A 6 legemlékezetesebb karácsonyi ajándék a filmekben

Aranyos állatka, aminek vérfürdő lesz a vége, vagy egy fából faragott uborka. Kiváló ajándékok!

Gizmo – Szörnyecskék

Kedves, aranyos, szőrös és pici: ki ne szeretne egy olyan jószágot, mint egy mogwai? Csakhogy e kedves kis állat veszedelmes is lehet, ha nem tartják be a következő szabályokat: " Ne érje nedvesség a testét! Tartsd távol az éles fénytől! De ami a legfontosabb: hiába sír, hiába könyörög, soha, de soha ne etesd meg éjfél után!" És ami a Szörnyecskékben kedves karácsonyi ajándéknak indult, abból egy vicces, ám brutális vérfürdő lesz.

 

Talkboy – Reszkessetek, betörők 2. 

Magyarországra soha nem jutottt el a Talkboy nevű szerkezet – a szülők legnagyobb örömére. Ez a kinézetre egy kis videokamerára hasonlító masina egy olyan furmányos magnó, amivel a helyben rögzített hangot kedvünkre gyorsíthatjuk vagy lassíthatjuk. A Reszkessetek, betörők 2-ben Kevin többek közt a hangját mélyíti el vele, hogy elintézze az anyagiakat a szállodában, azaz mindent apja hitelkártyájára terheljen. A Talkboy valószínűleg a kis csirkefogók álma volt, mert elmés módon szívathattak meg vele bárkit.

 

Jack Skellington ajándékai – Karácsonyi lidércnyomás

Jack Skellington csak jót akar, mikor a Mikorártstól lenyúlja a karácsonyi ajándékozás feladatát, és a saját ízlése szerint vezényli le az ünnepet. Halloweenváros lakói: a tengeri szörny, a farkasember, a zombi, a boszorkány és a baltás gyilkos nagy örömmel készítik az ajándékokat a gyerkőcöknek, amiket aztán a szakállas csontváz a karácsonyfák alá csempész. Csakhogy a halloween szellemében készült ajándékok veszélyesek: az óriási kígyó lenyeli a karácsonyfát, az ajtóra akasztott koszorú vérszomjas szörnyeteggé válik, és a gyerekek általában nem szoktak örülni a zsugorított emberfejnek.

 

Turbo Man figura – Hull a pelyhes

Arnold Schwarzenegger vígjátéka tökéletesen ábrázolja a karácsony előtti őrületet, és az aktuális sikerjáték, a Turbo Man figura utáni elkeseredett, akciófilmbe illő hajszát. Pedig Turbo Man nem egy nagy szám, szokásos akciófigura, csak épp minden gyerek azt akarja.

 

Fából faragott uborka  –Tapló télapó

A fura dagi kisgyerek épp a Télapó és Télanyó húgának légyottjára nyit rá, hogy átadja Télapó ajándékát: ki tudja, mi sugallta az ötletet, de a srác egy fából faragott uborkát talált a legtökéletesebbnek. Ami ráadásul még vörösbarna is, mert farigcsálás közben a gyerek megvágta az ujját, és jól összevérezte a botot.

 

Egy éves tagság a Havi Pipere Klubba – Karácsonyi vakáció

A Karácsonyi vakációban Clark Griswold nagyon várja már a céges éves prémiumát: úszómedencét akar építtetni az udvarra, és az előleghez kiürítette a bankszámláját is. Úgy várja hát a csekket, mint egy falat kenyeret, de helyette éves tagságot kap a Havi Pipere Klubba. A jó Eddie kuzin orvosolja a pofátlanságot azzal, hogy elrabolja a sóher főnököt.