Tom Hanks hős pilóta lett Clint Eastwood filmjében

Ő alakítja Chesley Sullenbergert, aki 2009-ben csodával határos módon tett le egy zuhanó repülőgépet a Hudson folyóra.

Kijött az első előzetes Tom Hanks legújabb filmjéhez, a Sully-hoz, amiben az 59 éves sztár alakítja Chesley "Sully" Sullenbergert, a hős pilótát, aki 2009. január 15-én New York fölött, egy madarakkal való ütközés után meghibásodott utasszállító gépet végül jobb híján a Hudson folyóra tett le. Ez egy nagyon veszélyes manőver volt, amit nemigen oktatnak szimulátorokban, Sully kapitány a vadászpilóta éveiben szerzett profizmusának és a higgadtságának köszönhette a sikeres landolást, amivel megmentette 155 ember (150 utas és öt főnyi szemályzet) életét.

Az eset után Sully kapitányt felkapta a média, hősnek kiáltották ki, ám a szigorú hatósági vizsgálat után (mely során több szabálytalanságot is felfedeztek, például hogy a kapitány és a tisztje nem vették végig előírásszerűen a 30 perces vészhelyzeti ellenőrzőlistát, mivel úgy becsülték, hogy nincs ennyi idejük) a pilóta végül nyugdíjba ment, majd írt egy önéletrajzi könyvet.

Ebből a kötetből faragott forgatókönyvet Todd Komarnicki a Warnernek, a rendezést pedig a 86 éves Clint Eastwoodra bízta a stúdió. Amerikai premier: szeptember 9. (via Movieweb)