A Lupa autósmoziban autóból mozizni tényleg Valami Amerika (három)

Vasárnap este háromnegyed kilenckor a Valami Amerika 3-at vetítik a Lupa-tó partján.

A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?

Bemelegítésül néhány érdekesség:

  • Herendi Gábor már a Kincsem forgatása alatt elkezdte írni a film forgatókönyvét Divinyi Rékával.
  • A Valami Amerika-trilógia összesen tizenhat évet ölel fel: a második az első rész után hat évvel készült, a harmadikra azonban már tíz évet kellett várni.
  • A rendező leszögezte, hogy ez az utolsó, negyedik része nem lesz a sorozatnak.
  • Ganxsta Zolee, aki a film stáblistáján csak Döglégyként szerepel, maffiózót alakít, míg anyja, Kassai Ilona, Gizi nénit, Tamásék szomszédját. Anyának és fiának azonban nincs közös jelenete.
  • 34 nap alatt forgatták le a filmet.
  • A börtönös jeleneteket a Váci Fegyház egy kiürített részében vették fel, illetve a Petőfi laktanya egy, a forgatáshoz átalakított, nem használt épületében. 
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.