8 színész, aki utálja a saját filmjét

Amikor aláírták a szerződést, akkor még jó ötletnek tűnt, de aztán keservesen megbánták.

A filmpremierekre időzített promóinterjúkban minden színész nagyon lelkes, úgy nyilatkoznak az új bemutatóikról, mint ha az lenne a legjobb dolog a szeletelt kenyér feltalálása óta. Később aztán kibújik a szög a zsákból, és idővel az igazi véleményüket is megtudjuk. Például, hogy utálták a filmet, és már szánják-bánják, hogy igent mondtak az ajánlatra. Íme néhány tanulságos példa.

 

George Clooney - Batman és Robin (1997)

Michael Keaton, Val Kilmer, Christian Bale, Ben Affleck, Robert Pattinson – Hollywood legismertebb színészei közül sokan eljátszották már a Denevérembert, azonban csak egyiküknek jutott az a „megtiszteltetés”, hogy mellbimbóval ellátott Batman-jelmezt viselhetett - és ez George Clooney volt.

Azt hiszem, a Batman óta, vagyis legalább 20 éve nem vagyok hivatalos a Comic Conokra... Egyszer találkoztam Adam Westtel [a '60-as évek Batman-sorozatának ikonikus sztárjával], és bocsánatot kértem tőle is. Bocsánatot kérek a jelmezen lévő mellbimbóért is. Röstellem, elnézést kérek érte!

- mondta egyszer a szerepről. "Akkoriban azt hittem, hogy ez egy nagyon jó karrier lépés lesz. De nem így lett."


Halle Berry - Macskanő (2004)

Halle Berry azon kevés színészek egyike, akik személyesen vették át az Arany Málna-díjat. "Nagyon szépen köszönöm. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy itt leszek fent" - mondta a közönségnek, mielőtt saját Oscar-díj-átvételi beszédét parodizálva köszönetet mondott menedzserének és a stúdiónak.

Szeretném megköszönni a Warner Bros.-nak, hogy szerepet adtak ebben a szaros, istenverte filmben. Pont erre volt szüksége a karrieremnek – a csúcson voltam, most a mélyponton vagyok.”

Nemrég azt mondta, hogy régóta "cipeli a film kudarcának súlyát", Jimmy Kimmel showműsorában pedig így fogalmazott: "Bármilyen sikere is volt vagy nem volt, úgy tűnt, mintha az egész az én hibám lenne. De valójában nem az én hibám volt."

Ben Affleck – Daredevil, a fenegyerek (2003)

A legtöbb képregényrajongó rühelli az első Daredevil-filmet, de annyira biztos nem utálja senki, mint Ben Affleck. "A Daredevil egyáltalán nem működött" - mondta a színész az Entertainment Weeklynek 2007-ben. Amikor 2013-ban elvállalta Batman szerepét, vagyis átigazolt a Marvel legnagyobb konkurenciájához, a DC-hősök közé, a Playboynak még őszintébben beszélt a filmhez való viszonyáról:

Az egyetlen film, amit igazából megbántam, az a Fenegyerek volt. Egyszerűen megöl engem. Imádom azt a történetet, azt a karaktert, de tény, hogy elb*szták, és ahogyan elb*szták, az még mindig fájó tüskeként van bennem. Talán ez motivált arra, hogy Batman legyek.”


Brad Pitt - Az ördög maga (1997)

Brad Pitt sok filmet megbánhatna (például az 1992-es iszonytató Huncut világot), de a Newsweeknek 1997-ben adott interjújában a színész a személyes legrosszabbjaként Az ördög magát nevezte meg. Az Alan J Pakula-film úgy kapott zöld utat, hogy semmifajta koncepciója nem volt.

“Nem volt forgatókönyv. Illetve volt egy nagyszerű forgatókönyv, de azt különböző okokból eldobták. Több mindent is közben kellett kitalálni. Ez volt a legfelelőtlenebb filmforgatás, ha lehet egyáltalán annak nevezni, amit valaha láttam. Nem hittem el, ami történik.”

Egy ponton a színésznek annyira elege lett, hogy azt kérte, hadd szálljon ki a produkcióból, ám a stúdió több millió dolláros kártérítést követelt, így végül maradt.


Michelle Pfeiffer - Grease 2 (1982)

"Teljes szívemből utáltam azt a filmet, és nem tudtam elhinni, milyen rossz volt" - mondta Michelle Pfeiffer a Grease folytatásáról. "Akkoriban fiatal voltam, és nem volt még elég rutinom." Szerencsére Pfeiffer gyorsan megtanulta, hogy kell kiszúrni a jó forgatókönyveket, mert következő filmje Brian De Palma klasszikusa, a Sebhelyesarcú lett.


Mark Wahlberg - Az esemény (2008)

Mark Wahlberg nagyon nem szereti M Night Shyamalan kritikusok által sem kedvelt filmjét, Az eseményt, talán mert a legtöbbet az ő karakterén élcelődtek. A film egyik jelenetében a színész 100 százalékos beleéléssel egy gyilkos növénnyel beszélget, és ha ez leírva nevetségesen hangzik, akkor a vásznon még nevetségesebb látvány.

Wahlberg A harcos (2010) című filmje promóciója közben elszólta magát, amikor azt mondta, filmbeli partnerének, „Amy Adamsnek rohadt nagy mázlija volt, hogy végül nem kapta meg Az esemény női főszerepét”. Aztán ki kellett fejtenie, hogy a film pocsék, a sztorinak meg az égvilágon semmi értelme, az egészet be sem kellett volna mutatni.


Viola Davis - A segítség (2011)

Forrás: outnow.ch

 

Azt gondolnánk, hogy egy Oscar-jelölést érő szerep elvállalását senki nem bánja meg utólag, de Viola Davis esetében ez történt. A színésznő azt nehezményezi, hogy az általa alakított Aibileen Clark szobalány „hangja nem hallatszik eléggé” a film végső verziójában. A The New York Timesnak úgy nyilatkozott Tate Taylor filmjéről, hogy abból nem derül ki, milyen érzés 1963-ban fehéreknek dolgozni és gyerekeket nevelni, mert ezzel a részével nem foglalkozik a történet.


Paul Newman – The Silver Chalice (1954)

Paul Newman olyan magasra tette a lécet, hogy a The Silver Chalice bemutatása előtt az Oscar-díjas színész hirdetést adott fel a szaksajtóban, amelyben arra buzdította az embereket, hogy ne nézzék meg a filmet a tévében. Később "az 1950-es években készült legrosszabb mozifilmnek" nevezte a produkciót.

Via: The Independent