Végre szombat!

Az egész heti hajtás után mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás (kivéve a laptopot); délelőtt a gyerekeké, délután-este a felnőtteké az online terep. Tessék kulturáltan lazítani!

Könyvfesztivál a gyerekkönyvkiadókkal

április 25., 9.00-19.00

Bár a 27. Nemzetközi Könyvfesztivál idén nem tölti meg a Millenáris Parkot, a Cerkabella, a Csimota, a Móra és a Pagony könyvkiadó egész napos gyerekkönyv-fesztivállal várja az interneten a családokat! A kiadók célja, hogy elvigyék a családok otthonába a minden évben nagyon várt Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legizgalmasabb pillanatait. A programok a kiadók Facebook-oldalain lesznek elérhetőek!


Logirintus - ingyenes online logikai kalandjáték

április 25., 9.30-12.00

Az ideális program szombat délelőttre: szellemi kihívás és egy kis testmozgás mindenkinek, aki szeret gondolkodni. A Logirintusban egy sztoriba összefűzött rejtvényeket és logikai feladványokat kell megoldani, és csak net kell hozzá. A feladatok között kisebb, bárki által végezhető mozgásos gyakorlatok is lesznek, családok, játékrajongók, rejtvényfejtők és a komoly logikai kihívásokat keresők is megtalálják majd a számításaikat! LINK


Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

április 25., 10.00

Tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a Facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot! LINK 


Sziklahitű Szent László online

április 25., 10.00 és 18.00

Az előadást Szentirmai László írta, tervezte és rendezte. Koncepciója ötvözi a kódexek képi világát, a tanítási vágyat és a papírszínház iránti szeretetet. A rendező meglátása szerint Szent László az egyetlen olyan király a magyar történelemből, aki úgy tudott rendet tenni az országban, hogy közben mindvégig becsületes maradt. A közvetítéseket itt éred majd el. 


One Future Streamfest

április 25., 10.00-22.00

Live Show a Gödöllői Királyi Kastélyból. 12 órás stream, 12 DJ és gyűjtés a szakma érdekképviseletének. LINK


Budapest Bábszínház: Bábok a neten - Túl a Maszat-hegyen

április 25., 11.00

Szombaton maradjatok otthon, már csak azért is, mert ismét jön a Budapest Bábszínház netes sorozata, amit a színház Youtube-csatornáján tudtok majd elérni. Ezen a héten érkezik a Túl a Maszat-hegyen, ahol a tiszták és a pacák örök harcának véletlenül részesei lesznek, a se nem tiszta, se nem sáros, az ősmaszatosságban élő maszat-hegyiek... Közvetítés itt!


Kiskalász zenekar - #várkertmatiné

április 25., 11.00

A Kiskalász zenekar és a Várkert Bazár a legkisebbeknek kedveskedik egy “Dalok itthonról” című videósorozattal, melyben a csapat két alapító tagja, Bori és Gábor kedvenc dalaikat adják elő otthonról, kicsit más formában. A Kiskalász zenekar nevéhez olyan gyerekkedvencek fűződnek, mint a Hepehupa, a Palacsinta, a Nem akarok!, a Salátamánia, vagy a Zooli a zebra. Biztosan ezek közül is válogatnak majd a sorozatba. Maradjatok ti is otthon és hallgassatok Kiskalászt!
A dalokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján érhetitek el.


Cirkusz Folklorikusz online

április 25., 15.00

Ebben a műsorban láthatóak lesznek olyan világszámok, mint a ripsz-ropsz csapásolás, helyben forgás irniksz-birniksz, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal, de lesz itt medvetáncoltatás, idomított kecskék, erőfitogtatás, kötélen egyensúlyozás és akrobatacsapat. Világszenzációk, melyeket a nagyközönség együtt, egy műsorban, még biztosan sosem látott! Erre keressétek!


Bóbita TV - Fehérlófia

április 25., 16.00

A fehér kanca fiaként születő, rendkívüli erejű fiú történetét követheti nyomon a gyereksereg három világon át, találkozva sárkányokkal, királylányokkal, griffmadarakkal és más csodás lényekkel. Ám nem csak nézik majd a gyerekek a mesét, hanem maguk is Fehérlófia segítői, társai lehetnek próbatételekkel teli útja során… jelen helyzetben persze csak virtuálisan, de így is izgalmas lesz, ne aggódjatok! Klikk ide!


Dobronka cirkusz, világszám! online

április 25., 17.00

Ó, micsoda napok voltak azok, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett. Az álmos utcák egyszercsak élettel és izgalommal teltek meg, a levegőben narancsvirág illata és trombita hangja szállt, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szebben pöndörödött a bajsza, mint valaha, és az egész város – mint egy égi ringlispíl – az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt visszavarázsolta a kalapjába és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt. Az előadást itt keressétek!


Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 25., 17.00

Minden napra egy minikoncert! LINK 


Steigervald Krisztián: Generációk harca

április 25., 18.00

Steigervald Krisztián évek óta tart előadásokat arról, milyen történelmi, technológiai és kulturális események hatására változtunk meg az utóbbi csaknem száz évben: hogyan hatottak az egyes korszakok a gondolkodásunkra és világlátásunkra, miért alakultak ki ebből a különböző (veterán-, baby boomer, X, Y, Z és alfa-) generációk, melyiknek milyen jellegzetességei vannak, miképpen viszonyulnak egymáshoz, és hogyan érthetnék meg egymást ezek tagjai a jobb együttműködés érdekében – egy sikeresebb, boldogabb élet reményében. A rendhagyó könyvbemutatót erre keressétek!


Online cirkusz - a 20 éves jubileumi gálaműsor vetítése 2. rész

április 25., 18.00

Ismét cirkusz a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalán! 18 órától a nagy sikerű, 20 éves jubileumi gálaműsort láthatjátok újra - ez már itt a második rész. LINK


Redbreast Wilson kanapékoncert

április 25., 18.00

Texasi út Sam "Redbreast" Wilson nappalijában a Maradj Otthon Fesztivál keretén belül. A dalszerző-énekes kanapékoncertje során dalaival és történeteivel kalauzol végig Texas államán, Kelet-Texas fenyveseitől, Nyugat olajfúró tornyain át, a déli határvidék mexikói dallamaiig, olyan outlaw-kat megidézve mint Guy Clark, Townes Van Zandt, Steve Earle vagy Rodney Crowell. LINK 


Müpa Home — Recirquel - A Meztelen Bohóc - online közvetítés

április 25., 19.00

Az előadásban átvitt értelemben és szó szerint is lehull az álarc, hiszen az artisták olyan lelki tájakra, kivételes belső utazásra invitálják a nézőt, amelynek során eltűnnek a valódi lényeget fedő és óvó rétegek. A látványos és nagyszabású, élő zenével kísért, táncosokkal kibővített produkcióban kalauzaink a Recirquel tehetséges artistái. LINK


Budapest Bábszínház: Kivi - online

április 25., 19.00

A dráma címszereplője, Kivi, egy 12 éves lány. Szülei régen meghaltak, rokonai pedig, akikkel egy nyomornegyedben lakik, mindent elveszítenek, amikor a viskójukat az olimpiai építkezések miatt ledózerolják. Attól fogva az utcán él, és egyedül kell megbirkóznia minden nehézséggel. A városban találkozik egy csapat hajléktalan fiatallal, hozzájuk csapódik... A közvetítéshez ide kattintsatok!


Mozsár Műhely: Homokember - online közvetítés

április 25., 19.00

A közmegegyezés szerinti valóság a világnak csak egy parányi része ahhoz képest, amit egy ember valóságosnak érezhet. Az egész univerzumról alkotott képünk csak érzékelés, észlelés. Tények nincsenek, csak értelmezések, avagy a valóság különböző módokon való dekódolása. Egyedül a lét, ami valódi, és a pillanat. A világ olyan, amilyennek látjuk. Nem az a dolgunk, hogy megítéljük ezt. Egyszerűen csak vegyük tudomásul, hogy így működik. Mert valaki így működteti... LINK


EarthJam // Első Magyar Karantén-Színház

április 25., 19.00

Az EarthJam elektronikus zenei projekt hangzásvilága egyszerre ősi és időtlen... Élő elektromos dobok találkoznak didgeridooval, űr gitár, és pszichedelikus szinti atmoszférák kíseretében. Miközben zenéjük belső utazásra hív, intenzív ritmusaik minden koncerten transz táncig csavarják a közönséget. Stílusuk az elektronikus és törzsi trance, a space rock, és a psybient sajátos vegyülete. LINK


YOULÏ Akusztik Trió Élő - Együtt az egészségügyért

április 25., 19.30

Együtt az Egészségügyért néven indított összefogást az egyik legnagyobb hazai rendezvénytechnikai cég, a Visual Europe Group és a NEST Communications. A kezdeményezés felületein online koncerteket, kulturális produkciókat lehet követni stúdióminőségben, otthonról, cserébe pedig a szervezők azt kérik a nézőktől: támogassák a koronavírus elleni küzdelmet. Horányi Juli YOULÏ koncert erre!


Gallyas Lakatos Róbert és barátai

április 25., 19.30

Gallyas Lakatos Róbert és barátai szombat esti tánczenét és cigányzenét fognak játszani. LINK


ÓDZ 25 - Születésnapi Gálakoncert

április 25., 19.30

Óbudai Danubia Zenekar, vezényel Kovács János, Hámori Máté és Héja Domonkos, hegedül Kelemen Barnabás. LINK


The Qualitons presents Kex - Take a Seat! - online Trafó-estek 5.

április 25., 20.00

A pszichedelikus prog-rock-beat zenét játszó The Qualitons tavaly tavasszal, első magyar zenekarként mutatkozott be a seattle-i, kultikus KEXP rádióban. Az itthon is nagy sikert aratott, Fonogram-díjas Echoes Calling lemezük után egy különleges, magyar aktualitással jelentkeztek 2019 végén. Az 50 éve alakult legendás, ám mégis méltatlanul elfeledett Kex zenekar előtt tisztelegve egy feldolgozás lemezt jelentettek meg, amit két telt házas koncerten mutattak be a Trafóban. A koncertre itt tudtok helyet foglalni.