A Jokerrel a csúcsra érő Joaquin Phoenix elhunyt testvérének köszönheti a karrierjét

A színész megható beszédet mondott River Phoenixről a Torontói Filmfesztiválon, ahol életműdíjat vehetett át.

Joaquin Phoenix – aki Joker című filmjét kísérte a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra – a TIFF Tribute Actor Award nevű kvázi életműdíjat vihette haza. Köszönőbeszédében pedig először 1993-ban, mindössze 23 évesen drogtúladagolásban elhunyt bátyjának, a szintén színész River Phoenixnek (Állj mellém!, Otthonom, Idaho) mondott hálát.

Joaquin Phoenix Torontóban. Forrás: Rodin Eckenroth / WireImage / Getty Images

 

A kis Joaquin Phoenix ugyanis gyerekszínészként kezdte a pályát (játszott is együtt bátyjával a Seven Brides for Seven Brothers című sorozatban, amikor ő 8, River pedig 12 éves volt), és már akkor annyira csalódott a színészetben, hogy nem akarta folytatni. River volt az, aki újra meghozta a kedvét.

River Phoenix 1988-ban, 18 éves korában. Forrás: George Rose / Getty Images

 

„Azt mondta nekem: »újra játszani fogsz«. Nem megkérdezte, hanem kijelentette. És ezért örökre az adósa vagyok, mert a színészet miatt ilyen hihetetlen az életem”

 

 

– mondta Joker 44 éves megformálója, aki azt is elmesélte, hogy amikor 15 éves lett, River úgy próbált neki kedvet csinálni a színészkedéshez, hogy megnézette vele VHS-en a Dühöngő bika című Martin Scorsese – Robert DeNiro-klasszikust.

Joaquin Phoenix és Rooney Mara a nemrég zárult Velencei Filmfesztiválon. Forrás: Jacopo Raule / GC Images / Getty Images

 

„Másnap felkeltünk, és újra megnézette velem. És elismételte: »újra el fogsz kezdeni játszani, mert ezt kell tenned« – mesélte még a sztár. Phoenix érzelmes beszédében Rain, Liberty és Summer nevű lánytestvéreiről is beszélt, és szép (bár kicsit meghökkentő) szavakkal mondott köszönetet szerelmének, Rooney Mara színésznőnek is. „Van itt valahol, nem tudom, pontosan hol, egy mocskos kis sárkány, és én szeretném letépni a szárnyait, lekötözni egy takaróval, és örökre vele aludni. Szeretlek és köszönöm!” – utalt a színész Mara híres szerepére, A tetovált lányra (The Girl with the Dragon Tattoo).


(via BBC)