Amikor a frizura olyan rémes, hogy nem tudsz a filmre figyelni

Van olyan, hogy annyira elbaltázzák a főszereplő haját, hogy a filmre már alig tudunk figyelni, annyira szúrja a szemünket a pocsék frizura - vagy a csapnivaló paróka.

A sakál (1997)

Ez Bruce Willis egyik legrosszabb filmje abból az időből, amikor többnyire jó, sőt, remek filmeket készített. A Frederick Forsyth regénye alapján készült A Sakál napja remake-jéről van szó, amit egy kicsit aktualizáltak,

de nem annyira, hogy attól jó, izgalmas vagy korszerű legyen.

Itt a maffia ura akarja eltetetni láb alól az amerikai elnök feleségét. Felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, akit csak Sakál néven ismernek. Az FBI egy orosz rendőrtiszttel ered a fantom nyomába, és hamarosan rájönnek, hogy csak úgy férkőzhetnek a férfi közelébe, ha annak egykori társához, Declan Mulqueenhez (Richard Gere), a börtönben ülő IRA terroristához fordulnak segítségért. Sem Gere, sem Willis nem hozza hitelesen a karakterét, az utóbbi pedig nem egy, hanem egy egész sor iszonyatos frizurát vonultat fel. Ezek ugyebár álcák lennének, amivel beleolvad a környezetébe, de annyira rémesek, hogy aligha szolgálják ezt a célt!

Forrás: Tv2

 

Sátánka – Pokoli poronty (2000)

Sok minden miatt mondhatjuk azt, hogy nézhetetlen Adam Sandler vígjátéka, amiben a Sátán kisebbik, a földi életet megismerő fiát alakítja, de ezek közül biztosan az első a zsíros, félrefésült félhosszú haj, amelyet végig hord a kis Nicky, mert így hívják a történet szerint. A dologban az a furcsa, hogy Sandler nem csak főszereplője volt a filmnek, hanem írója és executive producere is, így

rejtély, hogy itt miért tolta fullba a kretént.

Ráadásul olyan remek színészeket szerzett meg a filmhez, mint Harvey Keitel, Rhys Ifans, Patricia Arquette vagy Reese Witherspoon, de Quentin Tarantinónak is jutott egy kisebb szerep. Pedig Sandler ekkor még egész jó vígjátékokat csinált…

Forrás: UIP-Duna Film

 

Tolvajtempó (2000)

Angelina Jolie már az egy évvel korábban kijött Észvesztőben (1999) is borzalmas frizurát hordott, de annak még volt funkciója a történet szempontjából: a szociopata hősnő lelkiállapotát adta vissza. A Tolvajtempó esetében a rasztaszerű haj azt hivatott megmutatni nekünk, butuska nézőknek, hogy az autómániás szerelő és tolvaj Sara "Sway" Wayland milyen menő. Mert szőke ÉS raszta, ami ugyebár egy furcsa kombináció, és mindez valóban figyelemfelkeltő, csak nem a legjobb módon. Jolie védelmében tegyük hozzá, hogy a filmben másfajta frizurát is visel, bár az sem világos, hogy ha valaki rasztát hord, hogyan lesz új sérója másnapra. A film maga nem menthetetlen, de Angelina jeleneteit hazavágja a borzalmas frizura.

Forrás: InterCom

 

Kardhal (2001)

John Travolta folyton változó frizurája külön cikket érdemelt már nálunk, és bár semmi sem überelheti a Háború a Földön (2000) szcientológus rasztáját – vagy éppen a nálunk nem játszott The Fanatic (2019) ütődött bilifrizuráját -, érdemes egy kicsit a Kardhalról is beszélni. Első látásra itt pont olyan frizurát visel, mint Vincent Vegaként a Ponyvaregényben (1994), a látszat azonban csal. A fazon és a hossz stimmel, de Vega sérója kissé ápolatlan, rendetlen volt, a kiberbűnöző Gabriel Shearé viszont kényszeresen tiszta és ápolt, hogy lássuk, kifinomult pasassal van dolgunk,

a döntő különbség viszont egy apró részlet.

Az úgy nevezett p**aszakáll, egy keskeny, függőleges kis szőrcsík az állán. Ami a 90-es évek végén divat volt, de ami béna, csúnya, semmi értelme, és teljesen eltereli a figyelmet a történetről – még arról is, hogy azt akarják, higgyük el, hogy Hugh Jackman egy profi hacker.

