itt.

Wanted – Czóbel elveszett művei | online tárlatvezetés

Május 7., 17h

Barki Gergely kurátor élő on-line tárlatvezetése május 7-én, csütörtökön 17 órától a Ferenczy Múzeumi Centrum Facebook oldalán

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Május 7., 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod. A koncert itt érhető el.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | A művészet nem lehet karanténban 1.

Május 7., 17h

Mi történik a képzőművészettel a karantén alatt? Hogy működik az alkotási folyamat? Hogy lehet bemutatni az elkészül alkotásokat az online térben? Az induló sorozatban ezekre a kérdésekre keresik a választ. Link az eseményhez.

Telekom Electronic Beats: SzpottoljOtthon Vol. 2.

Május 7., 17h

Csütörtökön délután öttől a pesti oldal egyik legbarátságosabb jazzkocsmájából, a Jedermannból jelentkezik élőben a két zongorista, Pozsár Máté és Oláh Krisztián, utánuk DJ Bosi vezeti le a hangulatot. Link az eseményhez. 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Kognitív nyelvészet alapjai interdiszciplináris megközelítésben - Online oktatás

Május 7., 17.30h

képzésen résztvevők megismerkedhetnek a kognitív nyelvészet tudományos alapjaival, betekintést kapnak más tudományágak kapcsolódó részterületeihez. A képzés célja, hogy  a résztvevők más szemmel figyeljék korunk legnagyobb közéleti, politikai kérdéseit, olyan tudással gazdagodjanak, amely kritikus és progresszív szemlélettel még inkább képes változtatni mikro és makro társadalmunk attitűdjén. Az esemény linkje.

Dynamite Dudes - LIVE!

május 7., 17:51

Ma este brutális rockabilly szobakoncert lesz, hogy a karanténban megtaláld az őrület legmegfelelőbb fokozatát. A koncertet a fiúk és a Maradj Otthon! feszt oldalán nézhetitek.

Weöres Sándor Színház: Mandragóra

Május 7., 18h

Niccolo Machiavelli (1469-1527) a reneszánsz legnagyobb hatású politológusa kilenc évvel halála előtt, száműzetése során írta vitriolos jellemkomédiáját, amelyben nem antik mintákat követett, hanem saját kora visszás erkölcseit állította pellengérre. Az előadás két felvonásban nézhető meg itt.

NTSz On - Szegedi Kortárs Balett: Stabat Mater

Május 7., 19h

Arvo Pärt: Stabat Mater - A darab az angyali üdvözlet pillanatát ábrázolja, amint Gábriel arkangyal megjelenik Máriának. Pergolesi: Stabat Mater - A gyermekét elvesztő Anya fájdalmának szól e mű. Online nézhető itt.

Milyen trendek jönnek? Gundel Takács Gábor és vendégei LIVE

Május 7., 19h

Céljuk, hogy támogassák a magyar vállalkozások túlélését és újrakezdését, épp ezért indítják el élő, közszolgálati sorozatukat a Facebookon! Tudást, információt, ötleteket adnak hiteles és tapasztalt vállalkozók segítségével. Nézd te is élőben itt!

Horányi Juli YOULÏ - Karantén koncert

Május 7., 19.15h

Horányi Juli YOULÏ 8 éves kora óta énekel, több mint 10 éve pedig mint dalszerző is tevékenykedik.
Most a nappalijából élőben jelentkezve, saját maga által feldolgozott kedvenc népdalait, néhány jól ismert és közkedvelt jazz alapművet és pár saját, magyar nyelvű számát fogja előadni itt.

Karanténestek 40. - Budapesti Fesztiválzenekar

Május 7., 19.45h

Csütörtökön este háromnegyed nyolckor ismét kamarakoncert lesz az otthonotokban.  Ezúttal Brahms, Massenet, Poulenc, Rossini és Paul Schoenfield egy-egy művét adják elő nektek, a Budapesti Fesztiválzenekar kitűnő művészei. A koncertet itt hallhatjátok.

Giorgio (Carson Coma) szobakoncert // B32 Facebook online stream

május 7., 20:00

Giorgio, a zenekar talján trubadúrja először áll élőben az internet nyilvánossága elé az öt másik bajkeverő nélkül. A Carson Coma legnagyobb rokkballadái mellett elhangzanak majd olasz feldolgozásdalok és egy-két magyaralter klasszikus is – már amennyiben érti az uráli nyelvcsalád számára egyik legkedvesebb nyelvén íródott szerzeményeket. Mindez a B32 Galéria és Kultúrtér Facebook oldalán.

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

Május 7., 20h

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz. A koncerthez katt ide.

A L'Auditori Barcelona közvetítése

Május 7., 20h

Bár ezekben a hetekben biztonságosabb csupán képzeletben utazni, az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként a Müpa gondoskodik róla, hogy a kontinens legrangosabb előadó-művészeti központjainak nézőterén érezhesd magad egy-egy előadás erejéig. Így Facebook-oldalukon Európa jelentős koncerttermeinek programjába pillanthatsz be Lisszabontól Hamburgon át Londonig.

Casey Lowry (UK) Garden Wonder koncert

Május 7., 21h

Az angol Casey Lowry trop popjával varázsol vidám hangulatot a nappalitokba. Hallgassátok szeretettel ezen a linken.

Vörösmarty Színház: A fösvény

Május 7., 21h

A pénz körül forog minden. A pénz: hatalom. És ha valakinek a szívében nincs más, akkor könnyen szörnyeteggé válhat, úgy, hogy ő maga észre sem veszi. Dölyfössé tesz, önzővé, érzéketlenné. Erről ír Moliere a XVII. század közepén - komédiába ágyazva, hogy ne csak belesajduljon a szív, hanem meg is pukkadjunk a nevetéstől. Online nézhető itt.