8 szerelmes, akik a vásznon is egy párt alkottak

Van, hogy nem is kell annyira megjátszani a szerelmet.

A színészek remekül hitetik el a filmekben, hogy szikrázik köztük a levegő, és egy párt alkotnak, hiszen ez a mesterségük lényege. Aztán van olyan, hogy a filmbeli románcból valódi szövődik. És nem utolsó sorban az is megesik, hogy olyanok játsszák el, hogy egy pár, akik a való életben is együtt vannak. Vagy várjunk, akkor nem is játsszák! Íme nyolc olyan film, melyben a szerelmespárok a valóságban is együtt vannak.


Melissa McCarthy és Ben Falcone (Koszorúslányok – 2011)

Forrás: Getty Images

 

Már a kilencvenes évek elején összebarátkoztak, majd ‘98-ban együtt jártak írótanfolyamra. 2005-ben házasodtak össze. Első közös szerepük a Szívek szállodájában volt, de egy párt a 2011-es Koszorúslányok című filmben alkottak.


Kirsten Dunst és Jesse Plemons (A kutya karmai közt – 2021)

Forrás: Getty Images

 

Először a Fargo sorozatváltozatának második évadában alakítottak egy párt, 2015-ben, ám csak a következő évben kezdődött a kapcsolatuk. 2021-ben, A kutya karmai közt című Netflix-filmben is együtt szerepeltek, de a legnagyobb esemény 2022-ben volt, amikor Jamaicán összeházasodtak.


Nicole Kidman és Tom Cruise (Tágra zárt szemek – 1999)

Forrás: Warner Bros. / Getty Images

 

Ők voltak a kilencvenes évek hollywoodi álompárja. Kidman és Cruise az 1990-es Mint a villám című filmben játszott először szerelmespárt, nem sokkal később össze is házasodtak. Később a Túl az Óperencián (1992) és a Stanley Kubrick által rendezett Tágra zárt szemekben (1999) is párt alakítottak. 2001-ben váltak el.

 

Emily Blunt és John Krasinski (Hang nélkül – 2018)

Forrás: Getty Images

 

2008 novemberében kezdtek randevúzni, és 2010-ben házasodtak össze Olaszországban. Bár mindketten több hollywoodi filmben játszottak, szerelmespárt 2018-ban alakítottak a Hang nélkül című posztapokaliptikus horrorban. A filmet Krasinski írta és rendezte is.


Viola Davis és Julius Tennon (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? – 2014-2020)

Forrás: Getty Images

 

2003-ban házasodtak össze. A kamerák mögött folyamatos a szakmai kapcsolat köztük, mivel együtt vezetik a JuVee Productions produkciós céget, a kamerák előtt viszont csak 2018-ban alakítottak egy párt a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatban.

 

Maxine Bahns és Edward Burns (Ő az igazi – 1996)

Forrás: Getty Images

 

Burns írta, rendezte és ő is játssza a főszerepet az 1996-os Ő az igazi című filmben, így nem véletlen, hogy akkori barátnője, Maxine Bahns alakította a szerelmét a vásznon is. A film nem kapott túl jó kritikákat, és kettejük kapcsolata sem bizonyult tartósnak: Burns 2003-ban feleségül vette a modellként tevékenykedő Christy Turlingtont.


Angela Bassett és Courtney B. Vance (Vészhelyzet – 1994-2009)

Forrás: Getty Images

 

Először 1986-ban találkoztak, amikor mindketten a Yale School of Drama diákjai voltak. Kapcsolatuk viszont csak tíz évvel később kezdődött, és 1997-ben házasodtak össze. A Vészhelyzet című sorozat utolsó 15. évadjában láthattuk őket egy párként: Angela Bassett alakította Cate Banfield doktornőt, Courtney B. Vance pedig a férjét.

 

Christine Taylor és Ben Stiller (Zoolander, a trendkívüli – 2001)

Forrás: Getty Images

 

1999-ben, a Heat Vision and Jack című sorozat pilotjának forgatásán ismerkedtek meg, és ez volt kapcsolatuk kezdete is. Több közös filmben is játszottak, melyek közül a legjelentősebb a Zoolander, a trendkívüli, amelyben Stiller a címszereplő szupermodellt, Taylor pedig egy újságírót alakít, akibe Zoolander beleszeret. Bár 2017-ben bejelentették, hogy különválnak, 2020-ban, a pandémia alatt együtt éltek.


(via The Independent)