Forrás: InterCom

 

Betépve (2001)

Van olyan, hogy egy jóképű színész egy valóban élt – sőt, még mindig élő személy történetét játssza el, csak az a kellemetlen helyzet adja magát, hogy az illető egyáltalán nem nézett ki olyan jól. Ez volt a helyzet a Betépve című film esetében, ahol Johnny Depp egy bizonyos George Jungot játszott el, aki valójában cseppet sem nézett ki jól.

Nyilván csúnyítani kellett Deppen,

amiben jókora segítség volt, hogy a történet a hetvenes években játszódott, amikor a legtöbben elég furán néztek ki, főleg azok, akiknek sok pénze volt. Márpedig Jungnak sok pénze volt és volt egy erős hippi beütése, amitől Johnny Depp többnyire röhejesen néz ki, pláne vastag barkóval. A hosszú, kissé kivilágosított haj is elég gáz, de ő azért ekkor még volt olyan jóképű, hogy a sajtófotókon még nagyon jól mutasson! Persze az ő esetében ott van a Charlie és a csokigyár (2005) vállalhatatlan sérója, de ott direkt kellett hülyén kinéznie.

Forrás: Filmcafé

 

A szellemlovas (2007)

Szar ügy a kopaszodás, amikor a haj vonala elkezd felfelé menekülni, majd csupasz folt jelenik meg a fej búbján, de van ellenszer. Nicolas Cage nagy pechje, hogy

a hajbeültetés még gyerekcipőben járt, amikor eljátszotta Johnny Blaze-t,

a legvakmerőbb motoros kaszkadőrt, aki, hogy megmentse súlyosan beteg apját, eladja a lelkét az Ördögnek (Peter Fonda). Johnny örök rabságba kerül: nappal lélegzetelállító trükkjeivel szórakoztatja a borzongani vágyókat, éjjel lángoló koponyával harcol a gonoszok ellen. És ez a lángoló koponya még mindig jobban néz ki, mint Cage friss, dúsnak tűnő új haja, ami egyáltalán nem passzol a már ráncosodó arcához, de bizonyos szögből az is látszik, hogy annyira azért nem stimmel az a beültetés, és a sötétbarna szín is inkább tűnik festettnek, mint természetesnek. Rémes, ahogy van!

Forrás: InterCom

 

Stone (2010)

Egy olyan film, amiben Robert De Niro és a még fénykorában lévő Edward Norton a főszereplők, de még csak nem is hallottunk róla? Furcsa, nem igaz? A címét a negatív főhős, Stone (Norton) neve után kapó film egy nyugdíj előtt álló felügyeleti tisztről szól (De Niro), aki elítélt rabok idő előtti szabadulásáról dönthet, jó magaviselet esetén. Stone egy gyújtogató, aki a saját nagyszüleit gyilkolta meg, de idő előtt szeretne szabadulni, ezért beveti azt a trükköt, hogy ráveszi a feleségét, csábítsa el az ügyében döntő tisztet.

A történet rém gyengére sikerült, a végét összecsapták, de nem ezek a film fő bűnei, hanem Norton afrofonata.

Ezzel már Jared Leto is próbálkozott a Pánikszobában, neki se jött be, de az a történet legalább félsötétben játszódik, ez nem. 

Forrás: Relativity Media

 

A Fantasztikus Négyes (2015)

A második, rebootolt Fantasztikus Négyes film minden szempontból katasztrófa lett, hatalmas bukás és oltári nagy ciki a stúdió számára. Pedig sok pénzből, nagy nevekkel csinálták, jókora marketingkampánnyal, de mégis beégtek vele. A nézők utálták, és több Arany Málna-díjat is nyert, köztük a legrosszabb filmnek járót. Ennek fényében kissé érthetetlen, hogy állítólag MEGINT rebootolják a történetet. A kudarcban talán a Sue Stormot alakító Kate Mara hajának is lehetett némi szerepe,

pontosabban a pocsék szőke parókájának.

Azért kellett paróka, mert az amúgy barna hajú színésznő előtte levágatta a haját a Mentőexpedíció miatt, de azt gondolhatnánk, hogy egy 155 millió dolláros költségvetésű filmnél azért akadt volna egy kis pénz pár szinttel jobb parókára!

Forrás: InterCom