Vasárnapi kivégzés

Bizony mondom nektek, érjen véget a mulatság az hetedik napon! Azt nem mondta, honnét számítja a hetet, de érdekes egybeesés, hogy a mai napon véget ér jópár mulatozásra berendezkedett rendezvény. Hiába, eljött a tanulás ideje, ideje tanulni, de egyelőre még a Strandon! Aki nem ott van, nézzen ki Budaörsre, el fog szállni a látványtól. Koktélra fel, amíg lehet!

Meditatív folkzene a titokzatos kertből. Illés Anna játszik többek között Joni Mitchell dalokat,  angolszász népzenét, magyar népzenét és saját dalokat is.

Strand Fesztivál, augusztus 21., 18:00

Az Európa Kiadó méltán legendás Mocskos Idők című száma a nyolcvanas évek alternatív himnusza volt. Az örökösen aktuális mondanivalójú szám A Besúgó főcímdalaként üstökösként tért vissza a köztudatba 2022 tavaszán. A szám története újabb izgalmas fordulatot vett azzal, hogy a Strand Fesztivál meghívására az Ivan & The Parazol készített belőle egy kiemelkedő feldolgozást. A dal megjelenésének kapcsán a két együttes frontembere, Menyhárt Jenő és Vitáris Iván beszélget.

Ivan & The Parazol, vendég: Menyhárt Jenő

Strand Fesztivál, augusztus 21., 20:00

Új sorozatot indít útjára a Hajógyár és a STRAND Fesztivál: a LEGENDÁK a magyar pop-rock legendás alakjait hozza össze népszerű, fiatal zenészekkel. Az Ivan Andthe Parazol a dal eredeti szerzőjével, Menyhárt Jenővel dolgozta át a "Mocskos idők" című Európa Kiadó klasszikust - a dal augusztus 21-én a STRAND fesztiválon is elhangzik majd.

Anima Sound System

Strand Fesztivál, augusztus 21., 21:00

Az Anima Sound Systemet – melyet az első hazai elektronikus tánczenekarnak is tekinthetünk – Prieger Zsolt és Prieger Szabolcs alapította 1993-ban. Legnagyobb erőssége a táncoltatás, az energikus koncertek és a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. Mindemellett a koncerteken megmaradt szórakoztató, sok generációnak szóló popzenekarnak.