8 sztár, aki keservesen megbánta egy régi filmjét

Jessica Alba, Ben Affleck és Gwyneth Paltrow is szánja-bánja már, hogy annak idején hitvány hollwoodi blockbusterekhez is asszisztált. De vajon melyek voltak ezek a filmek?

Számos ismert hollywoodi színésznek van olyan filmje, amire egyáltalán nem büszke, és ha már feltalálták volna az időgépet, legszívesebben visszamenne, és nem is szerződne le rá. Természetesen akadnak olyan sztárok, akik utólag képesek tanulni a rossz forgatási tapasztalatokból, mások viszont egyszerűen csak örökre ki akarják törölni mindenki emlékezetéből a ballépéseiket. Íme egy lista azokról a színészekről, akik megbánták egy-egy filmszerepüket.

1. Jessica Alba: Fantasztikus Négyes

Jessica Albának csak egyetlen olyan szerepe van, amit utólag megbánt, de az rögtön két filmet jelent: 2005-ben és 2007-ben is ő volt Sue Storm, azaz a Láthatatlan Lány. Ezek a mostani Marvel-filmözön előtti Marvel-filmek elég rossz kritikákat kaptak, anyagilag sem váltották be az előzetes reményeket, de sztoriban és látványban sem értek fel a Pókember vagy az X-Men színvonalához. Jessica Alba számára ráadásul olyan szörnyű megpróbáltatás volt ezeken a blockbustereken dolgozni, hogy örökre ott akarta hagyni Hollywoodot. Az Elle magazinnak adott egyik korábbi interjújában így emlékezett vissza:

Abba akartam hagyni a színészkedést. Utáltam! Nagyon utáltam! A karakterem haldoklásának forgatása közben Tim Story rendező azt akarta, hogy „szépen sírjak”. Ez elgondolkodtatott. Nem vagyok elég jó? Nem elég jók az ösztöneim és ahogy kifejezem az érzelmeimet? És akkor azt mondtam: b*sszák meg, engem nem érdekel többé ez a biznisz!
Forrás. InterCom

 

2. Tom Hardy: Star Trek 10. - Nemezis

A 2002-ben bemutatott Star Trek 10 nemcsak Tom Hardy első nagy hollywoodi filmje volt, de az első olyan is, amivel kapcsolatban valószínűleg azt kívánja, bárcsak soha ne forgatta volna le. Hardy ritkán beszél erről a munkájáról, ám amikor mégis, akkor rendre azt nyilatkozza, hogy szörnyű élmény volt... Patrick Stewart is elmesélte már interjúkban, hogy kollégája nem volt vele valami barátságos a forgatáson. Persze ez magyarázható azzal is, hogy a fiatal brit sztár a gonosz Shinzont, Jean-Luc Picard kapitány romulán klónját alakította a történetben. Maga Tom Hardy így emlékezett vissza a forgatásra a Total Filmnek 2013-ban adott interjújában:

Rettegtem! Minden nap rettegtem a forgatáson, de ez talán a karakteremnek is jót tett. Az ilyesmit nem lehet elrejteni, a kamera fel fogja venni. Tényleg nem voltam a helyzet magaslatán. Számomra minden arról szólt, hogy hogy a csudában csinálhatnám végig ezt az egészet? Nagyon komolyan vettem.
Forrás: UIP-Duna Film

 

3. Charlize Theron: Hulla, hó, telizsák

Charlize Theron a 2003-as A rém című filmben nyújtott alakításával elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat, és ezzel Hollywood egyik legismertebb és legkeresettebb sztárja lett. Néhány évvel korábban viszont együtt szerepelt Ben Affleckkel a 2000-es évek egyik legrosszabb filmjében, a Hulla, hó, telizsák című akcióthrillerben. 2008-ban az Esquire-nek így nyilatkozott erről:

Az egy nagyon, nagyon, nagyon rossz film volt. De még ha maga a film sz*r is volt, legalább John Frankenheimerrel dolgozhattam együtt. Nem hazudhatok magamnak, csak azért csináltam meg, mert ő rendezte A mandzsúriai jelöltet, ami minden filmek legjobbika! De már k*rvára sajnálom, hogy ezt a filmet elb*sztam.
Forrás: UIP-Duna Film

 

4. Ben Affleck: Fenegyerek

Ben Afflecknek viszont érdekes módon Charlize Theronnal ellentétben nem a Hulla, hó, telizsák az a filmje, amit utólag vállalhatatlannak tart, hanem a 2003-as Fenegyerek, amelyben a címszereplő vak szuperhőst alakította. Amikor 2013-ban Affleck elvállalta Batman szerepét, vagyis átigazolt a Marvel legnagyobb konkurenciájához, a DC-hősök közé, a Playboynak igencsak őszintén beszélt a a képregényfilmekhez való viszonyáról:

Az egyetlen film, amit igazából megbántam, az a Fenegyerek volt. Egyszerűen megöl engem. Imádom azt a történetet, azt a karaktert, de tény, hogy elb*szták, és ahogyan elb*szták, az még mindig fájó tüskeként van bennem. Talán ez motivált arra, hogy Batman legyek.
Forrás: InterCom

