A Lucas-féle Star Wars 7-8-9-ben Leia lett volna a Kiválasztott, és Darth Maul a főgonosz!

De 2005 után inkább nem akart belevágni egy 10 évig készülő új trilógiába, mert több időt akart tölteni az akkor még tinédzser lányával.

Igencsak izgalmas infók tartják lázban napok óta a Csillagok háborúja-univerzum rajongóit: a december 13-án megjelenő, 600 oldalas, keménykötésű The Star Wars Archives: 1999-2005 című könyvből kiderült ugyanis, hogy George Lucas eredetileg teljesen máshogy képzelte el A Jedi visszatér utáni játszódó eseményeket a saját új trilógiájában, mint ahogy azokat J.J. Abrams és Rian Johnson végül bemutatták Az ébredő Erőben, Az utolsó Jedikben és a Skywalker korában. Lucas verziója úgy szól a könyvben, hogy a Baljós árnyakban fénykarddal ketté szelt Darth Maul nemcsak hogy visszatért volna, de

a Birodalom bukása utáni zűrzavaros időkben ő lett volna a bolygóközi maffiaszervezetek új Keresztapája.
Forrás: InterCom

 

A Lucas-féle folytatásban Darth Maul ráadásul igazi Sith nagyúrrá vált volna (mivel ebben az alternatív folytatásban a Császár ugye nem maradt életben), és Sith tanítványt is fogadott volna maga mellé a Star Wars: Legacy-képregényekből már ismert, piros bőrű, tetovált twi'lek nő, Darth Talon személyében. Ők ketten lettek volna tehát az új trilógia két fő gonosztevője, „az új Darth Sidious és az új Darth Vader”. Maul visszatérését és alvilági üzelmeit egyébként a Disney-féle kánon végül tessék-lássék valóban átvette: már A klónok háborúja című animációs sorozatban feltűnt robotlábakkal, a Solo utolsó jelenete pedig arról tanúskodott, hogy tényleg afféle csillagközi gengsztercézár lett belőle, aki az addigi teljhatalmú maffiafőnöknek hitt Dryden Vos (Paul Bettany karaktere) felett áll a ranglétrában...

Forrás: Dark Horse / Lucasfilm

 

No de kik álltak volna a jó oldalon Lucas új trilógiájában? Nem más, mint Luke és Leia, ráadásul ebben a verzióban a hercegnő lett volna az igazi Kiválasztott, nem pedig a Halálcsillagot szétlövő farmerfiú, ahogy eddig tudtuk! A Taschen kiadó 600 oldalas, kulisszatitkokkal teli könyvében az is szerepel, hogy míg Lucas őstrilógiája leginkább Luke-ra koncentrált, addig a folytatásban Leia karaktere került volna a középpontba.

George Lucas, és a lányai Katie (b) és Amanda (j) megérkeznek a Disney's California Adventure díszvendégeként a park 2001-es, zárt körű megnyitó ünnepségére (fotó: Kevin Winter/Getty Images)

 

Erről maga Lucas így nyilatkozik az új kötetben:

A filmek arról szóltak volna, hogy Leia megpróbálja újjáépíteni a Köztársaságot, Luke pedig megpróbálja újra kiképezni a Jediket... Azokban az időben elkezdtem gondolkozni a következő trilógián, beszélgettem is a színészekkel és elkezdtem felkészülni az új filmekre. De ott volt a lányom [Katie Lucas, aki a 2005-ös Sith-ek bosszúja idején 17 éves volt]. 10 évbe telik egy trilógia elkészítése – még mindig dolgoznék a IX. részen! Szóval végül úgy döntöttem, hogy inkább felnevelem a lányomat, és élvezem az életet még egy ideig.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a Port.hun, George Lucas végül nagyon szomorú lett, amikor kiderült, hogy Az ébredő Erő nem az általa kitalált vezérfonalat követi majd. Bob Iger, az Disney elnöke az önéletrajzi kötetében elmesélte, hogy igen paprikás hangulatba került a Star Wars atyja, és meg is sértődött azon, hogy a Disney végül nem az ő ötletei mentén dolgozta ki az új trilógiát, holott korábban állítása szerint ezt ígérte a Disney Lucasnak. Amikor Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke levetítette neki Az ébredő Erőt, Lucas kifakadt neki, nincs ebben nincsen semmi eredeti, holott ő a saját filmjeiben mindig ügyelt arra, hogy új világokat, új történéseket, új karaktereket és új technológiákat mutasson be, az új rész viszont nem lépett előre egy tapodtat sem vizuális téren, sem technológiában.(via Indiewire.com)