A Star Wars-univerzum egyik legégetőbb kérdése: szexel-e Palpatine császár?

Meg persze az is, miként tért vissza.

Az Empire interjújában Ian McDiarmid több infót is megosztott a rajongókkal az általa alakított Palpatine császárról. Az egyik megválaszolatlan kérdés, hogy miként tért vissza a Skywalker korában, miután  A Jedi visszatérben lehajítják egy reaktoraknába. Erre nem kapunk kielégítő magyarázatot a 2019-es filmben, de McDiarmid nem igazán aggódik emiatt:

„Sokan mondták, hogy ez nevetséges, és persze, A Jedi visszatér végére már halott volt, és szerintem George Lucas is azt hitte, hogy végzett velem. De J.J. Abrams úgy gondolta, jó ötlet visszahozni – én meg nem akartam vitatkozni vele. Úgy éreztem, hogy Palpatine-nak mindig volt B terve, sőt valószínűleg C, D, E és F is. Ráadásul jártas volt a klónozásban, szóval…”

- mondta McDiarmid, némi magyarázatot adva a visszatérésre.

Forrás: Lucasfilm

 

A Skywalker korában az is kiderül, hogy a Daisy Ridley által alakított Rey valójában Palpatine unokája, amiből az is következik, hogy a császár bizony szokott szexelni. De McDiarmid óva int attól, hogy túlgondoljuk ezt:

„Kérem, ne erőltessük túl ezt a szálat, de igen, valóban szexelt. Ugyanakkor borzalmas elképzelni Palpatine-t bármiféle nemi aktus közepette. Aztán lehet, hogy mégse, lehet, hogy ehhez a midikloriánoknak van köze – de ne kérdezd, mik azok!”

(via Uproxx)