A 73 éves Sigourney Weaver elmeséli, hogyan tudott egy 14 éves lányt eljátszani

Az Avatar folytatásában ő alakítja Jake és Neytiri kamaszlányát.

James Cameron régóta várt filmjében, az Avatar: A víz útjában ismét Sam Worthington és Zoe Saldaña alakítják a főszerepeket, de visszatér Sigourney Weaver is. Ő nem az eredeti karakterét, Dr. Grace Augustine-t alakítja, ő ugyanis meghalt az első filmben, hanem Sullyék örökbefogadott lányát, a 14 éves Kirit játssza.

A Vanity Fairnek adott interjújában a 73 éves Weavertől megkérdezték, hogyan reagált, amikor Cameron azzal kereste meg, hogy játsszon el egy tinilányt. Az Oscar-jelölt színésznő először egy viccel ütötte el a kérdést, mondván, nem hiszi, hogy John Wayne-t megkérték volna, játsszon el egy 14 éves lányt, majd elárulta, hogy Cameronnak már nagyon korán határozott elképzelései voltak a karakterről, de a kialakításába a színésznőnek is volt beleszólása.

 

Amikor például megmutatták Weavernek az első képeket Kiriről, a színésznő szóvá tette, hogy tökéletesen néz ki, és minden egyes hajszála a helyén van. Ami nem jó, mert egy 13-14 éves lány nem így érzi magát a bőrében.

Weaver összeült a tervezőkkel és a rajzolókkal, és megbeszélték, hogy adnak egy kis esetlenséget a figurához, ami olyan jól sikerült, hogy végül már Cameron sem „tökéletes Kirinek”, hanem „esetlen Kirinek” hívta a karaktert. A színésznő azt is elárulta, mi a kapcsolódási pont saját maga és Kiri közt:

"11 évesen is már ugyanilyen magas voltam, úgy mozogtam, mint egy nagy pók, aki állandóan felborítja a dolgokat, szóval az én esetlen, öntudatos tinédzserénemet bele tudtam egyből csatornázni Kiribe.”
Forrás: Fórum Hungary / Getty Images

 

Weavernek ezzel együtt is voltak kétségei, tartott tőle, hogy már nagyon eltávolodott a kamaszkorától, de Cameron azzal biztatta, hogy,

meg tudod csinálni. Annyira éretlen vagy."

Az Avatar: A víz útja december 15-én kerül a mozikba.

Via: Independent