Vasárnapi programajánló

Vasárnap lévén a programok száma kissé megrendült, ám szokás szerint ez nem ment a minőség rovására. A nap első felében a családi rendezvények dominálnak, ezekhez külön jó lesz a tavaszias időjárás! A délután beleúszik a kellemes zenélésbe, az estét meg megfejeli egy különleges sportközvetítés!

Gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban. Vasárnaponként nem csak autókkal találkozhatunk, hanem kiegészítő termékek vásárlására is lehetőség nyílik: kulcstartók, pendrive-ok, prospektusok, képeslapok, persze mind autós témakörben.

Szülinapi Makers' Market 

Marczibányi Téri Művelődési Központ, február 11., 10:00 

Ünnepeljétek velük második szülinapjukat február 11-én a Marczibányi Téren! A vásár mellett kézműves workshopokon, vetítésen vehettek részt vasárnap délután, este 7 órai kezdettel pedig a FELSŐ TÍZEZER AKUSZTIKUS FORMÁCIÓ koncertjével ünnepelhettek tovább! A Makers' Market Budapest résztvevői a kortárs design élvonalát képviselő tervezők közül kerülnek ki - egy remek alkalom, hogy személyesen találkozzatok kedvenc tervezőikkel, barátaikkal, akik már az első perctől fogva a Makers' Market közösségét alkotják. 

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Ezúttal a korukat megelőző, rossz időben született zeneszerzők szerepelnek a fókuszban.   

Farsangi mulatság

Miamor Római, február 11., 11:00
 

Farsangi maszkabál a Római-parton! Február 11-én, vasárnap igazi farsangi forgatag várja a  kikapcsolódni vágyó családokat a Miamor Télikertjében. A napot az Alma Együttes fergeteges gyermekkoncertje indítja, amire már érdemes beöltözve érkezni, hiszen a koncert után indul is a jelmezverseny! A szülőkre is gondolnak, a koncert után a családi ebédet az animátorok kézműves foglalkozásokkal varázsolják izgalmassá a gyermekek számára! 

Február 11.-én elkezdik a 2024-es év tribal market szezonját, most is a szeretett helyen, a Dürer kertben. A téma az Imbolc ünnepe lesz: A növekvő fény, a rituális megtisztulás és a szűz istennő ünnepe. Az imbolcot régtől fogva Brigit istennőhöz társították, aki a költészetet, a kovácsmesterséget, gyógyítást pártfogolja, de emellett a tűz istennője is.   

Cirque du Soleil: OVO

MVM Dome, február 11., 11:30

Egy színpompás és életteli show minden korosztálynak. A Cirque du Soleil örömmel jelenti be, hogy visszatér Budapestre egy vadonatúj előadással, az újra turnézó, hatalmas teljesítményeket és lenyűgőző akrobatikus mutatványokat felvonultató OVO-val. Izgalmas Cirque du Soleil élményként az OVO betekintést nyújt a rovarok életének egy napjába; az energiával és a mozgással teli, megállás nélküli forrongásba.

Kölyök Turbina - Csinnadratta

Újból a kölyköké a főszerep február 11-én a Turbinában! Izgő-mozgó, mindenhova kúszó, vidám kölykök figyelem! Vegyétek be közösen Turbina mesés cirkuszát, és fedezzétek fel azt a vasárnap délutáni program keretében. A program 0-9 éves korig ajánlott.     

Felső Tízezer akusztikus koncert

Marczibányi Téri Művelődési Központ, február 11., 19:00
 

A Makers’ Market design vásár második szülinapi bulija keretében lép fel a Felső Tízezer akusztikus formációja február 11-én 19.00 órai kezdettel a Marczin. A sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert Felső Tízezer 2015 óta létezik, azóta pedig már négy  lemezük jelent meg. A powerpop és az alternatív zene hagyományait ötvöző zenekar szoros  kapcsolatot ápol a DIY/csináld magad-mozgalommal is, ami tetten érhető videóklipjeikben,  kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt. A zenekar 2022-ben bemutatta Elkerülhetetlen című albumát. Ezen az estén a kedvenc dalok akusztikus hangszerelésben szólalnak meg.   

Bujdosó-Pettik Á-Dudás-Horváth G..... HUNNIA FLASH 

Hunnia Art Bisztró, február 11., 20:00

Rendkívüli bulit szervezett nektek Pettik Ádám (Besh o droM)! Az est további résztvevői Bujdosó János (EK, Balaton)-gitár, Dudás Zsombi- ez esetben gitár (Balaton dob), Horváth Gábor-bass (Balaton),

Cseh Péter gitárosként az elmúlt években díjat díjakra halmozott. Ezek közül talán a legrangosabb szakmai elismerés a 2019-ben elnyert Junior Príma Díj. Számos formáció, többek között a Nagy Emma Quintet, és a Nagy-Babos Rebeka Quartet tagja, mely zenekarok mindegyikével a MÜPA Jazz Showcase nagydíját hozták el. Saját zenekara élén egy igazán eredeti színfoltja a fiatal jazz-muzsikusok hazai palettájának.  

Jazzköltészet

Jedermann kávézó, február 11., 20:00
 

A jazzköltészet lényege, hogy a zenész improvizál arra a versre, amit a költő előad. A zenész nem a versek között játszik, hanem a vers elhangzásával egy időben, a vers ritmusának megfelelően vagy azt ellenpontozva improvizál.   

Super Bowl Vetítés

Dürer Kert, február 11., 21:00
 

Szakértők, sportkommentátorok, haverok akik a jó falatokért jönnek, haverok akik a hideg italokért jönnek, és persze a lelkes támogatók, akik a half time show-nál lelkesek csak igazán! ⁣ Mi lenne ha idén az otthoni gyülekező helyett nálunk lenne a találkozó a Dürer Nagytermében, hogy a meccs minden egyes percét a hatalmas LED-falunkról élvezhessétek? Akkor irány és regisztráld a társaságod, hogy a visszajelzések alapján a legkényelmesebben tudjuk majd berendezni a terepet estére!⁣