Agyeldobós látványvilágot ígér a Megalopolis előzetese

Grandiózusnak ígérkezik Francis Ford Coppola sci-fije.

A héten debütál a Cannes-i Filmfesztiválon Francis Ford Coppola 80-as évek óta tervezgetett filmje, a Megalopolis. A sztárokkal teli, saját zsebből finanszírozott sci-fi egy teasert kapott már a múlt héten, de most befutott egy sokkal látványosabb kedvcsináló is. Az elsőben még csak azt láthattuk, hogy az Adam Driver által alakított főszereplő egy felhőkarcoló tetején álldogál, az új részletben már ízelítőt kapunk a grandiózus látványvilágból és az elképzelt jövőből.  A film elvileg arról szól, hogy egy pusztító katasztrófát követően egy építész utópisztikus formában akarja újrateremteni egész New York Cityt.

A 2022 novembere és 2023 márciusa között forgatott filmben Driver mellett olyan sztárok tűnnek még fel, mint Aubrey Plaza, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Dustin Hoffman és Talia Shire.

A film, amelynek a világpremierje május 17-én lesz Cannes-ban, egyes leírások szerint „egy római eposz, amely egy elképzelt modern Amerikában játszódik”.