15 ikonikus filmszerep, amit majdnem valaki más játszott el

El tudod képzelni, hogy Barbie szerepét valaki más kapta volna meg Margot Robbie helyett? Pedig majdnem így lett!

Van néhány ikonikus filmszerep, amit sosem fogunk elfejteni, és szinte mindenki tisztában van vele, hogy ki bújt annak a legendás karakternek a bőrébe. Azonban vannak esetek, amikor csak egy hajszálon múlt, hogy egy másik színész vigyen el egy bizonyos szerepet.

Amy Schumer mint Barbie

Amy Schumer; Forrás: Jemal Countess / Getty Images for Peabody Awards

Margot Robbie annyira jól hozta a főszerepet a Barbie című filmben, hogy nehéz elképzelni valaki mást a helyére. Pedig először Amy Schumer színésznőnek ajánlották a szerepet, de nem tudta összeegyeztetni a forgatásokat a többi munkájával, így nem vállalta. Amy Schumer azonban azt is elmondta, hogy amúgy sem valósulhatott volna meg a projekt, mert

a filmet készítő stúdió hallani sem akart az ő ötleteiről, neki pedig az eredeti koncepció egyáltalán nem jött be.

 

George Clooney mint Noah Calhoun (Szerelmünk lapjai)

George Clooney; Forrás: Dia Dipasupil/Getty Images

Ryan Gosling remekül hozta a Szerelmünk lapjai férfi főszerepét, és bizony közte és Rachel McAdams között megvolt az a bizonyos kémia, amit a rajongók imádtak. Később a két színész a való életben is egy párt alkotott, pedig a kezdetekkor nem voltak odáig egymásért. Meglepő, hogy valójában George Clooney alakította volna a szegény fiú, Noah karakterét.

Érdekesség, hogy a karaktert időskorában Paul Newman alakította volna,

azonban Clooney és Newman rájöttek, hogy egyáltalán nem hasonlítanak egymásra, így végül egyikőjük sem szerepelt a filmben.

ez is érdekelhet

Szerepek, amiket férfiaknak szántak, mégis nők játszottak el

Van, amikor a nemi szerepek szó szerint cserélődnek fel, és menet közben derül ki, hogy egy férfinak megírt karakter nőként sokkal jobban működik!

Tovább

 

Britney Spears mint Allie Hamilton (Szerelmünk lapjai)

Britney Spears; Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Nem Noah szerepe volt az egyetlen, aminél változás történt a Szerelmünk lapjai forgatásai előtt. Nagy esélyes volt Allie szerepére Britney Spears is. Az énekesnő akkoriban az egyik leghatalmasabb sztár volt, és a filmiparba is próbált berobbanni több-kevesebb sikerrel. A film castingfolyamatában Britney a végsőkig menetelt, de az alkotók végül úgy gondolták, hogy Rachel McAdams alkalmasabb a szerepre. Az énekesnő kicsit csalódott volt, mert Ryan Gosling és ő gyerekkori jó barátok.

 

Claire Danes mint Rose DeWitt Bukater (Titanic)

Claire Danes; Forrás: Dia Dipasupil/WireImage

El tudnál képzelni bárki mást Kate Winslet helyett a Titanic főszerepében? Pedig Claire Danes volt a film készítőinek első választása, ám a színésznő visszautasította a szerepet. Claire Danes és Leonardo DiCaprio egy évvel a Titanic megjelenése előtt együtt szerepeltek a Rómeó és Júlia című filmben, ám

a színésznő nem vágyott a szupersztárságra, ezért úgy döntött, hogy nem ő fogja alakítani Rose-t.

 

Vince Vaughn mint Joey Tribbiani (Jóbarátok)

Forrás: UIP

A Jóbarátok 30 évvel ezelőtt debütált az Amerikai Egyesült Államokban, azóta valódi kultstátuszba került, és még a fiatalabb generációk is szívesen nevetnek a 6 barát történetein. Érdekes belegondolni, hogy majdnem nem Matt LeBlanc alakította a pizzaimádó Joey Tribbiani karakterét. A HuffPostnak adott 2018-as interjújában Ellie Kanner, a Jóbarátok casting igazgatója nyíltan beszélt arról, hogy Joey Tribbiani szerepére a számtalan színész közül Vaughn volt az egyik esélyes, aki illett a szerepre,

de a csapat többi tagjához nem.

 

Hank Azaria mint Joey Tribbiani (Jóbarátok)

Hank Azaria; Forrás: Slaven Vlasic / Getty Images

Nem Vince Vaughn volt az egyetlen nagy esélyes, hogy szerepet kapjon a Jóbarátokban. Hank Azaria, aki végül Phoebe tudós barátját játszotta az első évadban, majd később visszatért, nagyon szerette volna eljátszani Joey-t.

Kétszer is elment a meghallgatásra, hogy megszerezze a szerepet,

de végül a producerek és a rendezők úgy látták jónak, ha Matt LeBlanc alakítja Joey-t. Hank Azaria azonban remekül formálta meg David karakterét, és máig nagy népszerűségnek örvend.


Janeane Garofalo mint Monica Geller (Jóbarátok)

Janeane Garofalo; Forrás: Gary Gershoff/Getty Images

Bizony a Jóbarátok szereplőgárdája teljesen más is lehetett volna. Courteney Cox az igazi Monica Geller mindenki szemében, de Janeane Garofalo is nagy esélyes volt. Sokan nem tudják, de a karaktert valójában a színésznőnek írták, mielőtt Courteney Cox egyáltalán képbe került volna. David Crane 2012-ben a Vanity Fairnek így nyilatkozott:

Amikor eredetileg megírtuk a szerepet, Janeane Garofalo hangja volt a fejünkben. Sötétebb, élesebb és mogorvább, Courteney pedig egy csomó más színt hozott bele.”

