A viccmesélés a filmekben sem könnyű

Nem egyszerű egy viccet jól előadni – a filmekben sem sikerülhet mindig. Mutatjuk is!

Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten

Klasszikus vicc hangzik el a filmben – illetve hangzana, de a balfék Pepe elrontja a poént. Biztos, ami biztos, utána eljátsszák a viccet, Pepének sikerül a vége, így nagyon boldog.

 

Desperado

Quentin Tarantino aprócska szerepet játszik, ám az ő jelenete a film egyik legjobbja. A poén is remek, de ami igazán mulatságossá teszi, az az előadás, a vágás és a nagyon vicces zene. Szegény fogatlan barátjának azonban nincs sok lehetősége nevetgélni, mert a poén után kisvártatva fejbe lövi a csapos. Így megy ez.

 

Kontroll

Kovács Lajos, azaz Béla bá' mesél el egy tipikus magyar alkoholista viccet a pálinkáról és a részegségről. Csapnivaló vicc, de illik a hangulathoz.

 

Zootropolis

Maga a vicc pocsék, viszont nem véletlenül ez a film legtöbbször újranézett jelenete. A Villám névre hallgató lajhár egyszerűen zseniális, az a (rendkívül hosszú) pillanat pedig, amikor elgondolkodik a poénon, majd leesik neki, animációs bravúr is egyben.

 

A kétszáz éves ember

Mi az, ami csendes és féregszagú? Madárfing.

Robin Williams robotként sem hazudtolta meg magát: hiába nyomja teljesen érzelemmentesen és némileg értetlenkedve a poénokat, még így is minden ízében ő az.

 

Ponyvaregény

„A borzcsalád sétálni megy. Borzpapa, borzmama és a kis borzgyerekek. A borzgyerekek lemaradnak. Jön egy teherautó, keresztül megy rajtuk. Borzpapa hátranéz és azt mondja:

ó, borzalom!”

Mia Wallace borzalmas szóvicce az eredetiben máshogy hangzik, ott paradicsomokról van szó (lásd a videót), ám az sem jobb. De legalább a vicc előtt felkészítenek minket, hogy rossz lesz, nagyon rossz. És tényleg!

 

A boldogság nyomában

Talán viccesnek nevezhető az alábbi történet, kinek-kinek humora és ízlése szerint, de tényleg tanulságos.

 

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a női zenészekről is.