 

5. Gwyneth Paltrow: Flört a fellegekben

Az 1998-as Szerelmes Shakespeare-ért Oscar-díjjal jutalmazott Gwyneth Paltrow az új évezred egyik legnagyobb sztárja volt. A film, amit igazán megbánt ebből a korszakból, a 2003-as Flört a fellegekben volt, amelyben egy Donna nevű fiatal nőt alakított, aki zűrös családból származott, és légiutas-kísérőként próbált új életet kezdeni. A blockbusternek szánt produkció azonban megbukott a pénztáraknál, és a kritikusok is ízekre szedték. A színésznő a The Guardian című lapnak elmondta, hogy

szerinte is „szörnyű film volt”, de ami még ennél is rosszabb, hogy az a Harvey Weinstein győzte meg, hogy mégis forgassa le, akit azóta elítéltek szexuális zaklatásért.

Gwyneth Paltrow egyébként már 1998-ban is nyilvánosan elítélte Weinstein már akkoriban is köztudott, csak szőnyeg alá söpört viselkedését, és saját bevallása szerint már akkor is utálta a nagy hatalmú producert, amiért katasztrofális fogadtatású filmekre beszélte rá.

Forrás: UIP-Duna Film

 

6. Robert Pattinson: Alkonyat

Talán nehéz elképzelni, hogy egy sztár utólag megbánja azt a filmjét, ami élete egyik legnagyobb sikere, és aminek lényegében az egész karrierjét köszönheti. Az Alkonyat 2008-as bemutatója óta azonban Robert Pattinson meglepően őszintén beszélt arról, hogy nem kedveli sem a sorozatot, sem Edward Cullen szerepét, sőt, odáig ment, hogy az eredeti Alkonyat-könyveket is kigúnyolta az E! magazinnak adott interjújában:

Olyan volt, mintha [Stephenie Meyer írónő] szexuális fantáziáját olvastam volna, különösen, miután kijelentette, hogy a könyve egy álmon alapszik. Az ember szinte már kényelmetlenül érzi magát, amikor ezeket a dolgokat olvassa.
Forrás: SPI

 

7. Colin Farrell: Miami Vice

Ahogy a fentebb felsorolt színésznek, úgy Colin Farrellnek is van egy olyan filmje, amelyet szeretne örökre elfelejteni. De ez nem a Nagy Sándor, a hódító című szandálos eposz, és nem is a már ebben a cikkben is emlegetett, Ben Affleck-féle Daredevil (ebben Farrell volt a főgonosz), hanem a Miami Vice. A színész nem is fogta vissza magát, amikor 2010-ben a Total Film a '80-as évek kultikus tévésorozatának remake-jéről kérdezte: hiába vette át James Crockett nyomozó ikonikus szerepét Don Johnsontól épp ő, nem volt benne köszönet!

Nekem nem tetszett annyira. Szerintem a stílus felülírta a lényeget, és ezért vállalom a felelősség oroszlénrészét. Ez a film biztosan nem lett volna díjnyertes, vagy a rajongók kedvence, és elismerem, hogy hatalmas baklövés volt. Soha sem lett belőle egy új Halálos fegyver. Azt hiszem, elszalasztottunk egy nagy lehetőséget.

Colin Farrellnek egyébként igen sötét korszaka volt, amikor a Miami Vice készült, mivel a forgatás végét követően elvonóra ment, és végül James Crockett nyomozó szerepe arra késztette, hogy újragondolja az addigi karrierjét.

Forrás: UIP-Duna Film

 

8. Zac Efron: High School Musical - Szerelmes hangjegyek

Zac Efron első nagyobb szerepe a High School Musical című zenés-táncos Disney-produkció volt, ami akkora bombasiker lett, hogy két folytatás is készült hozzá. A színész, aki azóta már olyan kiváló filmekben mutatja meg, mire is képes valójában, mint az Ákozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány vagy a Vaskarom, sosem titkolta, hogy rossz véleménye van a High School Musicalről. Állítólag egyszer azt mondta, bárcsak visszamehetne az időben, és megmondhatná fiatalabb önmagának, hogy ne vállalja el a szerepet.

Nagyot üt Zac Efron letaglózóan szomorú pankrátorfilmje

A Vaskarom a Von Erich família igaz történetén keresztül mutatja be, mekkora ára volt annak, hogy a pankráció tévénézők millióit lázba hozó show lett a kisgatyás izomhegyek röhejes adok-kapokjából.

Tovább

 

Amikor 2016-ban a Men's Journalnak adott interjút, bevallotta, hogy Troy Bolton szerepe igencsak terhes a számára:

Ha hátralépek egyet, és visszanézem magam, néha még mindig szét akarom rúgni annak a srácnak a seggét [aki akkor voltam]. Csinált néhány klassz dolgot néhány klassz emberrel... De, úgy érzem, ő még mindig csak az a kib*szott kölyök a High School Musicalből.
Forrás: InterCom

 

(via Looper)