A Chihiro Szellemországban rendezője egy pici, szőrös hernyó miatt visszatér a nyugdíjból

Mijazaki Hajao új egész estés rajzfilmre készül.

Kevés (rajz)filmes büszkélkedhet olyan fantasztikus életművel, mint Mijazaki Hajao, szinte mindegyik rajzfilmje klasszikus: a Nauszika - A szél harcosai, A vadon hercegnője, a Chihiro Szellemországban, A vándorló palota, a Totoro - A varázserdő titka… Sőt, számos figurája, jelenete vissza-visszatérő eleme az egyetemes popkultúrának, mint ez az ikonikus kép a Totoróból:

Mijazaki 2013-ban, a Szél támad bemutatóját követően jelentette be, hogy nyugdíjba vonul - bár korábban már megtette néhányszor, szerencsénkre mindig visszatért, ám ezúttal ez most tényleg az utolsónak tűnik. Az elmúlt években egy szamurájos mangán, illetve első CG-animációs rövidfilmjén dolgozott. A 12 perces Boro, a hernyót kizárólag Mijazaki legendás stúdiója, a Ghibli múzeumában lehet majd megtekinteni, viszont a tervezett, egész estés rajzfilm ennek a továbbgondolása lesz. Azt még nem tudni, hogy az is hasonló technikával, vagy hagyományos kézi rajzokkal készül, de a most 75 éves mester 2020-ig be szeretné fejezni, még a tokiói nyári olimpia előtt.

Mindezt egy róla szóló portréfilmben mondta el és hozzátette, hogy ha közben meghalna, “jobb úgy meghalni, hogy csinálsz valamit, mint úgy, hogy közben nem csinálsz semmit”.  (via dailymail)