Vidám vásárnap!

Kajmán Dezső szerint ne légy gyík, és menj vasárnap is a szórakozás mezejére legelni! A vasárnap hagyományosan vásárokkal veszi kezdetét, majd vegyes programokkal vezet át a komolyabb foglalkozások felé, aminek origóját a magas irodalom és zeneművészet adja végül, de nem utolsó sorban! Tessék alámerülni, a bátrabbak meg maradjanak a felszínen, hajóval!

Budapest, október 10.

A Flying Bodies Team 2014-es megalakulása óta szervez workshopokat, fesztiválokat és előadásokat a parkour, a kortárstánc, az urban dance, a színház és a cirkusz szerelmeseinek. 2021. október 10-én a Budapesti Őszi Fesztivál záró programjaként a Margitszigeti Palackozó udvarán rendezik meg a következő Flying Bodies eseményt.

Népsziget Bolhapiac és Vintage Vásár

Népsziget, október 10., 7:00

A szeptemberi hatalmas érdeklődés alapján, októberben is megrendezik a Népsziget Bolhapiac eseményt az ATNO Forge Klubműhelyben! Szeretettel várnak mindenkit október 10-én Újpest család- és kutyabarát bolhapiacán és vintage vásárán a Népszigeten.

Vásár a NORMAFÁN - Art&Design Market VÁSÁRnapok

Normafa Síház, október 10., 10:00

Divat, Design és Művészet VÁSÁRnapokon szeptemberben és októberben a NormafaSíház területén (Budapest, Normafa) - Art&Design Market a NORMAFÁN. Hétvégenként, ha épp nincsen program, akkor is sokan meglátogatják ezt a helyet, Budapest egyik kedvenc kirándulóhelyének kiindulópontja a Normafa Síház, amely hangulatos és forgalmas és a legrégebbi helyszín a Normafán, mindenki betér ide a kirándulás elején vagy végén.

Tokaj-Hegyalja Piac

Tokaj, október 10., 10:00

Örülünk egymás társaságának, rácsodálkozunk a termékek és alkotóik ötletességére. Folyamatosan érkeznek újabb árusok is. A piac új értékesítési lehetőséget teremtett számukra, e mellett alkalmat ad hagyományos áruik és újításaik rendszeres bemutatására, megmérettetésére.

CinemiraTEEN - Filmes casting

Akvárium Klub, október 10., 10:00

A CINEMIRA TEEN Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik 13+ korosztálynak és számos filmes workshopon és előadáson vehet részt a közönség 2021. október 8-10. között az Akvárium Klubban. Vegyél részt valódi filmes castingon!
Szereplőválogatás 13-19 éves kamaszoknak!

Halász Judit - Csiribiri

Óbudai Kulturális Központ, október 10., 11:00

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Évtizedek óta énekli gyermekeknek magyar költők verseit - a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Tokaj, október 10., 11:00, 13:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, október 10., 16:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai.

Instant-Fogas Vasárnap

Instant-Fogasház, október 10., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Villányi Dániel (zongora) zongoraestje

FUGA, október 10., 18:00

Villányi Dániel zongoraestje. A terembe limitált létszámú közönséget tudunk beengedni. Jegyek elővételben vagy a koncert előtt a helyszínen vásárolhatók 1.500,- Ft-os egységáron. A koncertet élőben közvetítik a FUGA Youtube csatornáján!

István, a király

Budapesti Operettszínház, október 10., 15:00, 19:00

Az István, a király egy családi viszály története. Géza halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen. Milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében?

Dukay 70+1 - A Budapest Sound Collective és a Szent Efrém Férfikar

Rumbach utcai Zsinagóga, október 10., 19:00

Tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyenkor szokásos szerzői est helyett a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze, saját szerzeményeivel kiegészülve. A koncert kurátora és karmestere Dubóczky Gergely.

Csirkefej

6szín, október 10., 19:00

Spiró György tragédiája, az először 1985-ben színpadra állított Csirkefej a mai, modern magyar drámairodalom egyik emblematikus darabja, amit ez alkalommal a Jászai Mari díjas Árkosi Árpád rendez a Gózon Gyula Kamaraszínház korábban Szakonyi Adáshibáját, Schwajda Himnuszát vagy Borbély Szilárd Akár Akárkijét felvonultató, kortárs magyar drámákat bemutató sorozatában.

Arabella Steinbacher (hegedű) és a Reina Sofía Szimfonikus Zenekar, vez.: Andrés Orozco-Estrada

Zeneakadémia, október 10., 19:30

A Freixenet Szimfonikus Zenekar, a madridi Zsófia Királyné Zeneakadémia együttese az intézmény fennállásának 30. évfordulóját ünnepli európai turnéjával. A zenekarnak kettős missziója van: amellett, hogy az intézmény növendékeinek ad zenekari tapasztalatot, a zenét is szeretné közelebb vinni a közönséghez.

Fonó Budai Zeneház, október 10., 20:00

A Fonó irodalmi-zenés sorozatában népköltések találkoznak kortárs költők műveivel, ismert színészek kiváló muzsikusokkal. Spontaneitást nem nélkülöző felolvasószínház, ahol rácsodálkozunk, hogy mennyire kortárs a régi, próbáljuk az irodalom nyelvén megfejteni, hogyan élnek tovább hagyományaink a 21. században, hogyan éltetjük, gondoljuk, éljük tovább azokat, hogyan lesznek új rítusaink a régiek nyomán és hogyan születnek kortárs életművek táplálkozva a régiekből.

Martin Sturm orgonakoncertje

Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom, október 10., 20:00

Liszt Ferenc alkotásai között igen jelentős helyet foglalnak el orgonaművei. Érdekes ugyanakkor, hogy az orgonaművek és -átiratok legnagyobb részét élete utolsó két évtizedében írja, illetve szinte haláláig foglalkozik velük. Nemcsak önálló orgonaműveket szerez, hanem több, eredetileg más hangszerre vagy együttesre írott kompozíciójához is az orgona hangzásvilágát tartja megfelelőbbnek. A német orgonaművész és zeneszerző, Martin Sturm több nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel.