Vasárnapi programok

A hétvégén teljesen eluralkodott a Sziget, vasárnapra is csak pár programot hagyott, de azokat megmutatjuk. Hagyományosan a gyerekeké a délelőtt és a délután eleje. A koncertek korán kezdődnek és a hétfőre való tekintettel polgári időben véget is érnek.

Pulcinella szerelmes

Szent Margit kolostor-romok, augusztus 13., 10:30

Pulcinella nem más, mint az egyik legnépszerűbb commedia dell'arte figura. Még a reneszánsz időkben a bábszínház világába is bekerült, több más társával, például Arlecchinoval együtt. Nevezhetjük Vitéz László olasz rokonának is, aki déli temperamentumának megfelelően szenvedélyes, de gyakran aluszékony (nem lusta, csak szeret aludni), jó kedélyű, de néha hirtelen haragra gerjedő, ösztönösen cselekvő, komikus hős.

A sztyeppe illata

Fővárosi Nagycirkusz, augusztus 13., 15:00

A Fővárosi Nagycirkuszt 2023-ban a csodás artisták mellett a lovak is birtokba veszik a sztyeppék világát és a vándorló népek ősi sámán világát megidézve. A Fővárosi Nagycirkusz amolyan óriás varázsjurtává válik, ahol megelevenedik a türkmén, magyar, mongol, ukrán és üzbég művészek segítségével a természet ősi elemeihez visszanyúló csodálatos mesevilág, amiben még a föld, a víz, a tűz, a szél, az állatok és a növények is tisztelve voltak és misztikum övezte azok erejét. 

A38 Hajó, augusztus 13., 18:00

Az ausztrál kvintett a legszebb matekmetálos hagyományokat gyúrja össze egy kis progrockkal. A 2011-ben alakult zenekar súlyos és mély konceptlemezek sorát jelentette meg. A Caligula's Horse erőteljes és sodró progresszív metáljának minőségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy olyan zenekarok hívták turné vendégnek, mint a Tesseract, a Mastodon, a Dillinger Escape Plan vagy az Opeth.

Nyáresti Koncertek a Szent István parkban 6. - FÜST - Pokorny Lia zenés estje

Szent István park, augusztus 13., 19:00

Szállhat egy cigaretta izzó nyomán, születhet akár az égő avarkupac pattogása mellett egy nedves őszi délutánon. Kerülhet az égre kormos kémények tömegének baljóslatú hatásaként ugyanúgy, ahogyan egy szál füstölő szelíd lelket melengető gyermekeként. Beborít, betakar, az érzékeinkre hat, majd eloszlik. Látszólag nyomtalanul, de mégis ott marad a pórusainkban, szinte csiklandozza a bőrt, és hosszú ideig érezzük még magunkon. Egyszerre hozhat mámort, elsöprő érzelmeket, érzékiséget és meghitten békés intimitást. Ahogyan a zene is…

A zsarnok apa / O pai tirano

Margitszigeti Atlétikai Centrum, , augusztus 13., 20:00. 

Történet egy színházi társulatról, szerelmes férfiakról és nőkről, megtévesztésről és félreértésekről. Chico szerelmes Tatão-ba, akinek Artur udvarol. Gracinha szerelmes Chicoba, de nem tudja, hogy a férfi Tatão-ba szerelmes. Santana ír egy színdarabot a Grandelinhas társulatnak, ami Chico szenvedélyének forgatókönyveként szolgál, és ami meggyőzi Tatão-t, hogy ő egy gazdag gróf. A darabot színre viszik, és végül mind börtönbe kerülnek.

Horgas Eszter – Falusi Mariann: Horgas 30

Városmajori Szabadtéri Színpad,  augusztus 13., 20:00. 

Horgas Eszter kereken 30 éve van már a pályán; az évfordulót egy izgalmas és igazán varázslatos gálakoncerttel ünnepli a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A virtuóz fuvolista egyedülálló hangszeres teljesítménye és egyedi, műfaji határokat átlépő feldolgozásai közismertek a közönség körében. A klasszikus zenei hangversenyek mellett új repertoárt hozott létre: a klasszikus zene, a jazz és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát csak akkor emelheti a szóló hangszerek közé, ha új irodalmat hoz létre.

4S Street, Vendég: A Csajod

Kobuci Kert, augusztus 13., 20:00. 

Augusztus 13-án először találkozhattok velük a KOBUCI Kertben. Jegyek már elérhetőek!