A kirúgott Bryan Singer ellen nemi erőszak a vád

A Queen-film eltávolított rendezője ellen csütörtökön Washington államban pert indítottak, a vád nemi erőszak.

2014-ben már indult ellene per kétrendbeli nemi erőszak ügyében, és most újra elővették Singert. Cesar Sanchez-Guzman perelte be egy 2003-ban történt eset miatt: Singer egy jachton zaklatta szexuálisan, amikor ő még csak 17 éves volt.

Bryan Singer

 

Elmondása szerint ő és Singer egy jachton rendezett partin találkoztak, Sanchez-Guzmant az a Lester Waters hívta meg az eseményre, akit a keresetben egy vagyonos befektetőként írnak le, aki gyakran szervezett partikat fiatal, homoszexuális férfiaknak Seattle-ben. A hajókirándulás közepén Singer behívta Sanchez-Guzmant egy zárható hálószobába. A vádirat szerint ekkor „Bryan Singer a padlóra kényszerítette Cesart, arcát a combjához nyomta, és azt követelte, hogy orálisan elégítse ki őt. Cesar könyörgött neki, hogy hagyja abba, de Singer folytatta, amitől Cesar fuldokolni kezdett. Singer ezután az ágyra lökte, és análisan közösült vele annak ellenére, hogy a fiú sírva könyörgött neki, hogy hagyja abba.”

Sanchez-Guzmant Jeff Herman ügyvéd képviseli: ugyanő indított pert Singer ellen 2014-ben, akkor két másik férfit képviselt. Michael Egan és John Doe kiskorúak voltak, amikor Singer megerőszakolta őket Hawaiion. A felperesek azonban kis idő múlva önként visszavonták a pert, Egan pedig röviddel ezután börtönbe került egy másik ügy miatt.

Singer Egan állításait „felháborítónak, gonosznak és tejesen hamisnak” nevezte, hozzátéve, hogy az állítólagos időpontban nem is volt Hawaiion. Singer ügyvédje szerint a felperesek csak le akarták járatni a nyilvánosság előtt a rendezőt.

A mostani ügyben Sanchez-Guzmant az a Jeff Herman ügyvéd képviseli, aki már rengeteg szexuális zaklatási ügyet vitt, többek között Kevin Clash, a korábban Elmót megszemélyesítő bábszínész ellen, valamint több ügye volt a katolikus egyház ellen Miamiban.

via IndieWire