8 jelenet a kedvenc filmjeinkből, amiket a színészek utáltak leforgatni

Ryan Reynolds a Deadpool szexjeleneténél sokallt be, Jennifer Lawrence-nek a nyers hal okozott traumát Az éhezők viadala: Futótűz forgatásán.

Nemrég hatalmas sikert aratott itt a PORT.hu hasábjain az 5 jelenet, amit a színészek szívből utáltak leforgatni című cikkünk (amelyben megemlítettük többek között Margot Robbie Harley Quinné válását a Suicide Squadban és azt is, hogy Kate Capshaw mennyire rettegett a bogaraktól a Végzet Tempoma forgatásán).

5 jelenet, amit a színészek szívből utáltak leforgatni

A Titanicban, a Halálsoronban és a Suicide Squadban is voltak olyan jelenetek, amiket a film szereplői a hátuk közepére kívántak.

Tovább

Szerencsére a téma kimeríthetetlen kincsesbánya, mivel

a legtöbb filmnek egészen biztosan akad olyan jelenete, amit gyűlölt leforgatni egy ismert színész.

Úgyhogy a nagy sikerre való tekintettel következzen a folytatás, még több horrornak megélt forgatással!

 

1.  Adam Brown és A hobbit - Smaug pusztasága

Aki víziszonyos hollywoodi színész, az jobb, ha távol tartja magát az olyan gigaköltségvetésű fantasy blockbusterektől, mint amilyen a Peter Jackson által rendezett Hobbit-trilógia volt, ahol a cselekmény jó része Tóvárosban és környékén játszódott. A történet szerint ugyanis Bard (Luke Ewans) A hobbit - Smaug pusztasága egyik legizgalmasabb jelenetében

úgy csempészte be Tóvárosba Tölgypajzsos Thorint meg a többi törpét, hogy elbújtatta őket a lélekvesztőjén egy tucatnyi hordóba, amiket aztán színültig töltöttek döglött halakkal!

Az Orit alakító Adam Brown azonban a Metro magazinnak arról mesélt, hogy ennek a jelenetnek a forgatásán jobban rettegett az átélt megpróbáltatások miatt, mint amikor a Celeb vagyok, ments ki innen! brit változatában kellett a legszemetebb feladatokban brillíroznia:

Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! Mindig is rettegtem a halaktól, így amikor a tóvárosi hordós jelenetet forgattuk, az számomra olyan volt, mint egy szívatós feladat [a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben]! A filmben sűrűn használt CGI miatt azt hittük, hogy ez is egy számítógép által generált jelenet lesz, és a hordó CGI halakkal lesz tele. De nem, a dolog nagyon rosszul sült el, és a végén tetőtől talpig beborított a halbelsőség!

 

2. Jennifer Lawrence és az Az éhezők viadala: Futótűz

Ha nem lett volna eléggé gyötrelmes már eleve az, hogy Jennifer Lawrence-nek egy gyilkos túlélőshow-ban kellett részt vennie, a színésznőnek Adam Brownhoz hasonlóan gyűlt meg a baja a halakkal. Az éhezők viadala: Futótűz című népszerű regényadaptáció egyik tengerparti jelenetében. Az Oscar-díjas színésznőt ugyanis

az viselte meg leginkább, amikor nyers halat kellett ennie.

A Times of India hasábjain megjelent interjújában már az emlékkép puszta felidézésétől is kiakadt:

Ez nem olyan volt, mint egy szusi. Tényleg fogtam egy halat, és meg kellett ennem!

 

3. Isla Fisher és a Szemfényvesztők

Isla Fisher majdnem meghalt ennek a 2013-as bűvészes blockbusternek a forgatásán annak a jelenetnek a felvételén, amikor leláncolva bedobják egy vízzel teli tartályba, ahonnan ha nem jön ki 60 másodperc alatt, piranhákat zúdítanak a nyakába (igen, már megint azok a fránya halak). Egy interjúban azonban elmesélte, hogy ebben a jelenetben

egyáltalán nem kellett megjátszania azt, hogy rettegve püföli a tartály falát, mert tényleg beakadt a lánca a tartálya aljába, és már elfogyott a levegője...

Mindenki azt hitte, hogy csodálatosan alakítom a szerepemet. Valójában fuldokoltam.

 

4. Robert Pattinson és a Vizet az elefántnak

Robert Pattinson az MTV-nek mesélt arról, hogy a Vizet az elefántnak forgatása idején

szó szerint taknya-nyála egybe folyt egy legrosszabbkor  jött megbetegedés miatt.

