A Fox már nem akar több Ridley Scott-féle Alien-filmet?

Nem indult el az Awakening forgatása, a stúdió halogatja a Covenant szerény bevétele miatt.

Ismét megindult a találgatás arról, leforgathatja-e egyáltalán a 80 éves Ridley Scott a korábban még új trilógiaként emlegetett, mára egyetlen filmtervvé szelídült sci-fijét. A Blu-Ray.com fórumain magukat bennfentesnek tartó kommentelők már arról beszélnek, a Fox stúdió lemondott Ridley Scottról és az Alien franchise-ról, mivel az idei Alien: Covenant, amire közel 100 millió dollárt költöttek (és ebbe még nincs is benne a marketing!), mindössze 240 millió dollárnyi bevételt termelt, ami 150 millióval kevesebb, mint amennyit a sokat szidott Prometheus hozott össze 2012-ben.

Aggodalomra ad okot az is, hogy a HumanMedia egyik meg nem nevezett, produkcióközeli informátora szerint idén év végén kellett volna elkezdeni a Ridley Scott-interjúkban már annyiszor emlegetett Alien: Awakening ausztráliai forgatását. Ez azonban nem jött eddig össze, sőt, a sydney-i díszletraktárakban előre felhalmozott, rengeteg sci-fi kelléket állítólag el kell árverezni.

Persze most, hogy a Disney megvette a Fox stúdiót és kapcsolt részeit, lehet, hogy nem az Alien franchise további sorsa a legfontosabb. Hanem a lényegesen több pénzt termelő X-Mené, valamint a bevételrekorder Avataré, amihez James Cameron nem kevesebb, mint négy folytatást akar leforgatni 2025-ig. (via Movieweb)