A 10 legostobább döntés a hollywoodi filmekben

Van, aki csak naiv, más meggondolatlanul cselekszik, de az is előfordul, hogy az arrogancia okozza a szereplő vesztét.

Nem szép dolog az áldozathibáztatás, de van, amikor akkora böszmeséget követ el egy szereplő, hogy nehéz megállni. Lássunk 10 ilyen hírhedt esetet.


Q gigantikus bakija a Skyfallban

Meg tudja valaki mondani, hogyan került a rendszerünkbe?"

A buta döntés: A titkosszolgálat állítólagos zsenije, Q úgy dönt, hogy az MI6 egykori ügynökének laptopját rákapcsolja a hálózatra, egy olyan vírust szabadítva ezzel el, ami tönkreteszi az MI6 belső biztonsági rendszerét.

Ha okosabb lett volna: Egy kicsit babrált volna még a számítógéppel. Vagy legalábbis gyanakodott volna, hogy vajon miért olyan könnyű kitalálni a jelszót.


Simon szabadjára engedése A pusztítóban

Ne aggódj. Finom leszek. Jó vagyok a finomkodásban."

A buta döntés: Dr. Raymond Cocteau terve, hogy megteremtse a tökéletes társadalmat, eleve sok sebből vérzik, de a legnagyobb ökörség, amit elkövet, hogy beleegyezik abba, hogy ne csak a többszörös gyilkos halálosztót, Simon Phoenixet szabadítsák ki, hanem a gyilkos bűnözőkből álló csapatát is kiolvasszák.

Ha okosabb lett volna: Át kellett volna programozni a rabok agyát, hogy ne tudják megölni őt – pont úgy, ahogy Simonnal is tették. Vagy esetleg békésebb megoldást találni az ellenállás problémájára.


Eddie feledékenysége a Csúcshatásban

Nyilvánvalóan elszámoltam néhány dolgot."

A buta döntés: Eddie rájön a siker titkára - a drogokra, vagyis az okosító „intelligens gyógyszerre”. Ami bár megkérdőjelezhető, de nem ez a fő probléma, hanem hogy miután beszed egy raklap tablettát, elcsábít egy csomó nőt és rengeteg pénzt keres, valahogy elfelejti visszafizetni a 100 ezer dollárt, amit egy orosz maffiához tartozó uzsorástól kért kölcsön, aki ezt követően megpróbálja megölni.

Ha okosabb lett volna: Ír egy listát a határidős tennivalóiról.


A Doki felesleges áldozata - Vissza a jövőbe

Fuss, Marty!"

A buta döntés: Doki kiszúrja, hogy terroristák közelednek, és úgy dönt, hogy egy apró pisztollyal rájuk lő, rengeteg lehetőséget adva így nekik, hogy a sokkal jobb és nagyobb fegyvereikkel agyonlőjék őt.

Ha okosabb lett volna: Dokinak, Martynak és Einstein kutyának egyszerűen be kellett volna ugraniuk a kocsiba, és elrepülni a jövőbe vagy a múltba.


Will naivitása A majmok bolygójában

Majom egyedül... gyenge. Majmok együtt erősek."

A buta döntés: Will annak ellenére, hogy látja, az AZ-112 nevű gyógyszer milyen hatással van az első főemlős tesztalanyra, úgy dönt, hogy örökbefogadja a csimpánzbébit, Caesart, és figyelmen kívül hagyja az intelligenciájával járó potenciális veszélyeket - jelen esetben egy majomlázadást, amelynek során elfoglalják a bolygót.

Ha okosabb lett volna: Elképzelhetetlen... A filmes tudósok soha nem viselkednek okosan.


Gordon öngyilkos küldetése A sötét lovag – Felemelkedésben

Ez a rendőrség dolga."

A buta döntés: Amikor Gordon rendőrfőnök rájön, hogy Bane a csatornákban rejtőzik, úgy dönt, hogy Gotham teljes rendőri állományát az alagutakba küldi, hogy kifüstöljék a főgonoszt és csatlósait. Az eredmény: mind meghalnak.

Ha okosabb lett volna: Rájött volna, hogy ez egy elég nyilvánvaló csapda, és inkább egy kisebb csapatot küld csak le a csatornába felmérni a terepet a város teljes rendőri állománya helyett.


A nácik kisegítése Az elveszett frigyláda fosztogatóiban

Tudod, milyen óvatos fickó vagyok."

A buta döntés: Miután Indiana Jones és barátnője, Marion rájönnek, hogy a nácik rossz helyen keresik a frigyládát, úgy döntenek, maguk nyomozzák ki, hogy hol van a Lelkek Kútja, és a németeket ezzel egyenesen oda vezetik.

Ha okosabbak lettek volna: Ellenálltak volna a kísértésnek, hogy felkutassák a történelem legnagyobb zsákmányát, és egyszerűen hazamentek volna.


Edward rómeóskodása az Alkonyat – Újholdban

Egyszerűen nem tudnék olyan világban élni, ahol te nem létezel."

A buta döntés: Edward azt hiszi, hogy igaz szerelme, Bella öngyilkos lett, ezért egy Rómeó és Júlia-szerű tisztelgés keretében úgy dönt, hogy véget vet a saját életének, annak ellenére, hogy ő volt az, aki elhagyta a lányt.

Ha okosabb lett volna: Ellenőrizhette volna, hogy Bella életben van-e, mondjuk úgy, hogy felhívja az apját, esetleg küldött volna neki egy sms-t, vagy akár megpróbálhatta volna telefonon is elérni, amivel azonnal tisztázta volna a félreértést.


Fűrészelés a Fűrészben

Forrás: Budapest Film
Azt akarja, hogy vágjuk át a lábunkat!"

A buta döntés: Miután Jigsaw jól megkínozta, Lawrence választás elé kerül: vagy levágja a saját lábát, hogy kiszabaduljon a bilincsekből... vagy nyújtózkodik egy kicsit, és felveszi a csörgő mobiltelefont, amelynek a másik végén a felesége, a lánya vagy a rendőrség várja, hogy megmenthesse.

Ha okosabb lett volna: Megtalálhatta volna a módját annak, hogy eljusson a kinyújtott kezéhez kínzóan közel fekvő telefonhoz. Az inget érleszorító helyett használhatta volna lasszóként vagy a fémfűrésszel is elérhette volna, esetleg a másik fogoly odadobhatott volna egy tárgyat, amivel közelebb löki hozzá a telefont.


Bájcsevej a Sikolyban

Forrás: HBO
Ki az?"

A buta döntés: A Sikoly-franchise rögtön egy nagy böszmeséggel kezdődik: csörög a telefon, Casey (Drew Barrymore) felveszi, majd hiába derül ki gyorsan, hogy egy őrült csávó van a vonal túloldalán, kedélyesen elbeszélget, sőt már-már flörtöl vele, mielőtt leesik neki, hogy az illető valószínűleg nem randira vágyik.

Ha okosabb lett volna: Leteszi a telefont, bezárja az ajtókat és hívja a rendőrséget. És behúzza a függönyt.

Via: Gamesradar