 

Blake Lively mint Karen Smith (Bajos csajok)

Blake Lively; Forrás: Gareth Cattermole/Getty Images

Amanda Seyfried még fiatal színésznő volt, amikor 2004-ben ő alakította a kicsit butácska Karen Smith karakterét a Bajos csajokban Lindsay Lohan és Rachel McAdams oldalán. A szerep azonban majdnem Blake Livelynál landolt. A színésznőnek nem kellett sokat várnia az áttörésre, 3 évvel később A Pletykafészek főszereplőjeként szerte a világon megismerték a nevét, és azóta is számos filmben feltűnt. Legutóbb a Velünk véget ér című film főszerepét kapta meg, ami jelenleg is hatalmas sikerrel fut a mozikban.


Amanda Seyfried mint Regina George (Bajos csajok)

Amanda Seyfried; Forrás: Dave M. Benett / WireImage / Getty Images

Nem ez volt az egyetlen változtatás a Bajos csajok szereplőgárdájában. Amanda Seyfriend majdnem nem Karen lett, hanem a “főgonosz” Regina George. A szerepet végül Rachel McAdams kapta meg.

Először repültem ki Los Angelesbe az édesanyámmal. Először találkoztam Lacey Chaberttel, és Lindsay Lohan volt a szobában, Blake Lively pedig Karent játszotta, aztán én voltam Regina”


- mesélte a színésznő a Vanity Fairnek korábban.


Al Pacino mint Han Solo (Star Wars)

Forrás: port.hu

Nem Harrison Ford volt George Lucas első számú választása Han Solo szerepére. Al Pacino akkoriban már A keresztapa című filmben nyújtott alakításával hatalmas sztárnak számított, hiszen mindenki tudta, hogy ő volt az a bizonyos Michael Corleone. 2014-ben elárulta, hogy karrierjének abban az időszakában szinte minden fontos szerepet felajánlottak neki, de

végül úgy döntött, hogy a Star Warsban nem ő lesz Han Solo.

 

John Travolta mint Forrest Gump

John Travolta; Forrás: Emma McIntyre/Getty Images

Ezt furcsa elképzelni, ugye? Pedig majdnem megtörtént. Tom Hanks második Oscar-díját nyerte el a jószívű, naiv élő legenda szerepéért Robert Zemeckis klasszikus 1994-es filmjében. Azonban a szerepet eredetileg John Travoltának ajánlották fel, de ő egy másik nagy alkotás, Tarantino Ponyvaregénye miatt visszautasította.

Döntése végül újjáélesztette a karrierjét.

 

Julia Roberts mint Viola De Lesseps (Szerelmes Shakespeare)

Julia Roberts; Forrás: port.hu

Gwyneth Paltrow helyett Julia Roberts kapta volna meg Viola szerepét a Szerelmes Shakespeare-ben, ám a Miramax újragondolta a projektet. Kiderült, hogy a film előkészületei előtt nem volt túl nagy egyetértés a készítők között, erről Gwyneth Paltrow is nyilatkozott korábban:

Sokáig úgy volt, hogy Julia Roberts kapja meg, aztán az a verzió szétesett. Végül a film a Miramaxnál kötött ki, és én voltam az első, akinek felajánlották a szerepet.”

 

Sandra Bullock mint Maggie Fitzgerald (Millió dolláros bébi)

Sandra Bullock; Forrás: Dave J Hogan/Getty Images

Mielőtt Clint Eastwood beszállt volna, Sandra Bullock foggal-körömmel küzdött azért, hogy a Millió dolláros bébi elkészüljön. A színésznő azonban hiába próbálkozott, akkor semmi sem lett a filmből. Később azonban Hilary Swank vette fel a bokszkesztyűt, és meg is nyerte az Oscar-díjat. Sandra Bullock úgy gondolja, hogy Hilary Swank tökéletes volt a szerepre, és “ennek így kellett lennie”.

 

Hugh Jackman mint James Bond

Hugh Jackman; Forrás: PORT.hu

A 2006-os Casino Royale máig népszerű Bond-film. Mi lett volna, ha Daniel Craig helyett Hugh Jackman köszön vissza ránk a mozivászonról? Miután az X-Menben Farkas szerepével A-listás státuszba került, ebben az időben Jackmannek szinte minden fontosabb szerepet felajánlottak. A Varietynek adott interjújában a színész így nyilatkozott:

Éppen az X-Men 2-t készültem megcsinálni, amikor felhívott az ügynököm, hogy érdekelne-e Bond. Akkoriban úgy éreztem, hogy a forgatókönyvek túl hihetetlenné és őrültté váltak, szerintem szikárabbnak és valóságosabbnak kellene lenniük.”


Mivel a produkció készítői nem voltak kíváncsiak Hugh Jackman javaslataira, a szerepet sem vállalta. Daniel Craig azonban fantasztikus volt James Bondként, és öt film erejéig maradt is a Bond-szmokingban.

 

Anne Hathaway mint Tiffany Maxwell (Napos oldal)

Anne Hathaway; Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

Jennifer Lawrence a Napos oldalban nyújtott alakításáért Oscar-díjat is kapott 2013-ban. Anne Hathaway már akkoriban is Hollywood egyik legnépszerűbb színésznője volt, így a rendező, David O. Russell először neki ajánlotta fel a szerepet. A két fél között azonban “kreatív nézeteltérések” adódtak, így végül Jennifer Lawrence lett a befutó, és egy nagyszerű filmet hoztak össze a másik főszereplővel, Bradley Cooperrel.