Ez igencsak kellemetlen volt akkor, amikor az egyik jelenetben Reese Witherspoon karakterével kellett szerelmeskednie:

Akkor forgattunk, amikor épp nagyon megfáztam. Az orrom állandóan folyt, és az egyik jelenetben, amelyben Reese-nek pedig parókája volt, szó szerint beletöröltem az orromat a hajába.

 

5. Patrick Swayze és a Dirty Dancing

A 2009-ben elhunyt Patrick SwayzeThe Time of My Life című életrajzi könyvében nem festett túl jó képet legismertebb filmje, a Dirty Dancing női főszereplőjéről, Jennifer Greyről. A visszaemlékezése szerint ugyanis az akkor 27 éves színésznő úgy viselkedett a fogatáson, mint egy éretlen bakfis:

folyton elragadták az érzelmei, sírva fakadt, ha valaki kritizálta, máskor meg bugyután nevetgélni kezdett, ami miatt újra és újra fel kellett venni a jelenetünket.

Patrick Swayze nehezen tolerálta ezt a viselkedést, mert fizikailag nagyon lefárasztották a betanulandó tánclépések, ráadásul

pokolnak élte meg a tóban gyakorlós jelenetet, mivel a víz jéghideg volt, neki pedig újra és újra a feje fölé kellett emelnie a színésznőt, akit a végén már 200 kilósnak érzett.

 

6. Ryan Reynolds és a Deadpool

Azt hihetnénk, hogy egy képregényfilmben az intenzív harci jelenetek, vagy esetleg az egész napos, szűk spandexben való létezés okozza a legnagyobb fejfájást a főszereplőknek.

Ehhez képest Ryan Reynolds a szexjelenetekkel szenvedett leginkább a Deadpool forgatásán!

A The Fix magazinnak ugyanis elmondta, hogy az ágyjelenetekből összeállított montázs, amelyben ő és Morena Baccarin a legkülönfélébb módon és pozitúrában hódolnak az örömöknek, papíron fergetegesen szórakoztatónak tűnt, ám maga a munka minden volt, csak nem ilyen:

Nem annyira izgató, inkább csak röhejes, és időnként rémisztő. Ez egy teljes évnyi szex volt, egy nap alatt. Ami sokkal jobban hangzik, mint amilyen volt, hidd el nekem!

 

7. Mary Elizabeth Mastrantonio és A mélység titka

James Cameronról sokan megírták már, hogy legendásan embert próbáló forgatásokon hozta össze a legsikeresebb blockbustereit, a Terminator-filmektől kezdve a Titanicon át az Avatarig. Mary Elizabeth Mastrantonio visszaemlékezése szerint A mélység titka egy olyan film volt, amiről sok dolgot el tudna mondani, „de azt pont nem, hogy élmény volt leforgatni”. A színésznő szerint sokszor kellett mentális és fizikai fájdalmat elszenvednie. Ed Harris egy 2016-os Entertainment Weekly-interjúban idézte fel, hogy annál a jelenetnél, amikor neki kellett Mary Elizabeth Mastrantonio karakterét pofozgatnia és ráordítania, hogy ébredjen fel, a színész kiszúrta, hogy bár a kamera forog, nincs benne film, mégsem szólt senki, hogy álljon le, és hagyja abba az ordítást.

Amikor Mastrantonio is észrevette, hogy elfogyott a nyersanyag, felállt, és kisétált a felvételről, de előtte még odakiabált Cameronnak, hogy

Nem vagyunk állatok!

 

8. Faye Dunaway és a Kínai negyed

Faye Dunaway nem az a tipikus, csendesen kötögető angolkisasszony – erről Roman Polanski is meggyőződhetett az 1974-es Kínai negyed forgatásán. Történt ugyanis, hogy a rendező úgy csikart ki egy éles sikolyt a színésznőből, hogy teljesen váratlanul kitépte pár hajszálát. Erre Dunaway ezekkel a keresetlen szavakkal reagált:

Hát ezt nem hiszem el! Ez az anyaszomorító kitépi a hajam!

A visszaemlékezések szerint máskor is purparléba keveredett Dunaway és Polanski. Egy autós jelenet felvételekor a színésznő már könyörgött, hogy tartsanak pisiszünetet, ám a rendező hajthatatlan volt, és még egyszer megismételtette a képsort. Ám amikor Polanski a kocsihoz hajolt, hogy instruálja az újabb felvétel előtt,

Dunaway arcon löttyintette egy kávés pohárnyi folyadékkal – és utána már érdekes módon nem ragaszkodott annyira a pisiszünethez...

 

(via Faroutmagazine.co.uk)