Vasárnapi programok nem csak kanapéra

Lassan éledeznek a helyszínek, így a mai napon is mehettek színházba, koncertre. De még az online tér is remek lehetőségeket biztosít mára. Használjátok ki a napot tartalmasan!

Madarak és Fák Napja

Jókai-kert, május 16., 10h

A Madarak és Fák Napja alkalmából Jókai Mór egykori birtokára várják a családokat, természetbarátokat, ahol kincskereső játékkal egybekötve ismerkedhetnek meg a madarak és fák csodálatos világával.

Óz

Online, május 16., 11h

Kansast, a kis Dorka otthonát hatalmas forgószél lepi meg, és a tornádó csodálatos helyre, Óz birodalmába repíti a kislányt. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a Boszorkánnyal is szembe kerül. 

Pöttön Panna

Újszínház, május 16., 11h

Pöttöm Panna megszökik nevelőszüleitől, mivel az emberek világában nem talál társat. Béka Öcsi kinézi a kislányt fia menyasszonyának, Panna menekülni kezd, és szorult helyzetéből Vakond Úr és Egér asszonyság mentik ki, leviszik a föld alatti titokzatos világba.

Népmesék koncertje – népek zenéi, szokásai

Online, május 16., 11h

A zenés utazáson a Concerto Budapest ütőhangszeres művésze, Iván Gábor kalauzolja végig a kicsiket, a jó hangulatért és a könnyebb megértésért pedig Méhes Csaba pantomimművész felel.

Jégvarázs

Online, május 16., 16h

Élt egyszer Arendelle királyságában két hercegnő, Anna és Elza. Egyik este, miután a dadájuk ágyba parancsolta őket, a gonosz Jég-boszorkány beosont a szobájukba, hogy átkot bocsásson a testvérekre és ármánnyal megszerezze a koronát a fiának, Hansnak. Szerencsére a gyönyörűséges Trolltündér ott termett, hogy megvédje a hercegnőket, ám Elzát így sem tudta megóvni a varázslattól.

Vegan Sunday Market

WestEnd Tetőkert, május 16., 10-18h

A közösségi vegán piac május 16-án újra vár az Westend Millenium Tetőkerten! Ahogy a teraszok újra megnyitnak, úgy nyit ki a Westend Millenium Tetőkerten is, hogy helyet adjon Magyarország egyetlen közösségi vegán piacának. 

Titkaink

Online, május 16., 16h

A Pintér Béla és Társulata előadása, felvételről. “Egyikünk sem tökéletes, és bizony mindannyiunknak vannak titkai... Nem vagyunk hibátlanok… De a valóság józan fanatikusai vagyunk, és a jó kompromisszumok robotosai.”  – Pánczél elvtárs.

East End: Idővonal - sétaszínház

Colombo szobor, május 16., 18h, 18.30h, 19h

Sétaelőadás, amely során a nézők Budapest belvárosát járják be. A nézők 8 fős csoportokban, biztonságos távolságban vesznek részt ezen a sétán. Minden néző a saját telefonján és fülhallgatóján keresztül hallgatja a műsort. Az előre meghatározott útvonalon egy fiktív rádióadás műsorvezetője vezeti végig őket. Útközben találkoznak majd hagyományos színházi és beépített, mokumentarista jelenetekkel, performanszokkal és általuk elvégzendő feladatokkal egyaránt.

Taraszova Brigitta és Taraszova Krisztina zongoraestje

Online, május 16., 18h

Műsoron: Weiner: Magyar népi táncok-zenekari szvit Op.18 (négykezes átirat), Debussy: Hat antik sírfelirat, Poulenc: Szonáta négy kézre. A koncertet élőben közvetítik a YouTube-on, ahol a későbbiekben is vissza lehet nézni.

Sweelinck 400 - Kecskés Mónika (orgona) és a Greccio énekegyüttes

Deák téri evangélikus templom, május 16., 18h

A 400 éve elhunyt "Amszterdami Orfeusz", Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) 1619-ben Antwerpenben kinyomtatott, 37 latin nyelvű motettát tartalmazó gyűjteményének a teljes előadása 7 hangversenyen, most Kecskés Mónika orgonaművész közreműködésével. 

Álmomban megcsaltál

Thália Színház, május 16., 19h

Francia Riviéra, 2020. A valóság néha egészen álomszerű. Angèle gondtalanul, boldogan él a férjével, Marc-kal egy tengeri panorámás luxusvillában, amit okosotthonná alakítottak. … És az álmok néha megrázóan valóságosak. 

Megyek utánad

Online, május 16., 19h

Grecsó Krisztián 2014-es nagysikerű regényének főhőse leltárt készít. Miközben fölidézi korábbi kapcsolatait, önmaga régi verzióit, önvizsgálatot tart, megrajzolja saját önarcképét. Grecsó nem azt írja meg, ami Daruval történt, hanem azt, ahogy Daru visszaemlékszik arra, ami és ahogyan történt. 

E. K. Avenue

Online, május 16., 19h

A 12 éves E. K. Avenue Magyarország egyik legeredetibb jazz/r'n'b formációja, melyben Kertész Erika énekesnőt olyan elismert nevek kísérik, mint Rátonyi Róbert (zongora), Szendőfi Péter (dob), és Szuna Péter (basszusgitár). Fülbemászó dallamok, mély dalszövegek, megkapó groove-ok, virtuóz rhodes-szólók és jellegzetesen komplex zenei hangzás teszi zenéjüket modernné és különlegessé.

A vörös bestia

Újszínház, május 16., 19h

Nyár, Velence, napsütés, tenger, a Lidó finom homokja... és egy fiatal magyar bankár, aki itt akarja eljegyezni menyasszonyát annak családja jelenlétében. Ám váratlanul beüt a vörös mennykő egy szélvészként száguldó fiatal hölgy személyében, és minden felborul. 

Jazzpresszó – Borbély Műhely feat. Szabó Dániel

Vigyázó Sándor Művelődési Ház, május 16., 19h

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth- és Prima-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket ma este élőben is meghallgathatjátok.

Vigyázat, kozmikus bombázás alatt a Földünk!

Svábhegyi Csillagvizsgáló, május 16., 19h

A GALAXIS ÚTIKALAUZ sorozat második évada. Csatlakozz a földöntúli utazáshoz, melyen izgalmasnál izgalmasabb témákat járnak körbe! 9 rész: Vigyázat, kozmikus bombázás alatt a Földünk! 
Akik a nézőket kalauzolják: Szklenár Tamás és Szabó O. Norton.

Arcus Temporum Budapesten - Concerto Budapest

Online, május 16., 19.30h

Az Arcus Temporum „időívéhez” idén térbeli távolság is társul, méghozzá nemcsak az online közvetítés révén, hanem azért is, mivel a pannonhalmi fesztivál most kivételesen Budapestre települ. A közvetítést online nézhetitek meg a Budapest Music Center koncertterméből.

Carl Live Stream - S8 Online

Online, május 16., 20h

Bár a program kiírásakor derült ki, hogy április végén nyithatnak a teraszok, a klubkoncertek kapcsán alighanem csak online lehetőségeik lesznek május közepéig, de live stream sorozatában az S8 Underground Club az online térben hozza össze a hazai underground bandákat közönségükkel. E szép vasárnapi napon a Carl zenekar lép színpadra.